Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Užitečné tipy pro vytváření profesionálních výtisků

Bez ohledu na to, v jakém odvětví se pohybujete, z profesionálních výtisků může mít užitek každý. Můžete pracovat v realitním průmyslu, ve veřejné správě nebo dokonce ve svatebním průmyslu a ve všech třech případech potřebujete tištěné materiály pro každý projekt. Ať už je to inzerce, vedení kampaně nebo plánování svatby klienta. Tisk je jedním z vašich nástrojů úspěchu. I když tisknete něco, co nesouvisí s obchodem i tak chcete, aby vaše výtisky vypadaly maximálně profesionálně.

Vytisknout něco jednoduchého, jako jsou například vizitky, se může zdát komplikované, zejména pokud jde o vlastní navrhování souborů. Ve skutečnosti je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Jen si musíte být vědomi určitých věcí a mít trpělivost naučit se koncepty a podle toho je aplikovat. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o užitečné tipy, jak si můžete vytisknout své vlastní profesionálně vypadající materiály, jako jsou vizitky, pohlednice, pozvánky, letáky a mnoho dalšího. Ve skutečnosti se tyto řady vztahují na téměř každý typ tisku, na který si vzpomenete.

 

Rozhodněte se, kterou platformu použijete k vytvoření svého designu

Za prvé budete chtít prozkoumat své možnosti, pokud jde o platformy designu, mezi ty nejvýznamnější patří Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign a Canva. Vaše rozhodnutí by mělo být založeno na několika faktorech, jako jsou vaše osobní možnosti designu, typ designu, který plánujete vytvořit a kolik času a finančních prostředků máte k dosažení svého cíle. Existuje řada platforem, které zohledňují všechny tyto faktory. Vezměme si například Adobe Photoshop je nejpoužívanější mezi profesionály a má spoustu užitečných funkcí pro ty, kteří znají aplikaci. Nevýhodou Photoshopu je, že učení trvá déle a není to zadarmo. Pokud tedy v žádném případě nejste zkušený designér, opravdu byste se neměli cítit pod tlakem používat pokročilou aplikaci, jako je Photoshop. Pro začátečníky, existují bezplatné a uživatelsky více přívětivé platformy, jako například Canva, kde si můžete snadno navrhnout své vlastní tiskové soubory. Mají dokonce předpřipravené šablony, které můžete mírně upravit a vytvořit si vlastní.

 

zdroj foto: canva.com

 

Jako pomůcku pro přesnost použijte šablonu konkrétního produktu

Šablony jsou pevnou formou ujištění pro vaše výtisky. Každá z našich velikostí produktů má ke stažení šablony tisku, které můžete (a měli byste) použít při navrhování nebo nastavování tiskových souborů. Pokyny jsou mimořádně užitečné, když se používají jako dočasné překrytí vašeho návrhu. Pomocí šablon přesně vidíte, kde budou vaše výtisky oříznuty, abyste mohli umístit všechny důležité prvky do určené oblasti.

 

Design v barevném režimu CMYK 

Většina výtisků vyžaduje pro tisk barevný režim CMYK. Samozřejmě, pokud své soubory navrhujete v RGB, naše systémy tiskáren jsou dostatečně inteligentní na to, aby je převedly za vás. Výsledek barev tisku však bude pravděpodobně vypadat jinak než to, co jste si představili na monitoru. Proto je důležité, abyste své soubory zkonvertovali předem a mohli jste si představit přesnější barevnou paletu pro své konečné výtisky.

 

 

Pro inspiraci si prohlédněte výtisky jiných

Pokud jste uvízli v designovém stereotypu, vždy je užitečné podívat se i na jiné nápady, abyste získali určitý přehled o tom, jak byste chtěli vyjádřit svoji vlastní vizi. Neříkáme, že byste měli něco kopírovat kousek po kousku, ale slušná dávka inspirace pochází z nápadů odvozených od práce jiných lidí.

 

Jak důležité je vysoké DPI

Pokud jde o online obrázky a návrhy, 72 DPI je dost, ale tisk je úplně jiný zápas. Musíte se ujistit, že vaše výtisky mají alespoň 300 DPI. Co je DPI? DPI znamená „Dots Per Inch“, což je míra rozlišení. Čím větší je hustota bodů, tím vyšší bude rozlišení tisku.

 

Uspokojte se jen se soubory s vysokým rozlišením

Pokud je na obrazovce rozmazaná, vytištěná bude ještě rozmazanější. Nespokojte se s nekvalitní fotografií, zvláště pokud je vaším cílem při tisku zvýraznit tento prvek vašeho designu. Tyto znalosti vám umožní věnovat větší pozornost kvalitě fotografie předtím, než začnete navrhovat své soubory.

 

Ujistěte se, že prvky jsou v celém designu konzistentní

Opravdu musíme říci, že konzistence je klíčová. Pokud jde o velikost, barvy, tloušťku atp. Vše o vašem designu by mělo být konzistentní. Jedna nesrovnalost bude extrémně viditelná v konečném tištěném produktu.

 

Načrtněte všechna svá písma

Tento krok není vždy potřebný, ale vždy je užitečný, zvláště pokud používáte designovou platformu s vrstvením a složitostí, jako je Adobe Illustrator. Obrys vašich písem v podstatě znamená přeměnu textu na objekt, takže když odešlete soubory k tisku, nebudou žádné problémy s chybějícím textem. Pravděpodobně se divíte, jak je to vůbec možné. Byli byste překvapeni, kolik prázdných souborů nebo chybějících slov se objeví nakonec v postprodukci. Vše proto, že konkrétní použité písmo nebylo správně načteno tiskárnou. Načrtnutím celého textu zajistíte, že se vám to nestane.

 

Spusťte test na domácí tiskárně

I když nemusíte nutně vidět, jak budou vaše výtisky vypadat z hlediska barev, tisk na domácí tiskárně vám umožní vidět proporce a rozložení vašeho souboru, abyste jej mohli upravit. Když navrhujete něco tak důležitého, jako je poštovní zásilka nebo pozvánka na svatbu, chcete mít všechny komponenty správně . Poté, co jste viděli svůj soubor vytištěný přes domácí laserovou nebo inkoustovou tiskárnu máte jistotu.

 

Nepodceňujte výběr typu papíru

Výběr papíru má velký dopad na konečný design. V některých případech může typ papíru výtisku pokazit váš návrh. Pokud si nejste jisti, jaký papír vyjmout, nejlépe uděláte, přesvědčíte-li se pomocí vzorových výtisků. Díky tomu dokážete zúžit výběr papíru na ten, který je vhodný pro váš konkrétní tiskový projekt. Můžete porovnat tloušťku, barvu, texturu, povrchovou úpravu a další možnosti, například zda daný papír obsahuje nebo neobsahuje popisovatelný povrch.

 

Objednejte si své výtisky hromadně

Objednat si víc znamená dvě věci a to: předejít rychlému vyčerpání zásob a lepší cena. Zejména v případě výtisků, které vám mají vydržet dlouho, jako jsou například vizitky, objednávejte hromadně. Budete mít pokryté širší období, než budete muset znovu objednat. Vždy je dobré mít po ruce něco navíc, jak rychle utratit, protože jste si mysleli, že vám určitý objem stačí.

 

zdroj: blog-gotprint.com