Kancelář

Výraznější reklama tiskáren, díky známým osobnostem

Pokud si myslíte, že reklama tiskáren musí být nuda, mýlíte se. Reklamní svět v oblasti tiskařského průmyslu pomalu dostává jiný rozměr. Doposud jsme byli zvyklí na reklamní kampaně, kde má hlavní slovo produkt, tedy tiskárna její inovace, parametry nebo design. Dnes stále více hledají výrobci tiskáren pro svůj produkt takzvanou „tvář“ někoho známého nebo přinejmenším zajímavého. 

 

Epson

Pro svou pokrokovou technologii Heat-Free vytvořila společnost Epson kampaň s názvem Zastavte globální oteplování. V rámci této kampaně se spojila s prestižním časopisem National Geographic a známou arktickou výzkumnickou Katey Walter Anthonyovou, která byla protagonistkou krátkého reklamního videa.     

Před krátkým časem se objevil, jak tvář tiskáren EcoTank známý sprinter Usain Bolt. A to už je co říct. Nejrychlejší bývalý atlet Jamajky, který získal několikrát olympijskou medaili ve sprintu, se objevuje v reklamních klipech, na billboardech a reklamních bannerech na webu. Právě tato sportovní legenda je tváří obrovské kampaně na propagaci tiskáren bez inkoustových kazet série Epson EcoTank. Velké lahvičkové náplně a méně starostí s kazetami, to jsou ekologické náplně EcoTank zní z úst Usaina Bolta. Společnost Epson si spolupráci s tímto atletem pochvaluje a stejně pozitivně se vyjadřuje i samotný Bolt.

     

zdroj. epson.com

 

Usain Bolt není jediná známá tvář ze sportovního světa, která propagovala bezkazetové tiskárny EcoTank. Pro společnost Epson natáčel reklamní videa také člen Síně slávy NBA, známý basketbalista Shaquille O´Neal. Ten kromě reklamních spotů na tiskárny s tankovým systémem podpořil také skenery Epson a jiné produkty této značky. 

 

 

zdroj: epson.com

 

Hewlett Packard

Ani ostatní výrobci nepodceňují reklamu se známými tvářemi Bezpečnost tiskáren HP odprezentoval herec Christian Slater. V roce 2017 se stal americký herec známý také ze seriálu Mr. Robot se stal tváří globální kampaně o bezpečnosti tisku. Série reklamních spotů zobrazuje protagonistu Wolfa v podání Slatera, jak systematicky hackuje společnost od poštovní místnosti po zasedací místnost, prostřednictvím přehlédnutých zranitelností a špatně zabezpečených tiskáren a počítačů. Společnost v roce 2021 rebootovala hlavního hrdinu Wolfa a vydala nový reklamní spot o kybernetické bezpečnosti při práci z domova. V novém reklamním příběhu vidíte idylické předměstí. Domácnost, kde se pracuje z domova. Přestože firmy vynakládají velké úsilí aby zajistily firemní sítě velké riziko vzniká domácím prostředí. 

 

   

zdroj: youtube

 

Christian Slater není jediná hvězda, která propagovala HP. Velmi zdařilou reklamní kampaní na podporu služby HP Instant Ink je zábavná série reklam HP Print At Night. I tam uvidíte známé herecké tváře, jako jsou Tom Musgrave ze seriálu Fargo nebo Beth Dover známá seriálová herečka seznamovací parodie reality show Burning Love nebo z Netflix seriálu Orange Is New Black. 

 

zdroj: youtube

 

Canon

Před jistým časem jsme mohli vidět velmi pěknou kampaň společnosti Canon, která oslovila instagramovou hvězdu Paperboyo. Tento kreativní umělec zpropagoval nejen tiskárnu Canon PIXMA TS5350 Series, kterou mu společnost Canon poskytla, ale také různé druhy fotografických papírů.

 

zdroj: @paperboyo

 

Canon v rámci Indického trhu spustil velmi pěknou reklamní kampaň s názvem Svatby od společnosti Canon. Tato regionální kampaň byla v první fázi odprezentována na některých Indických klíčových trzích. Natočena byla v Kerale a kromě prestižního režiséra Jimsona Joy v ní hrají také známí herci Indického filmového průmyslu Mahima Nambiar a Govind Padmasoorya. Tato kampaň je více orientována na fotoaparáty společnosti Canon.       

Spolupráce celebrit s výrobci tiskáren však není novinkou. V roce 1984 vyšla v časopise OMNI Magazine promo reklama na psací stroj a tiskárnu společnosti Silver Reed, tehdy s velmi úspěšnou světovou jedničkou v tenisu Martinou Navrátilovou.