Kancelář a škola

Věděli jste, že existují tiskárny na nehty

Úprava nehtů s tiskárnou Canon Pixma

Dnes se dá tisknout nejen různými technologiemi, ale i na různé média. Od klasické tisku na papír, textil, magnetický papír přes 3D tisk, až po tisk do pěny kávy nebo na cukrovinky. Vytisknout si však nehty? To zní zajímavě. Hned na úvod musíme poopravit význam toho vytisknout si nehty. Nejde totiž o tisk opravdových nehtů (i když s 3D tiskem je i to možné), ale o potisk na dámské nehty. Pokud rádi přizpůsobujete nehty svému stylu oblečení nebo náladě, bylo by náročně neustále přelakování, úprava v salonu nebo tvorba gelových nehtů. S kompatibilní tiskárnou si můžete vytisknout samolepky na nehty podle svého vkusu a nálady. Jak na to? My jsme to pro vás zjistili.
 
Co k tomu potřebujete
 
Abyste si mohli takové zajímavé samolepící nehty vytisknout, potřebujete k tomu vhodné papíry, aplikaci s názvem Nail Sticker Creator for Canon a kompatibilní tiskárnu.
 
Canon NL-101 (Printable Nail Stickers - tisknutelné nálepky na nehty)
 
Společnost Canon nabízí originální (samolepicí) papíry na tvorbu nehtových nálepek Printable Nail Stickers. Balení obsahuje sadu 2 listů, každý s 12ti originálními nehtovými samolepkami Canon NL-101 na obě ruce a návod. Cena se pohybuje kolem 200 Kč v závislosti od prodejce.
 
Nail Sticker Creator for Canon
 
Aplikaci, která je potřebná pro další krok získáte bezplatně. V AppStore pro zařízení s iOS ve verzi 10.0.0 a vyšší a v Google Play Store pro mobilní zařízení s operačním systémem Android 5.0 a vyšší.
 
 
 
                 
 
 
Tisk nehtových nálepek můžete provést na některé z podporovaných tiskárně modelové řady Canon Pixma.
 
Seznam kompatibilních modelů Canon
 
PIXMA TS704, PIXMA TS705, PIXMA TS8250, PIXMA TS8251, PIXMA TS8252, PIXMA TS9540, PIXMA TS9541C, PIXMA TS9550, PIXMA TS9551C
 

Jak funguje tisk na nehty?

 
Tisk nehtů pomocí tiskárny Canon PIXMA je poměrně jednoduchá, namísto obvyklého papíru stačí použít speciální papír (tisknutelné nálepky na nehty). Vyberte si v aplikaci grafiku, vytiskněte, přilepte na nehty, upravte, aby se vešly na plochu nehtu a nakonec povrch zafixujte průhledným lakem na nehty.
 
Postup - krok po kroku
 
- papír Canon NL-101 umístěte do adaptéru volitelného vstupního zásobníku podporované tiskárny
 
- stáhněte si z příslušného obchodu (AppStore, Google Play Store) potřebnou aplikaci Nail Sticker Creator for Canon
 
- v aplikaci si víte vytvořit vlastní návrh nálepek na nehty, použít fotografii, vyfotit si předlohu nebo vybrat z předvolených mini obrázků
 
- vybrat si můžete iz výchozích návrhů, které jsou v aplikaci rozděleny do několika kategorií
 
- přímo v aplikaci je možná úprava barvy pozadí, velikosti a umístění vzoru na nálepku nehtu
 
- stáhněte vytvořen design
 
- vytiskněte vytvořené samolepky na nehty
 
- nalepené, vytištěné nehty upravte zahnutím a opilování jemným papírovým pilníkem
 
- zafixujte povrch nalepených nehtů tenkou vrstvou průsvitným lakem na nehty
 
Na tisku nehtů Canon je skutečně originální, že můžete doslova použít jakýkoliv námět, obrázek. Efektní geometrické tvary, květiny, srdíčka nebo fotografii svého zvířecího miláčka. Vše je na vaší fantazii. Vyfoťte cokoliv, co se vám líbí, přidejte to do aplikace a vytvořte vzhled, který je zcela na míru, se všemi grafickými schopnostmi tiskáren Canon Pixma.
 

Když jedna tiskárna nestačí nebo zajímavé tiskárny na nehty

 
O2Nails V11
 
Toto není jediný způsob a jediná tiskárna, kterou si můžete potlačit nehty s originálním obrázkem. Velmi oblíbenou byla i kompaktní, přenosná tiskárna O2Nails V11. Ta však pracuje na nehtech odlišnou metodou. Na aplikován gelový základ tlačí vzor nebo obrázek přímo v zařízení, kam vložíte prst. Tiskárna komunikuje při přenosu předlohy s mobilním zařízením. Stejně je důležitá aplikace v níž si předlohu, vzor, ​​vlastní grafiku nebo fotografii upravíte před tiskem. Prostřednictvím Wi-Fi stačí předlohu zaslat do tiskárny O2Nails V11 a provést tisk na upravený nehet. Tiskárna se prodává jako sada zařízení spolu s gelovými laky, potřebnými pro úpravu nehtů před tiskem. Nevýhodou je, že takové zařízení lze používat pouze k tomuto procesu, zatímco kompatibilní tiskárny Canon Pixma i pro tisk na jiná média.
 
