Kancelář a škola

Vytiskněte si selfie do kávy

Tiskárna, která tlačí do šálku vaší kávy

Určitě jste se setkali v kavárně s cappuccinem, na kterém vám barista udělal do pěny, pěkný ornament. Jsou specialisté, kteří dokáží šikovně udělat i náročný obrázek do napěněné kávy. Věděli jste, že před nějakým časem se objevily zařízení na kávu, které dokáží jakýkoli složitý obrázek vytisknout do vašeho Latté? I na českém trhu již naleznete takové zařízení.

Jak chutná technologie v kávě

Celý proces tisku do kávy, nebo přesněji do její pěny spočívá v systému Ripple Marker. Do Latté, Cappuccina ale i do pěny piva nebo gelata, dokáže vytisknout jakýkoliv obrázek. Táto technologie funguje na principu kombinace 3D tisku a inkoustového systému. Namísto inkoustu však používá tiskárna přírodní extrakt kávy, který se nachází v cartridge. Pomocí aplikace si uživatel může vybrat z různých přednastavených návrhů ,nebo přímo z knihovny fotoalba obrázek svého blízkého. Takový obrázek nebo foto můžete ještě různé editovat. Změnit velikost, upravit jej nebo přidat filtry a text. Systém přizpůsobí automaticky obrázek i velikosti šálku, aby dosáhl co nejlepší výsledek.

 

             

Cino Printer Coffee

Zařízení, jako je  italské Cino Printer Coffee na tisk obrázků do pěny, dokáže vytisknout na výměnu cartidge, přibližně 400 až 600 portrétů. Cardridge dokáže být aktivní 45 dní od aktivace a prvního spuštění. V menší kavárně by uplatnění taková tiskárna určitě našla. Zařízení má rozměry možná trochu většího kávovaru, který byste klidně mohli používat i v domácnosti. Na zařízení je polohovatelný dotykový displej. Ten pomocí vlastního softwaru udělá vše za vás. Vám se stačí pomocí QR kódu, který se objeví na displeji odeslat foto nebo obrázek z vašeho mobilního telefonu na displej zařízení. Udělaná káva s napěněným mlékem, klasické Latté nebo Cappuccino v šálku putuje přímo do zařízení. Můžeme tomu říkat vstup. Ten pomocí pohyblivé části posune šálek s nápojem po liště směrem nahoru. Na displeji potvrdíte foto, nastavíte parametry, jako jsou jas, kontrast a volitelnou velikost šálku. O ostatní se už postará zařízení. Pracovní postup připomíná klasickou inkoustový tisk s kazetou. Obsluha je jednoduchá. Zařízení má vlastní software, který vidíte jako uživatelské prostředí na displeji. Nechybí ani možnost mazání galerie fotek a historie tisku, kvůli ochraně soukromých fotografií, které byly předlohou. Model Cino Printer Coffee v sobě nezapře italský elagantní design v kovovém provedení. Na trhu se prodává v černé a bílé verzi.

 

 

Další možnosti exkluzivní tisku

Ale tohle není všechno. Nejen Cino Printer Coffe dokáže přenést obraz do pěny kávy. My jsme hledali a našli jsme kavárna Nissan Crossing Cafe Made in Japan. Ta se nachází v Tokiu. V jejích prostorách, vám udělají fotografii, pomocí tabletu připojenému ke kávové tiskárně. Pokud odsouhlasíte, že se vám záběr líbí, ostatní je už jen otázkou chvíle. Fotografie putuje do systému zařízení a to ji vytiskne přímo do vašeho Latté. Stále to není všechno. Společnost ColorSun se sídlem v Shenzhene dokáže tisknout nejen do kávy, ale i na cukrovinky, jako jsou dorty a koláče. V jejím portfoliu najdete nejen tiskárnu na kávu, ale také barevnou tiskárnu na cukrovinky. Můžeme směle říci, že dnes je tisk možný na jakýkoliv materiál. I na ten, který s láskou sníte. K tomu se samozřejmě využíva jako náplň, potravinářský, zdravotně nezávadný spotřební materiál. Kam se v tisku posuneme ukáže čas, ale už dnes můžeme říci, že papír není jediný materiál, který se využívá k tisku.

Tip pro vás

Pokud si chcete vychutnat své vlastní Selfieccino stačí navštívit Pražský podnik, který se nachází v pasáží U Nováků, kde vám jej pomocí Cino Printer Coffee udělají.