Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Výhody Wi-Fi připojení tiskárny

Velký rozmach Wi-Fi způsobil, že zařízení mezi sebou stále více komunikují bezdrátově. Wi-Fi je zkratka Wireless Fidelity - bezdrátová síť, která je jakousi prodlouženou rukou kabelového Ethernetu v bezlicenčním pásmu 2,4 - 5 GHz. Wi-Fi standardy 802.11b a 802.11g nahrazují novější 802.11ac a 802.11n. Kromě notebooků, audio video techniky, mobilních telefonů, zařízení pro stream hudby a videa, jakož i různých zařízení pro domácnost ve velké míře využívají Wi-Fi síť i tiskárny a multifunkční zařízení pro tisk. Výrobci tiskáren přidávají Wi-Fi modul i do základních cenově dostupných zařízení. Proto si dnes můžete za rozumnou cenu koupit tiskárnu, která má funkci připojení pomocí Wi-Fi s možností rychlého WPS. Stále rozšiřující alternativou na Wi-Fi je také NFC, rychlé spárování mobilního zařízení k tiskárně a pohodlná tisk. Jaké jsou tedy výhody připojení tiskárny pomocí Wi-Fi a do jaké míry je vaše tisk s takovým připojením v bezpečí?

Výhody

Snadná instalace

Pokud se rozhodujete mezi tiskárnou s možností zapojení do sítě pomocí Ethernetu a Wi-Fi připojením, pro domácí použití vám určitě usnadní práci jednoduchá instalace pro Wi-Fi. Každý výrobce se snaží tento uživatelský krok co nejvíce zjednodušit. Při instalaci za pomoci pomocného softwaru si můžete zvolit možnost připojení USB kabelem nebo bezdrátově přes Wi-Fi. Dalším krokem je připojení k vaší Wi-Fi síti. Předpoklad, že máte zabezpečenou síť heslem, bude vyžadovat údaje, jako jsou název sítě a heslo. Pokud váš směrovač a tiskárna obsahují WPS připojení vám to usnadní.
Rychlé tiskové úlohy
Stačí vhodná aplikace ve vašem mobilu a čas na tisk si zkrátíte na jeden dotek na vašem mobilním zařízení.
Ovládání z jakéhokoliv mobilního zařízení
Možnosti tisku z jakéhokoliv mobilního zařízení, tabletu nebo notebooku, dokonce i z čtečky ebooků je primární výhodou, kterou pro bezdrátový tisk oceníte. V domácnosti, ale i v pracovní skupině takový rychlý přístup k tiskárně využijete a velmi rychle si na něj zvyknete.
mobilita
V rámci dosahu pokrytí signálem můžete tiskové úlohy zadávat i když nestojíte bezprostředně při tiskárně. Můžete pracovat při notebooku a zároveň dát příkaz k tisku z notebooku. Zatímco dokončíte další úkoly, vaše výtisky už budou čekat ve výstupním zásobníku tiskárny. Odpadá vám kabel, který hlavně v malém prostoru působí rušivě a překáží.

Nevýhody

Zranitelnost bezdrátové sítě

Jak to chodí se vším, každá věc má své výhody i nevýhody. Není to jinak ani při tisku pomocí Wi-Fi připojení. Není to přímo nevýhoda, spíše slabá stránka s bezpečností, pokud si správně nenastavíte parametry bezpečné tisku. Prvním krokem je dobře zabezpečená bezdrátová síť. Zabezpečení pomocí šifrovacího protokolu WPA2 je dnes již nutností. Pokud používáte starší router a takovou možnost vám nenabízí, určitě má možnost alespoň protokolu WPA. Nejstarším protokolem je WEP, který je v dnešní době prakticky nevyhovující a snadno prelomiteľný. Pokud budete vyžíváte tiskárnu ve firmě s přístupem více pracovníků můžete zvážit s ohledem na bezpečnost firemních dokumentů model tiskárny, který má vlastní bezpečnostní prvky, jako je přístupový PIN kód k ovládání tiskárny.

Doporučené modely s Wi-Fi

Dnes již není problém najít na trhu tiskárnu nebo multifunkční zařízení s možností Wi-Fi připojení. Cenově modely s Wi-fi začínají již od 50 € a to inkoustové i laserové. Vybrali jsme pro vás několik tipů v různých cenových hladinách.

