Kancelář

Tiskárny Samsung přešly do rukou společnosti HP

Společnost Samsung Electronic Co., Ltd. od 1. Listopadu 2017 svou tiskařskou obchodní oblast a její přidružené společnosti prodala do rukou společnosti HP Inc. Tuto divizi převzala společnost HP za 1,05 miliardy amerických dolarů. Nešlo o náhlé rozhodnutí, jednání společnosti Samsung a HP začali už loni. O tomto kroku společnost Samsung informovala 12. Září 2016 na své oficiální stránce tiskovou zprávou, kde oznamuje rozhodnutí chování rady společnosti. Ta schválila prodej tiskařské obchodní oblasti společnosti HP a zároveň svolala mimořádné valné hromady akcionářů, aby schválilo oddělení této měně. Společnost Samsung tuto transakci odůvodnila tím, že je součástí jejího úsilí soustředit se na své klíčové oblasti podnikání. Ačkoli to blíže nespecifikovala, pravděpodobně tím myslela výrobu domácích spotřebičů, IT produktů a samozřejmě zařízení z oblasti TV / Audio a mobilních zařízení.

Jaké modely tiskáren a multifunkcí Samsung přešly pod ochranná křídla HP

Jde o celé portfolio tiskáren a multifunkčních zařízení společnosti Samsung. Laserové multifunkční zařízení, jakož i jednoúčelové tiskárny, barevné i monochromatické, pro formát tisku A3 a A4.

Modelová řada

- Samsung MultiXpress
- Samsung ProXpress
- Samsung Xpress
- Samsung CLX

Na stránkách společnosti HP je k dnešnímu dni 125 modelů tiskáren a multifunkčních zařízení Samsung.

Co tím společnost Hp získává

Samsung, tak přinese do společnosti HP množství svých patentů, z nichž může HP těžit. Kromě laserové technologie tisku jde io zobrazovací elektroniku, jako jsou displeje. I tam má Samsung několik svých patentovaných technologií. Obchod mezi oběma společnostmi zahrnuje také nemalou investici Samsungu do nákupu akcií HP. Jelikož brand Samsung na tiskárnách a multifunkcích tohoto výrobce nezmizí z dne na den, společnost HP má právo využívat značku Samsung na těchto produktech ještě po dobu dvou let. Společnost HP si tak samozřejmě vylepší svou pozici na trhu v tomto segmentu.

Péče o zákazníka

Na oficiální stránce společnost Samsung v sekcí tiskárny a multifunkční zařízení informuje o přechodu své tiskařských obchodní oblasti na společnost HP s datem 1. November 2017. Nechybí tam ani informace a odkazy na spotřební materiál pro tyto produkty, jakož i o informace o programu zpětného odběru , recyklace náplní Stara podpoře plus servis. Všechny odkazy jsou již propojeny na stránky společnosti HP.com