 
 
 
Fingernails2Go
 
Další tiskárnou, která jsme objevili pro tisk na nehty je Fingernails2Go. Vlastně nejde ani o tiskárnu v pravém smyslu slova. Spíše o digitální stánek. Celý projekt vznikl před několika lety za podpory společností HP, společností Tensator Technology Centre. Celý název zařízení zní Fingernails2Go Digital Nail Art Kiosk. Jde o dost velké zařízení, jehož využití viděl výrobce v obchodních centrech a salonech krásy. Na panelu se nachází dotyková 19 "obrazovka pro výběr předlohy grafiky. Námět na potisk nehtů může uživatel čerpat z bohaté databáze přednastavených předloh v různých kategoriích. Pro vlastní předlohu existuje možnost vyfocena se zabudovanou webkamerou v zařízení nebo pomocí přenosu USB klíčem do USB portu na digitálním stánku. Po výběru stačí vložit ruku do otvoru zařízení, kde další kamera snímá tvar ruky a nehtů. Posledním krokem je potvrzení výběru a o ostatní se už postará integrovaná, tepelná, inkoustová tiskárna HP SI-1100. Ta potlačí nehty speciálním inkoustem nejprve základní vrstvu spolu s ochrannou průhlednou vrstvou. Proces tisku trvá 2- 3 sekundy. Životnost bez krycího laku trvá 3 - 5 dní. Pokud použijete zafixování průsvitným lakem vydrží vám nehty 10 - 14 dní. Odstranění je jednoduché, jako v případě klasického laku a postačí k tomu odstraňovač laku. Co je super, že potisk si můžete nechat aplikovat i na gelové nehty. Cena? Zatím jsme nenašli Kiosk na Slovensku, ale přibližná cena se pohybuje 4,13 Kč za nehet. Samotné zařízení je dost velké a výrobce ho chce poskytovat jako službu ve velkých centrech, kde si zákazník jednoduše nechá nehty potlačit.
 
Nailbot
 
Nailbot je další z tiskáren na nehty od společnosti Preemadonna, která se zrodila, jako projekt v Kickstarter. Společnost založila Pree Walia. Garantuje rychlost tisku 5 sekund ve spojení s mobilním zařízením. Co všechno Nailbot nabízí? Rychlou tisk, odolnost trvající několik dní, možnost odstranění potisku klasickým odlakovačem na nehty. Výběr zařízení ve třech barevných verzích: růžová, fialová a tyrkysová. Podpora operačních systémů Android a iOS. I v tomto případě je třeba nejprve nanést na nehty základní barevný lak, vybrat si pomocí aplikace námět na tisk nebo si vytvořit vlastní předlohu z fotografie nebo grafiky. Ruku vložíte do otvoru tiskárny a o pár vteřin máte nehty potlačeny. Tento projekt vznikl přibližně před 3 lety a zařízení je již ve své druhé verzi.
 
3D nehty The Laser Girls
 
Nápad tlačit 3D nehty se zrodil v hlavách dvou žen. S nástupem 3D tisku a s příchodem laserových 3D tiskáren do domácnosti se designérky Sarah C. Awad a Dhemerae Ford rozhodli tisknout 3-rozměrné nehty. Tento zajímavý nápad zastrešili společností The Laser Girls a z prodeje 3D nehtů si udělal docela výnosný byznys. 3D nehty pod jejich značkou naleznete v Shapeways shopu.
 
 
 
 
Digitální tiskárna na nehty Kunhewuhua
 
Velmi zdařilou je i digitální tiskárna Kunhewhua, která prošla několika inovacemi od první verze. Zajímavostí je, že dokáže tisknout na 5 prstů najednou. Má sice o něco větší rozměry, ale díky velké dotykové obrazovce je ovládání velmi pohodlné. Nechybí podpora Wi-Fi na přenos vámi zvolené fotografie nebo obrázku do tiskárny. Cena je o něco vyšší, ale v malém nebo středně velkém nehtovém studií by se uživila. Za hodinu dokáže potlačit 200 až 240 nehtů a to s 5ti různými obrázky. Můžete přidávat text a vhodná je dokonce i na nehty na nohou.
 
Přenosná nehtová tiskárna TUOSHI NP10
 
Celkem zajímavou je i přenosná tiskárna na nehty Tuoshi NP10. Skoro stejným principem, jako předešlé tiskárny tlačí na přírodní i umělé nehty. S hmotností 8 kg je vhodná i pro přenášení. Má jednoduché ovládání a velmi dobru online databázi grafických návrhů.
 
Vraťme se k běžným tiskárnám. Kromě podporovaných tiskáren Canon Pixma, bychom si dokázali vytisknout předlohu na nehty i jinými zařízeními. Stačí pokud obsahují volitelný zásobník s adaptérem na potisk CD a podporují tisk na samolepky a samolepicí etikety. Návrh bychom si dokázali udělat v některé z aplikaci na tvorbu designu nehtů nebo o něco pracnější v grafickém programu. Problémem by bylo trefit se napoprvé do správné velikosti předlohy na nehet. Další kroky by byly shodné s postupem pro Printable Nail Stickers, nalepit, opilovat a zafixovat průsvitným lakem na nehty. Sporný je však konečný výsledek, životnost takové potisku na nehty a čas, který by nás to stálo. Proto, pokud máte doma některý z podporovaných modelů tiskárny Pixma Canon a dámu, která touží po změně nehtů, za vyzkoušení to stojí.