Kancelář a škola

Tvorba a tisk přání a dárkových poukazů

Pokud potřebujete rychle vytvořit přání nebo dárkový poukaz, je to snadné. Nepotřebujete k tomu žádné grafické dovednosti, ani speciální program. Stačí použít Word nebo jiný textový editor se šablonami.

Zvolili jsme Word, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office. Ihned po otevření můžete procházet různé šablony. Mezi presety je řada základních pro-různe událostí a potřeby. Pomocí vyhledávacího okna můžete zadat přesně to, co hledáte. Pro nás bylo klíčovým slovem „darkový poukaz“ a „přání“. Povedlo se nám uspět také výrazem "ďěkovná karta".

Přímo ve Wordu jsou k dispozici různé šablony, kde si můžete upravit jméno příjemce, seznam, událost a další položky. Pokud nechcete žádnou z výchozích šablon, můžete si vytvořit vlastní originální pomocí nástrojů Wordu. Do prázdného dokumentu můžete přidat obrázek, fotografii a samozřejmě text s různym písmem a velikostí písma. Barvu podkladu a samoteho textu si můžete upravit dle libosti.

 

 

Prohlédněte si bezplatné šablony pro Word a vytvářejte širokou škálu formátovaných dokumentů. Pořádáte akci? Pozvěte hosty pomocí šablony pozvánky nebo letáku. Vyjadřite poďekovaní, originálními kartami s poďekováním. 

 

 

Pokud máte připravenou šablonu na to, co chcete, přání, dárkovou kartu nebo dárkový poukaz, můžete si vybrat vhodnou velikost a typ papíru. Klasický kancelářský papír není tím nejlepším typem, který byste měli používat. Vybírejte spíše silný papír nebo strukturovaný papír. Pro blahopřání si můžete vybrat pohlednicový formát A6 nebo A5 na tištěném, hedvábném nebo texturovaném papíře 350 g/m2. Dárkové poukazy si můžete vytisknout na papír o gramáži od 115 g do 350 g/m2. Vybrat si můžete  hedvábný polomatný papír (silk), bezdrevný křídový papír nebo papír s jemnou texturou. Vstupní velikost je A7 nebo A6.

Pokud jste pomocí šablony vytvořili pěknou dárkovou kartu, dárkovou kartu nebo dárkový poukaz, stačí je vytisknout na vámi zvolený vstupní papír na inkoustové nebo laserové tiskárně.