Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Vybrat si standardní velikost náplní nebo XL náplně

Většina uživatelů si kupuje standardní náplně do tiskárny kvůli obavám, zda se jim velkokapacitní XL náplně do jejich zařízení vejdou. Došel vám inkoust v tiskárně a chcete si koupit inkoustové kazety XL, abyste ušetřili náklady na tisk a vyhnuli se problémům s příliš častým nákupem kazet? Zajímá vás, zda se inkoustová kazeta XL vejde do vaší tiskárny? Odpověď zní...

 

Nejprve začněme základními fakty týkajícími se inkoustových kazet XL.

Co je inkoustová kazeta XL?

Inkoustová kazeta XL je tisková kazeta s vysokou výtěžností, která dokáže vytisknout více stran než standardní kazeta. Má vyšší výtěžnost stran. Ve zkratce to znamená větší objem náplně.

Výtěžnost stran je standardní metrika založená na normách ISO/IEC; Používá se k odhadu celkového počtu stránek, které může tisková kazeta vytisknout. Téměř všechny inkoustové a tonerové kazety mají výtěžnost stran nebo pracovní cyklus založený na počtu stran (s 5% pokrytím), které dokáží vytisknout.

Spotřebitelé si obvykle kupují inkoustové kazety XL, protože jsou ekonomičtější. Přechodem na kazety s vysokou výtěžností můžete ušetřit přibližně 5 % nákladů na tisk. Výhodou je, že nemusíte příliš často vyměňovat kazety. 

Fungují velkokapacitní XL náplně pouze s většími tiskárnami?

Mnoho uživatelů tiskáren se obávají, zda kazety XL nejsou určeny pouze pro větší tiskárny. Tato obava je zbytečná, protože tiskové inkoustové kazety jsou navrženy tak, aby fungovaly s konkrétními modely tiskáren. Například inkoustové kazety HP 920 jsou navrženy tak, aby fungovaly s různými modely řady HP OfficeJet včetně 6000, 6500, 65000A, 6500A Plus, 7000, 7500A a Pro 6500.

Můžete tedy používat standardní kazety HP 920 nebo kazety HP 920XL. Tyto dvě jsou zaměnitelné.

Mnozí výrobci tiskáren dodávají tiskárny s kazetami se standardní výtěžností. To je důvod, proč jsou mnozí spotřebitelé zmateni, zda by si měli koupit přesně stejnou sadu náhradních kazet nebo se rozhodnout pro vysokokapacitní alternativy.

 

Vejdou se velkokapacitní XL náplně do vaší tiskárny?

Mnoho uživatelů se ptá, zda je proces instalace standardní a XL inkoustové kazety stejný nebo zda se do jejich tiskárny vejdou inkoustové kazety XL. Ve většině případů kazeta XL jednoduše obsahuje více inkoustu ve stejné velikosti těla kazety. Ve srovnání se standardní kazetou není větší, ale rozměrově identická. Instalace inkoustové kazety do tiskárny XL tedy probíhá stejným způsobem, jako vložíte standardní kazetu do určeného slotu. Nejsou potřeba žádné další úpravy.

V některých vzácných případech může být inkoustová kazeta do tiskárny XL o něco větší. Stále se však vejde do stejného slotu jako standardní varianta.

Je třeba dávat pozor, abyste nepoužili příliš velkou sílu. Jemně zatlačte inkoustovou kazetu do jejího otvoru. V některých tiskárnách může být před vložením kazety nutné stisknout tlačítko nebo potáhnout malou páčku. 

Jsou všechny tiskárny kompatibilní s XL náplněmi?

Většina tiskáren, které jsou v současnosti k dispozici, je kompatibilní se standardními i kompatibilními XL kazetami. Tiskárny určené pro náročný tisk jsou kompatibilní is tiskovými kazetami s mimořádně vysokou výtěžností XXL.

V současnosti jsou k dispozici tiskárny (např. tiskárny série Epson EcoTank), které namísto běžných inkoustových kazet používají velké lahvičky s inkoustem. V posledních letech všechny hlavní společnosti vyrábějící tiskárny, které používají tankový systém inkoustu. V tomto případě můžete vytisknout tisíce stránek pouze jednou sadou kazet.

Obecně platí, že pokud je k dispozici kazeta XL, můžete bezpečně předpokládat, že vaše tiskárna je s ní kompatibilní. Jen se ujistěte, že máte správné označení kazety.

Číslo kazety je vytištěno na přední nebo horní straně nálepky na nosiči inkoustové kazety. Štítek nebo nálepka také označuje barvu kazety.

Označení inkoustové kazety naleznete také v příručce k tiskárně. Případně můžete zkontrolovat webové stránky výrobce, kde naleznete konkrétní informace týkající se tiskových kazet.

Přesný typ náplně naleznete také přímo na stránce prodejce náplní na základě modelu vaší tiskárny.

Jak zjistím, zda používám standardní nebo velkokapacitní náplň?

Rychlá odpověď - stačí zkontrolovat, zda má označení "XL" nebo "XXL".

Dlouhá odpověď - záleží na výrobci tiskárny. Neexistují žádná standardní pravidla ani konvence pro pojmenování tiskových kazet s vysokou výtěžností.

 

Můžeme uvést příklad označení náplní do tiskáren

Inkoustová kazeta HP 910 se dodává ve 3 velikostech:

Standard (příklad – HP 910)

Vysoká výtěžnost (příklad – HP 910XL)

Mimořádně vysoká výtěžnost (příklad – HP 916XL)

Tonerové kazety HP jsou však pojmenovány jinak.

Standard (příklad – HP 37A)

Vysoká výtěžnost (příklad – HP 37X)

Mimořádně vysoká výtěžnost (příklad – HP 37Y)

Inkoustové kazety Canon a Epson se řídí stejnými konvencemi jako inkoustové kazety HP.

Inkoustové kazety Canon jsou pojmenovány jako Canon PGI-280, Canon PGI-280XL a Canon PGI-280XXL.

Laserové kazety Canon jsou však pojmenovány jako:

Standard (příklad – Canon 131)

Vysoká výtěžnost (příklad – Canon 131H)

V případě tonerových/laserových kazet Brother existují různé názvy pro různé velikosti kazet. 

Jak rychle naleznete správnou velkokapacitní XL náplň do vaší tiskárny

Na stránce prodejce (např. náplně do tiskáren) zadejte do vyhledávacího okna název/číslo náplně nebo tiskárny. Zadáte-li model zařízení naleznete všechny dostupné náplně ve všech verzích vhodné pro váš model tiskárny. Kromě originálních standardních náplní i XL originální náplně a rovněž alternativně plně kompatibilní náplně ve velikostech standard a XL.

Naše kompatibilní inkoustové kazety jsou vyráběny s certifikací ISO, striktně dle specifikací OEM. Jsme přesvědčeni o kvalitě výrobků, které jsou v nabídce.