Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Zápisníky nejen do kanceláře

Kam zaznamenat poznámky nebo záznamy s kreatívnymi nápady

Zápisník, poznámkový blok, určitě ho používáte nebo ste ho použíli. V práci na rychlé pracovní poznámky, záznam kontaktů a událostí nebo vašich nápadů. V domácnosti na nákupní seznam, informace o kontaktech a podobně. Ve své pracovně, domácnosti, pro kreativní nápady. Všude tam je dobrý pomocník zápisník. Mýt ho vždy po ruce na tvorbu poznámek, seznamů nebo kreativních nápadů se oplatí. Jak a kam všude si můžete zapisovať své poznámky? I kdyždého napadne papírový poznámkový blok, možností je v dnešní době mnohem více. My jsme sa podívali na to, jak a kde všude se dají poznámky zapsat. A těch možností je v dnešní době mnoho, tým si buďte jistí!
 

Klasika - papírový blok, karisblok, skicár, diár

 
Nejznámnější, najstarší a cenově dostupním prostředkem je jednoduchý papírový, poznámkový blok. V různých veľkostech, s čistými, řízenými, čtverčekovanými papierovými stranami. V tvrdé vazbě v stylu knihy nebo klasický vytrhávací blok. To vše najdete v sortimentu kancelářské nebo školské potřeby. Od základních papírových verzí se můžeme posunout k přepracovanému diáři, kde naleznete kromě poznámek i kalendáře seznam pro kontakty. Vytrhávací systém můžete nahradit karisblokem, kde se strany nevytrhávají, ale nahradí novými papírovými stranami. Systém spočíva v tom, že každý list má dírkovaní což znamená, že se vkladá do klipů. Výjimka je v tom, že je možné použít ochranný obal a dokoupit vždy pouze čisté dírkované listy. Tento systém byl velmi populární v 70 - 80 letech, kdy měl každý vlastní karisblok, jako osobní denník. Dnes uvidíme napodobneniny těchto retro karisbloků, ale i novější varianty. Velmi populární jsou zápisníky a diáře MOLESKINE, ale taky BULLET JOURNAL Ty jsou připraveny podle metódy Bullet Journal, který má množství svých přívrženců.
 
 
 

Co je Bullet Journal

 
Velmi často se mluví o metodě Bullet Journal. Co to vlastně je? Skrátka BuJo je fenomén dnešní doby. Jde o nový typ organizátoru, jak zvládnout vše flexibilně a bez zbytočného stresu. Do diáře, můžete zapisovat zprávy, ktoré jsou důležité a odškrtáváte si vše ukončené. Je třeba zdůraznit, že to není o tom napsat co nejvíce, ale naopak, jen to důležité a posoudit,na čem je nutno pracovat. Táto metoda se objevila, jako blogové články na webu a později byla publikovana jako kniha. Autor Ryder Caroll ji zpracoval do díla s názvem The Bullet Journal Metod, v překladu Métoda Bullet Journal. Dnes má množství přívrženců na sociálních sítích a fórech. Neni divu, že výrobci diářů a zápisníků velmi rychle reagovali a začali své produkty označovat jako diář Bullet Journal. V podstatě na systém stačí čistý blok a zapisovaní perem, ale výrobci na tom začali vydělávat a dali do ponuky velmi pěkné dizajnové zešity BuJo. A to, nebylo vše, vývojáři přispěli k tomu svou troškou a vytěžili z nápadu BuJo aplikacemi pro tuto metodu do mobilních zařízení.
 

Moleskine, trošku luxusu

 
Omnoho déle je v povědomí brand diáŕů a zápisníků Moleskine. Jde o luxusní verzi zípisků od známeho výrobce skicárů, diárů, peňaženek, kancelářskych pořeb, známeho i jako produktového dizajnéra. Charakteristický znak je tenký popruh, páska (slouží jako ochrana před otevřením a záložka) a kapsa uvnitř. Tyto zápisníky a diáře jsou stylovou záležitostí a najděte je v různych barevných provedeních a speciálních edícich. Vždy jde o papírovou verzi zápisníků i když v luxusním provedení.
 
