Kancelář a škola

Vánoční dárky do kanceláře

Hledáte praktické vánoční dárky pro své zaměstnance, kolegy do kanceláře nebo pro nejbližší, kteří využívají i práci z domu? Máme pro vás pár dobrých tipů.

Tiskárna nebo multifunkce

Investice do dárku v podobě multifunkce nebo tiskárny je sice vyšší, ale jde o dárek, kterým potěšíte celou rodinu nebo kolektiv zaměstnanců.

Našimi tipy jsou:

Výhodný nákup - Dobrý poměr kvality a ceny

HP Laser Jet Pro M28w je novinka roku 2018 s níž přišel výrobce HP. Jde o monochromatickou multifunkční tiskárnu, která tiskne laserovou technologií v rozlišení 600 x 600 Dpi, rychlostí 18 stran za minutu. Kromě rychlého startu tisku 8,2 sekund pro první výtisk, má postačující vstupní zásobník s kapacitou 150 listů a výstupní 100 listů. Kromě tisku nabízí také kopírování a skenování. Nepodporuje sice automatický oboustranný tisk, pouze manuální, ale má podporu bezdrátového připojení a tisku z mobilních zařízení. Kvalita tisku já na velmi dobré úrovni a co je důležité, to jsou nízké náklady na tisk.

Canon Pixma G3410 patří mezi oblíbené modely z řady inkoustových tiskáren. Díky tankovému zásobníku dokáže tisknout větší objem tisku bez častého doplňování inkoustových náplní. Samotné doplňování inkoustu je pohodlné z náhradních lahviček. Zařízení nabízí kromě barevného tisku v rozlišení 4 800 x 1 200 Dpi i funkci kopírování a skenování. Ani této multifunkci nechybí podpora bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi a možnost tisku z mobilních zařízení.

Dárek pro náročnější

Canon i-SENSYS MF633Cdw je laserová multifunkce, která má pozitivní hodnocení od uživatelů. Cena je vyšší, ale vzhledem k výkonu, vysoké kvalitě tisku a výborné konektivitě a funkčnosti, si ji zaslouží. Zaujme nejen moderním designem, ale i propracovaným uživatelským prostředím, krásným velkým displejem pro komfortní ovládání a samozřejmě vysokou kvalitou tisku. Tento model tlačí laserovou technologii s rozlišením tisku 1 200 x 1 200 Dpi a to nejen černobíle, ale i barevně. Za minutu vytiskne 11 stran v barevném režimu a 18 stran A4 v černobílém režimu. Obsahuje automatický oboustranný tisk a podavač na 50 listů. Má široké možnosti nastavení nejen pro tisk, ale i pro kopírování, skenování a fax. Ani konektivitou není pozadu. Kromě klasického připojení k pc můžete tento model zapojit do LAN sítě nebo používat bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi a s tím všechny výhody tisku z mobilních zařízení a cloudových služeb. Jako bonus má tato multifunkce možnost zabezpečení tisku pomocí PIN kódu, což je v dnešní době, hlavně při tisku v síti velké plus.

Tiskárna k notebooku

Toto zařízení je praktická hlavně z důvodu malých rozměrů a možnosti napájení iz baterie. Nejen pro malo-podnikatele na cestách, ale i do malých prostor domácí kanceláře je to dobrá volba. Na našem trhu jich není mnoho, ale velmi dobře se prodávají modely HP OfficeJet 252 Mobile AiO, Canon Pixma IP 110 a Epson WorkForce WF-100. Jak vidíte zastoupeny jsou značky těch nejlepších výrobců a vybrat je z čeho.

Skartovačka

Nikdy nepodceňujte likvidaci papírů s osobními údaji. Tento dárek nemůže zklamat nikoho. Neboť v dnešní době by měl být součástí nejen každé kanceláře, ale už i domácnosti. Různé výpisy, úřední listy jsou nositeli osobních údajů, jako jsou jména, adresy, telefonní čísla a někdy i rodná čísla a značení identifikačních průkazů. Nic s toho by se nemělo dostat do koše a následně do odpadu. Skartovací zařízení se dnes dají zakoupit za dostupné ceny a jejich design je stále příjemnější. Pokud se rozhodnete pro takový dárek na výběr máte dostatek modelů v různých cenových skupinách a úrovních skartace. Pro domácnost si vystačíte se stupněm utajení DIN P-3. Pro kancelář můžete zvážit i vyšší stupeň utajení při skartaci.

