Kancelář a škola

Univerzální ovladač tiskáren Lexmark

Co je univerzální ovladač tiskáren?

Společnost Lexmark poskytuje uživatelům a správcům standardizované řešení jednoho univerzálního ovladače pro jejich tiskové potřeby. Namísto instalace a správy jednotlivých ovladačů pro každý model tiskárny mohou správci nainstalovat jeden univerzální ovladač zařízení Lexmark. Ten lze používat s různými monochromatickými a barevnými laserovými tiskárnami a rovněž is multifunkčními zařízeními.

 

Výhody univerzálního ovladače

 

Univerzálnost

Univerzální ovladač tiskáren Lexmark podporuje více než 60 modelů tiskáren připojených lokálně nebo přes síť a navíc je k dispozici ve 22 jazycích. Všechny balíčky byly testovány v prostředích serverových clusterů, Microsoft Terminal Server a Citrix a mají certifikaci Microsoft WHQL (jsou digitálně podepsány). Stejně tak pro systémy Windows 2000 a novější jsou k dispozici emulace jazyků PCL 5, PCL XL a PostScript 3.

 

Obousměrnost komunikace

Pomocí funkce obousměrné komunikace dokáže ovladač automaticky zjišťovat a aktualizovat nainstalovaný volitelný hardware v reálném čase i na žádost uživatele. Ovladač se může přizpůsobovat různým schopnostem různých tiskáren, avšak na rozdíl od jiných univerzálních ovladačů tiskáren s minimálními síťovými přenosy.

 

Minimalizace nákladů na podporu informačních technologií

Používáním balíku univerzálního ovladače tiskáren Lexmark se zredukuje testování a interní certifikace ovladačů tiskáren, protože stačí správa jediného balíku. Výrazně se tím zkrátí čas strávený při instalaci serverů i pracovních stanic. Dalším plusem je volnění velké části místa na pevných discích, které dříve zabíraly konkrétní ovladače specifické pro jednotlivé produkty.

 

Zvyšování produktivity uživatelů

Balíky univerzálního ovladače tiskáren Lexmark používají stejné grafické uživatelské rozhraní jako ovladače specifické pro jednotlivé produkty, na které jsou uživatelé zvyklí. Uživatelé si dokáží vytvářet a ukládat profily pro svá nejpoužívanější nastavení nebo mohou používat předdefinované profily, vytvořené oddělením informačních technologií.

 

Podpora korporátních iniciativ souvisejících s udržitelností

Správci umí pomocí balíků univerzálního ovladače tiskáren Lexmark podporovat zásady ochrany životního prostředí svých organizací. Výchozí nastavení fronty lze upravovat tak, aby zahrnovala oboustranný tisk, tisk více stránek na list (N-up), sytost toneru a jiné kroky pro úsporu zdrojů.

 

Kompatibilita s operačními systémy

Univerzální ovladače tiskáren Lexmark podporují operační systémy Windows (32/64-bit verze)

Windows Server 2016

Windows 10

Windows 8.1

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012

Windows 7

Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008

Windows Vista

 

Univerzální ovladače tiskáren jsou kompatibilní s následujícími implementacemi systému Citrix (32/64-bit verze)

Citrix XenApp 7.11

Citrix XenApp 7.9

Citrix XenApp 7.8

Citrix XenApp 7.7

Citrix XenApp 7.6

Citrix XenApp 7.5

Citrix XenDesktop 7.11

Citrix XenDesktop 7.9

Citrix XenDesktop 7.8

Citrix XenDesktop 7.7

Citrix XenDesktop 7.6

Citrix XenDesktop 7.5

Citrix XenApp 6.5

 

Ovladače/software pro systém Windows

Balíček s podporou pro 32/64-bit, univerzální ovladač tiskáren s emulací jazyků PCL 5, PCL XL a PS3. Ovladač má certifikaci Microsoft WHQL.

Kromě toho obsahuje následující součásti: Telefonní seznam Lexmark – slouží ke správě faxových kontaktů. Podsoučást ovladače lTravel Print („mobilní tisk“) – umožňuje vyhledávání tiskáren mobilních uživatelů v době tisku.

 

Univerzální ovládáč Lexmark poslouží dobře iv případě, že nevíte zda máte správně nainstalován daný ovladač pro vaše zařízení nebo váš ovládáč nepodporuje statistiku úloh. Stejně tak v případě, že potřebujete spravovat více zařízení. Na stránce výrobce naleznete kompletní seznam monochromatických i barevných tiskáren a multifunkcí, které podporují instalaci univerzálního ovladače Lexmark spolu s odkazem na stažení instalačního souboru.