 
 

Jde sa to i digitálně

 
Digitální zápis do notepadu v počítači nebo jiném editoru pro psaní, nám  dobře poslúží, jako varianta k zápisu na papírovém bloku. Poznámky, termíny, různé události, ale i nápady a obrázky, kromě pc můžete uložit do digitálního diáře, mobilu nebo tebletu. Množství aplikacií na záznam úkolů, myšlenkových map najdete v obchodech aplikací (zdarma nebo placené). Placená verze mají rozšířené možností, více funckí, nástrojů a podporu zdílení mezi uživateli. Poznámky a nápady si můžete různe řadiť a vyhledávat pomoci #hastagu. Velmi oblíbené jsou myšlenkové mapy ve formě aplikacií, nebo si je můzete vytvořit v poznámkovém bloku na papír.
 

Co tak trochu audia

 
Pokud jse bavíme o poznámkách v poznámkovém bloku, můžeme spomenout i hlasový záznam poznámek. Nejen do digitálního diktafónu, ale i do mobilu. Večšina zařízení mají aplikaci diktafónu defaulne predinštalovanou.
 

Digitální zápisníky

 
Digitální zápisník Boogie Boaerd Jot jsme otestovali a byli jsme z toho nadšený. Za nízkou cenu si můžete pořídit  tabulku podobnou tabletu s LCD displejem. Na tele se nachází jediné tlačitko pro rýchle vymazaní a otvor kam uložit stylus. Zápisník nepotřebuje pro záznam energii a vyměnitelná 3V batérie typ Cr2016 se používa pouze pre mazaní. Její vydrž jse pohybuje od měsíců až po léta. Trochu nám tento produkt připomínal magnetickou tabulku z detství. Digitální zápisník funguje na principu klasického psaní rukou stylusem na LCD displeji. Ten není podsvícený a vidíte ho, jako běžný vypnutý LCD displej na kterém po dotyku stylusem (perem) vidíte zeleně záznam psaní nebo kreslení. Tento zápisník je extrémně tenký a lehký. Kromě vyměnitelné baterie můžete využít i dva magnetické plochy pro upevnění na pc case nebo chladničku. Tyto digitální zápisníky jsou dostupné v různych barbách. Nami otestovaná verze Boogie Board JOT s uhlopříčkou 8,5 “váží 120 gramů a tloušťka je necelých 5 mm. Pomoci aplikace JOT si víte vaše poznámky nebo nápady rychle oskenovat do mobilu a uložit. Tento stylový zápisník je dostupný za nízkou cenu a vhodný pro rýchly zápis. Má bezkonkurenční výdrž na baterii a plusem je metoda bez spotřeby papíru. Tím se stáva ekologickým zápisníkem vyrobeným z recyklovatelných plastů. Záznam zůstáva na displej pokud ho sami nevymažete. Při přenášení sa nezmaže. Trochu zamrzí, že se nedá smazat určitá část textu, ale vždy jen celá plocha. Z energie baterie si ukrajuje pouze vymazávaní. Proto, jak jsme už spomínali výdrž je skvělá. Očekávejte tenkou, lehkou konstrukcii a odolnost. Za nás skvělý moderní zápisník s možností vrátit se k psaní rukou na skoro-digitální platformě.
 
 
Jak vidíte možností, kam všude psát rychlé poznámky je dnes hodně. Každopádně papírový zápisník má své stále důležité místo. Nejen v kanceláři, škole ale taky v domácnosti. Rychly zápis na papír je stále top. Záspisníky z recyklovatelního papírů jsou šetrný k životnímu prostředí. Pokud chcete šetriť 100% papír, zkuste to s digitálním zápisníkem pro ručné psaní. 
 
Pokud ještě nemáte dárek na Vánoce, můžete zvolit i zápisník. Velmi hezké jsou ty zn. Moleskine, Bullet Journal a cenově se jim vyrovnají i digitální zapisníky. Je to na vás, zda ste zástance psaní na počítači a poznámky, nebo nápady radi tlačíte. V tom případě si skontrolujete shladinu atramentů. Možná je čas dokoupit náplne do tiskárny nebo si doplnit zásoby.