Brother DCP-9020CDW

Vysoká kvalita a nekompromisní výkon

Tento model multifunkční tiskárny patří k výkonným zařízením, které oceníte v každé pracovní skupině. Nabízí vysokou kvalitu tisku s rozlišením 2 400 x 600 Dpi, s rychlostí 18 stran za minutu pro černobílý, barevný tisk a oboustranný tisk. Velký zásobník na 250 listů papíru bohatě postačí na velký objem tisku bez nutnosti dokládání. Měsíční zátěž 20 000 stran A4 určitě postačí i ve větší pracovní skupině. Ohledně konektivity připojení USB kabelem a Ethernetem doplňuje pohodlné připojení pomocí Wi-Fi. Pro tisk využívá tento model originální černý a barevné laserové tonery s označením Toner Brother TN 241 (C/M/Y/BK). Pro tento model jsou i alternativní možnosti v podobě značkových tonerů TonerDepot, které se rovnají kvalitou a kapacitou originálním a plně kompatibilní alternativní tonery za zlomkovou cenu originálních. Ty prošly přísnými testy kvality.

HP Color LaserJet Pro M252dw

Výborný poměr výkonu, kvality tisku a ceny

Barevná laserová tiskárna s možností služeb HP ePrint, Apple AirPrint, WiFi Direct printing, certifikované aliancí Mopro a použitím mobilních aplikaci podporujícími tisk z tohoto modelu, tiskne rychlostí 18 stran za minutu s rozlišením tisku 600 x 600 Dpi. Ovládání je uživatelsky přívětivé pomocí několika tlačítek a přehledného LCD displeje. Kromě připojení USB kabelem, Ethernetem a samozřejmě Wi-Fi, obsahuje i možnost rychlého tisku pomocí NFC. Nechybí ani oboustranný tisk. Do této tiskárny jdou černý a barevné originální laserové tonery s označením Toner HP CF400A/HP CF401A/HP CF402A/HP CF403A s kapacitou 1 500 stran pro černý toner a 1 400 stran pro barevné tonery. Použít lze i velkokapacitní originální tonery pro tisk až 2 800 stran s označením HP CF400X. Také pro tento model můžete zvolit alternativní řešení v podobě značkových tonerů TonerDepot Premium nebo alternativních, plně kompatibilních tonerů pro model HP Color LaserJet Pro M252dw.

Samsung Xpress M2026W / Canon Pixma iP7250

Cenově dostupné řešení pro každého

Pokud chcete využít funkci Wi-Fi při tisku a všechny výhody spojené s ní, ale přesto nechcete do tiskárny pro běžný tisk v domácnosti investovat velkou sumu v cenové hladině 50 - 70 € najdete velmi dobré modely. Ve výborném poměru kvalita tisku, výkon a cena se prodává laserová tiskárna Samsung SL2026w a inkoustová tiskárna Canon Pixma iP7250.
Černobílá laserová tiskárna Samsung Xpress M2026W vám kromě připojení Wi-fi a rychlého WPS nabízí i NFC. Tiskne 20 stran za minutu s rozlišením 1 200 Dpi a čas prvního výtisku je jen 8, 3 sekundy. Malá kompaktní tiskárna ale výkonná je navržena pro domácnost a malé pracovní skupiny, kde z ní dokážete vytěžit měsíční objem tisku až 10 000 stran A4.
Barevná inkoustová tiskárna Canon Pixma iP7250 s pěti oddělenými inkousty, vám pomocí Wi-fi nejen přinese větší pohodlí při práci, ale také velmi dobrou kvalitu dokumentů a barevných fotografií. Nechybí oboustranný tisk, možnost tisku na povrch disků a podpora AirPrint. S rozlišením tisku 9 600 x 2 400 Dpi dokáže vytisknout 15 černobílých a 10 barevných stran za minutu. Tato fotografická tiskárna dokáže tisknout na velké množství různých typů papíru, jakož i na nažehlování fólie a nálepky.
Výhody Wi-Fi připojení tiskárny v dnešní době jistě oceníte. V mobilním zařízení můžete množství dokumentů, které je třeba rychle vytisknout. Chcete vytisknout fotografie z dovolené, které máte v mobilu? Žádný problém. Potřebujete nutně vytisknout fakturu? Za pochodu. Ceny tiskáren s Wi-Fi jsou již dnes dostupné pro každého. Komfort bezdrátového tisku si můžete dovolit i s modelem ze základní řady za relativně nízkou cenu.