Kancelář a škola

Značky a výrobcovia

Na trhu dnes máme velké množství tiskáren a ne každý výrobce Vám musí být znám. Mezi nejznámější výrobce s dlouholetou tradicí výroby tiskových zařízení pro firmy i domácí uživatele patří společnosti:

Hewlett-Packard

Společnost, kterou určitě znáte po zkratkou HP je jednou z největších výrobců tiskárně, skenerů, osobních počítačů, notebooků, tabletů, monitorů, serverů a doplňkových produktů. Zaměřuje se na domácnosti i firmy. V segmentu tiskáren zastává již dlouhá léta přední místo na trhu. Její nejnovější tiskárny jsou ošetřeny i softwarovou bezpečností při zapojení v síti v rámci firmy. Tento bezpečnostní prvek HP Sure Start v tiskárnách je vysoce oceněn právě ve firmách, kde se sítí sdílejí citlivá data a dokumenty. Ochrana rozpozná útok do biosu a automaticky ho obnoví po útoku malwerom. Při opakovaném útoku se tiskárna vypne a upozorní tím uživatele na bezpečnostní riziko. Kromě výborných parametrů tiskáren HP si výrobce dává záležet i na designu. Proto si už dnes můžete do domácnosti zakoupit vzhledově příjemnou tiskárnu. Nejoblíbenějším typem tiskáren u uživatelů je řada laserových tiskáren HP LaserJet. V současnosti boduje na trhu i svou novou modelovou řadou PageWide.

Canon

Ani výrobce Canon není na trhu s tiskárnami neznámý. Společnost fungující na principu filozofie Kyosei, která znamená žít a pracovat společně pro společné blaho. Do portfolia tohoto kvalitního výrobce patří kromě tiskárně, skenerů i kvalitní fotoaparáty, objektivy a videokamery. Určitě jste se setkali s výbornými fotoaparáty třídy EOS. Na trhu s tiskárnami zabodoval výrobce modely z řady fotografických tiskárně Pixma, které se staly hitem mezi spotřebiteli.

Epson

Japonská společnost Epson byla založena v roce 1942, jak malý výrobce hodinek. Jeho cesta k tiskárnám, skenerem, projektorem byla lemovaná množstvím nových nápadů. Společnost nabízí firmám komplexní řešení, co se týče tiskáren. Uživatelem do domácnosti zase přináší řadu multifunkčních tiskáren kompaktních rozměrů. Nejznámější řadou tohoto výrobce v segmentu tiskárně je modelová řada WorkForce a oblíbená řada pro domácnosti Epson Stylus. Novinkou posledních modelů inkoustových tiskáren je integrovaný systém zásobníků s velkou kapacitou a rychlým doplňováním inkoustu.

Brother

Tato společnost je již dinosaurům mezi společnostmi. Její základy byly položeny více než před 100 lety, kdy se firma zabývala opravou šicích strojů. Od oprav prošla k výrobě a v roce 1928 byla zahájena výroba již pod názvem Brother. Od šicích strojů přešla společnost k výrobě psacích strojů a následně ke kancelářské technice a první jehličkové tiskárně. Již v roce 1987 přinesla společnost Brother na trh svou první laserovou tiskárnu. Dnes se logo této společnosti objevuje nejen na tiskárnách ale také faxech, skenerech, tiskárnách štítků a mobilních tiskárnách. Velmi známé jsou profesionální tiskárny této společnosti, které mají uplatnění ve velkých firmách. Novinkou je jejich modelová řada multifunkčních tiskáren z inovativní řady InkBenefit Plus, pro velkoobjemový tisk s rychlým systémem plnění do inkoustových zásobníků.

Konica Minolta

Společnost Konica Minolta byla jednou z nejstarších výrobců fotoaparátu v Japonsku. Bohužel před pár lety výrobu fotoaparátů ukončila, ale jejím hlavním výrobním programem zůstává kancelářská technika. Je jednou z předních společností na trhu, co se týká poskytování produktů, služeb a řešení v oblasti zpracování a tisku dokumentů. Firmám nabízí nejen kancelářské zařízení, ale i komplexní softwarová řešení. Velmi oblíbenou modelovou řadou pro malé firmy a domácnosti byla ráda tiskáren magicolor, kterou v současnosti nahrazují nové modely bizhub.

Xerox

Americká společnost Xerox se stala známou díky výrobě fotografického papíru a zásluhou ní poznal svět kopírování dokumentů. Vynález, který usnadnil práci s přepisováním různých listin. Právě vývoj v oblasti xerografie této společnosti přinesl název obchodní značky Xerox, kterou si společnost dala zaregistrovat již v roce 1948. V roce 1950 vznikl první kopírovací stroj této společnosti, který dokázal udělat 1 kopii za 3 minuty. Přestože je tento údaj v porovnání s 35 stranami za minutu, které dokáží průměrně dnešní tiskárny Xeroxu vytisknout určitě na pousmání, tam začala úspěšná cesta Xeroxu. Tato společnost měla dokonce jeden z prvních osobních počítačů Xerox Alto, za kterým stáli dva ze zaměstnanců společnosti tehdy nesoucí název Xerox Parc. Společnost se v té době však nechtěla odklonit od svého výrobního zaměření a nevěřila v masový prodej osobních počítačů. Později právě z grafického prostředí počítače Xerox Alto okopíroval některé prvky Steve Jobs, které integroval do svého počítače Apple Lisa. Společnost Xerox šla dále svou cestou výrobce kancelářských produktů. Dnes má na trhu kvalitní tiskárny, skenery, multifunkční zařízení a spotřební materiál pro tisk.

OKI

Japonská společnost nese název podle svého zakladatele Kibataro Oki, který v roce 1881 založil nejprve společnost pod názvem Meikosha Ltd. a později ji přejmenoval na OKI Electric. Tato společnost si prošla výrobou telefonů, počítačů až k první jehličkové tiskárně. Stála za používáním revoluční technologie LED v tiskárnách. Dnes používá většina tiskáren, multifunkčních zařízení a faxů OKI vylepšenou více úrovňovou digitální LED technologii.

 

jiné značky

To je jen pár známých značek, které mají své dlouholeté místo na trhu s kancelářskými zařízeními, jako jsou tiskárny, multifunkční zařízení, skenery, faxy a spotřební materiál k těmto zařízením. Kromě těchto výrobců se na trhu setkáte is výbornými tiskárnami výrobce Lexmark, Kyocera, Ricoh, Oliveto, Fujitsu. Nesmíme zapomenout ani na softwarová řešení v rámci tohoto se trzích a výrobců náplní a tonerů, jako jsou IBM, Philips, Sharp.

Značný podíl na trhu zastupují i ​​elektrotechnické společnosti, které kromě, audio a video techniky, mobilních zařízení, počítačů, televizorů a domácích spotřebičů nabízejí i tiskárny a multifunkční zařízení. Jsou to výrobci Dell, Samsung, Panasonic a Toshiba.