Kancelář

Tiskárna pro študenta

Nakupujeme tiskárnu pro študenta

Vybrali jsme se do obchodů podívat na aktuální nabídku tiskáren a multifunkcí, vhodných pro školáka. Naše požadavky byly: dostupná cena, nižší náklady na tisk a jednoduchá obsluha, kterou zvládne samostatně i žák základní školy. V úvahu jsme brali věk žáka a školní úlohy při kterých využije tisk nebo kopírování.

Tip tiskárny pro žáka základní školy

Žáci základních škol, hlavně na druhém stupni pracují na různých projektech a v rámci domácích úkolů si musí některé zadání i vytisknout. Pro ně je dobrou volbou jednoduchá barevná tiskárna s funkcí tisku. Plusem je multifunkce, která nabídne i kopírování a skenování. Ceny základních tiskáren a multifunkcí začínají pod hranicí 1 500 Kč. Co se týče konektivity, ta není až tak důležitá a žák základní školy si vystačí s tiskárnou připojenou USB kabelem k PC. Nejčastěji bude tlačit své zadání vypracované v počítači. Nám padla do oka multifunkce HP DeskJet Ink Advantage 3788. Co všechno nabízí? Má malé rozměry (můžeme říci, že jde o nejmenší inkoustovou multifunkci) a moderní originální design, který se hodí do studentského pokoje. Cena se pohybuje okolo 1 500 Kč.

Multifunkce HP DeskJet Ink Advantage 3788

Tip pro studenta střední školy

Student střední školy má vyšší nároky na tiskárnu. Nejen kvůli širšímu spektru studijních zadaní, ale často využívá tiskárna i pro tisk fotek a obrázků ze sociálních sítí, případně svých zájmů. Proto je nejvhodnější barevná multifunkce, která podporuje i bezdrátové připojení pro tisk z mobilních zařízení. Zde nás zaujalo několik modelů. Jedním je Epson Expression Home XP-342 v ceně kolem 1 600 Kč. Jde o inkoustovou barevnou multifunkci, která má podporu Wi-Fi. Dalším slibným modelem je HP DeskJet Ink Advantage 5075. Multifunkce, která tiskne v rozlišení 1 200 x 1 200 Dpi, rychlostí 7 str/ min. v černobílém režimu nebo 10 str/ min. barevně. Nechybí automatický oboustranný tisk a podpora Wi-Fi. Do tohoto zařízení jdou 1 x čb inkoustová kazeta a 1 x barevná (tricolor) kazeta. Naším favoritem je Canon Pixma TS5050. V ceně kolem 1 950 Kč dostanete barevnou inkoustovou multifunkci s podporou Wi-Fi. Nechybí oboustranný tisk (manuální) a ADF (automatický podavač papíru). Pěkný design, přehledný 7,5 cm barevný displej a 4 samostatné inkoustové náplně. Plusem je čtečka karet a podpora PictBridge.

Multifunkce Canon Pixma TS5050

Naš tip pro studenta vysoké školy

Vysokoškoláci tlačí mnoho studijního materiálu a důležitá je pro ně rychlý, levný tisk a funkce kopírování, skenování. Dobrá konektivita by neměla chybět a plusem je automatický oboustranný tisk pro snížení nákladů. V tomto případě si vystačí s černobílým tiskem, ale v lepší kvalitě. Zde je naším jasným favoritem společnosti HP. Letošní modely HP LaserJet Pro MFP M15w a HP LaserJet Pro MFP M28w. Oba modely jsou letošními novinkami výrobce HP a nabízejí monochromatický tisk laserovou technologií. Model HP LaserJet Pro MFP M15w je rozměrově nejmenší laserovou tiskárnou, která vám ušetří kopec místa a hodí se i do malého studentského pokoje. Kromě rychlého a kvalitního tisku nabízí i podporu bezdrátového připojení. Přestože nejde o plnohodnotnou multifunkci dokáže skenovat z mobilního zařízení. Model HP LaserJet Pro MFP M28w je multifunkce (All-in-One), která kromě tisku obsahuje funkci kopírování a skenování. Rozměrově patří k menším zařízením. Oproti prvnímu modelu nabrala pár cm, hlavně na hloubce a váží o něco víc. Co se týče rychlosti a rozlišení tisku jsou na tom obě zařízení stejně. Je tam však cenový rozdíl. Zatímco tiskárna HP LaserJet Pro MFP M15w se vejde do rozpočtu pod 3 000 Kč, za model HP LaserJet Pro MFP M28w si připlatíte trochu víc.

HP Laser Pro MFP M15w

Náš tip

Pro všechny modely jsou k dispozici i alternativní plně kompatibilní náplně, kterými ušetříte velmi pěknou částku za náklady na tisk.