Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Vybíráme kancelářskou židli pro Home Office

Také doma pri práci chceme sedět pohodlně a stylově. Některé židle při dlouhém sezení vyvolávají pocit, že sedíte v ekonomické třídě při dlouhém letu. Ty kvalitní vám dodávají pocit první třídy i při dlouhém sezení. Pracujete-li formou Home Office několik hodin denně, zvážíte dobře výběr židle. Vyšší investice a čas který obětujete výběru se vám vrátí v pohodlném sezení, bez bolesti páteře. Nejlepší je zajít přímo do prodejny a odzkoušet si sezení. Každý člověk má jinou postavu a vaše výška a hmotnost jsou při výběru důležité.

 

Na co se při výběru zaměřit

 

Pohodlí

Je důležité, aby se vám pohodlně sedělo. K tomu přispívá nejen kvalita, tvar sedáku a opěradla, ale také opěrky na lokty a nastavitelnost výšky.

Vyvážená ergonomie

Ergonomická opěradla velmi dobře kopírují tvar páteře. K některým modelům dostanete také bederní opěrku nebo jsou vybaveny pumpičkou na dofukování bederní části podle potřeby.

Bederní a zádová podpora

U dobře tvarovaného opěradla zad máte podporu bez ohledu na úhel v jakém sedíte.

Nastavitelnost, kvalita materiálu a trvanlivost

Široké možnosti nastavitelnosti, kvalitní materiál, nejen potahová látka nebo kůže, ale také konstrukce v konečném důsledku určují životnost dobrého kancelářského křesla.

Při nastavení by mi neměly chybět: nastavení výšky, nastavení hloubky, možnost nastavení úhlu opěradla, nastavení opěrek horizontálně i vertikálně, nastavení opěrky na hlavu nebo možnost podhlavníku.

Typy mechaniky

Synchronní mechanika umožňuje nastavení úhlu opěradla do několika pozic, a to závisle na sklonu sedáku. Židle lze zablokovat v jedné pozici nebo ji nechat volně se hýbat. Při náklonu sedáku se automaticky stejně nakloní i opěradlo. Židle s takovou ergonomií stále kopíruje váš sed. Tento typ mechaniky je vhodný pro každodenní práci u kancelářského stolu.

Asynchronní mechanika dovoluje polohovat opěradlo i sedátko nezávisle na sobě. Židle s tímto systémem mívají tři ovládací páčky - pro nastavení opěradla, pro sedadlo a pro výškové polohování celé židle.

Kolečka na židli

Na výběr jsou v různé tvrdosti, materiálu a s doporučeným pro určitý povrch. Kolečka mají různé průměry, mohou být pogumovaná a vhodná pro koberce, dřevěné podlahy, vinylové podlahy a linolea nebo tvrdé dlažby. Od toho na jakém povrchu budete židli používat zvolte materiál koleček, abyste se při nevhodném výběru vyhnuli rýhám při posouvání.

Maximální nosnost

Při výběru sledujte údaj o maximální nosnosti. Ten je informuje o tom pro jakou maximální hmotnost jsou zvoleny konstrukce a materiály. Výrobce garantuje stabilitu a pevnost konstrukce při dodržování tohoto parametru. Nejčastějším problémem při nedodržování a překročení maximální hmotnosti je zdvihový mechanismus.

Parametry kancelářského křesla

Kromě nosnosti a údaje na jakou výšku je určeno kancelářské křeslo, hledejte také konkrétní míry. Výrobce většinou udává výšku sedáku, hloubku sedáku, šířku sedáku, výšku s opěrkou hlavy, výšku loketních opěrek, počet a materiál koleček, typ mechanismu, typ pístu. Na základě těchto údajů zjistíte, zda vám konkrétní model bude vyhovovat.

Záruka

Kancelářské židle a křesla naleznete v prodeji s klasickou 2letou zárukou, ale výjimkou není ani 5letá záruka přímo od výrobce.

 

 

                 

 

My jsme hledali kancelářskou židli pro Home Office s doporučenou dobou sezení 5 – 8 hodin. Naším kritériem byl poměr kvality a ceny, dobrá nastavitelnost, snadná udržovatelnost a příjemný design. Našli jsme moderní židli GALA Plus D4 od českého výrobce s výbornou 5letou zárukou a dostupnou cenou. Opěradlo a sedák je ze studené pěny s odolným materiálem, který se používá také v automobilovém průmyslu. Židle má synchronní mechanismus s 5-násobnou aretací a možností plynulé změny úhlu opěradla i sedáku, eliminuje postižení vyvolané opakovanými pohyby malého rozsahu při práci s počítačem - RSI (Repetition Strain Injury). Současně předchází trvalému statickému napětí svalů častou změnou polohy těla, aktivním posedem při práci s počítačem. Nastavení výšky opěradla pomocí systému Up-Down a vertikální nastavení opěradla bez používání ovládacích prvků. Plynový píst pro výškové nastavení a kolečka o průměru 60 mm snižující odpor určené pro měkké podlahy. Sedák lze nastavit posuvem vpřed a vzad. Potahová látka je snadno udržovatelná s otěruvzdorností 150 000 cyklů. Tento model lze doplnit o nastavitelné područky a nastavitelnou opěrku hlavy.