Malá fotografická tiskárna

Velmi atraktivní záležitostí jsou dnes malé, přenosné fotografické tiskárny. Ve světě sociálních sítí a sdílení fotografií skoro nezbytnost. Pokud chcete udělat radost geekovi nebo instagramérovi, toto je to pravé. Nejlépe prodávanou přenosnou tiskárnou je model HP Sprocket Photo Printer. Ta dokáže po připojení pomocí Bluetooth k mobilnímu zařízení tisknout fotografie formátu 5 x 7,6 cm. Novinka ze září Canon Zoemini její prvenství ohrožuje. Nabízí nižší hmotnost a atraktivní design. Cenově mezi sebou tyto dva modely bojují, hlavně v době předvánočních prodejů.

Klávesnice a myš k pc

Každý, kdo používá počítač potřebuje klávesnici a myš. Do kanceláře se hodí kancelářské klávesnice s nižším zdvihem, které jsou tišší. V domácnosti využijete klávesnice s multimediálními klávesami a pro hráče samozřejmě hráčské klávesnice. Co se týče myšek i zde jsou kategorie. Kancelářská myš musí být spolehlivá a hlavně reagovat na každém povrchu. Pro domácnost si můžete vybrat myšku, která má mediální tlačítka. K notebooku nebo pokud máte málo místa na pracovním stole volte menší bezdrátovou myš. Pro hráče je volba jasná, kvalitní hráčská myš s možností nastavení a programovateľnými tlačítky. Zpestřením jsou RGB podsvícené klávesnice a myšky s více tlačítky s možností nastavení funkcí. Každopádně klávesnice a myš k pc nebo notebooku je dobrý, praktický dárek.

Sluchátka nebo reproduktory k pc

Dárek v podobě reproduktorů nebo sluchátek k pc je výborný tip, ale tady musíte být obezřetnější. Každý z nás jinak vnímá zvukové frekvence a výběr audio zařízení byste měli s dotyčným probrat alespoň okrajově. Reproduktory až takový problém nejsou. y můžete vybrat podle velikosti. Pokud víte, že chcete dárek pro někoho kdo má v prostoru málo místa, vyberete mu menší reproduktory. Dnes již neplatí, že menší hrají špatněji. Výběr můžete podřídit kvalitě a systému, chcete 2.0 reproduktory nebo systém 2.1 nebo 5.1? Počet reproduktorů závisí na využití. Pro kancelář si zvolíte nejdříve 2.0 nebo 2.1. Pro domácnost a přehrávání multimediálního obsahu jsou dobrou volbou

Batoh na notebook nebo pouzdro na tablet

Stále nemáte vybraný dárek? Co tak pěkný batoh na notebook nebo kvalitní pouzdro na tablet. Cenově vás to neruinuje a vybírat si je z čeho. Dnes nájdte na trhu už i batoh pro notebook s vestavěnou baterií pro dobíjení zařízení.

Sada papírů a náplní do tiskárny

Pokud máte menší rozpočet na dárky pro zaměstnance ve své firmě, nebo chcete udělat radost praktickým dárkem, zkuste něco potřebné. Sada kancelářských papírů nebo fotopapírů se vždy hodí a náplně do tiskáren, nebo tone nikoho nemůže urazit. Výhodné jsou multipacky alternativních a prémiových náplní nebo tonerů.

Maličkosti, které potěší

Kalkulačka nebo PowerBanka, USB klíče jsou to, co používá skoro každý z nás. Vybrat praktickou maličkost v podobě kvalitní kalkulačky, pěkné powerbanky v různých barvách nebo USB klíče s různou kapacitou, vám nezatíží peněženku.

Pokud stále nemáte zakoupené vánoční dárky, věříme, že vás něco z našich tipů zaujme a motivuje k nákupu. Pokud splníte některou z podmínek nákupu u nás, odměníme vás hodnotnými dárky k objednáce.