Kancelář a škola

Tiskárna pod vánoční stromeček

Vánoce se blíží a pokud hledáte dárek, který využijí více členů vaší domácnosti alebodarček pro studenta, můžete se podívat po dobré tiskárně nebo multifunkčním zařízení. Kupovat zvlášť tiskárnu a skener se ne vždy vyplatí. Jednodušším a cenově lepším řešením je výběr multifunkce. Prinákupe vánočního dárku mátekritéria, které by měla tiskárna splňovat, ale i finanční částku. Vybrali jsme pro vás pár modelů, které jsou na trhu ve výborném poměru výkonu, kvality tisku a ceny.

Tiskárna nebo multifunkce pro nenáročného uživatele

(Dárek pro všechny členy domácnosti)

Pokud jste nenáročný uživatel, který používá tiskárna občas k vytištění jednoduchého černobílého dokumentu nebo nějakého barevného obrázku, vaše požadavky splní i jednoduchá osobní tiskárnu. Na výběr máte zařízení, které používají k tisku inkoustovou nebo laserovou technologii. Cena takových tiskáren se pohybuje již od 40 €. Model jednoduché tiskárnu můžete dát, jako dárek pod stromeček žákům, studentům pro školní účely, občasné vytištění projektu nebo rodičům, prarodičům, který si jen občas potřebují něco vytisknout. Abyste nemuseli v takových případech utíkat do Copy centra, nevelkou investicí můžete takovým dárkem potěšit.

Canon Pixma iP2850

Inkoustová barevná tlačiareň Canon Pixma iP2850 je jednou z cenově nejdostupnějších modelů. Má kompaktní rozměry, velmi příjemný design a jednoduché ovládání. Tiskne v rozlišení 4 800 x 600 Dpi. Za minutu dokáže vytisknout 8 černobílých stran ve formátu A4 nebo 4 barevné strany. Připojuje se klasicky pomocí USB kabelu k PC, notebooku. Žádné funkce navíc sice nemá, ale tlačí ve velmi dobré kvalitě díky technologii zásobníků FINE. Při nepoužívání (v nečinnosti) se automaticky vypne, čímž šetří energii. Mezi její plusy patří i možnost používání volitelných velkokapacitních inkoustů XL. Vhodná je pro studenty a nenáročného uživatele, pro občasnou tisk.

Samsung ML-2160

Laserová monochromatická tiskárna za nízkou cenu potěší uživatele, který tlačí větší objem černobílého tisku. Tento základní model zpracuje první výtisk za 8,5 sekundy a za minutu vytiskne 20 stran ve formátu A4. Připojení je sice omezeno pouze na klasický USB kabel k PC nebo notebooku, kvalita tisku je však velmi dobrá. Tiskárna tiskne v rozlišení 1 200 x 1 200 Dpi. Ovládání je jednoduché a zásobníky na papír mají kapacitu 150 listů vstup a 100 listů výstupní zásobník. Cena je pod hladinou 50 €.

HP DeskJet Ink Advantage 2130

V kategorii nejlevnějších tiskáren a multifunkcí se nachází také model multifunkčního zařízení HP DeskJet Advantage 2130. Ani při tomto dárku nepřekročíte částku 50 €. Tato inkoustová multifunkce nabízí tisk, kopírování a skenování v jednom zařízení. Za minutu dokáže vytisknout 20 stran černobíle nebo 16 stran barevně, v maximálním formátu A4. Výstup prove strany se pohybuje od 15 - 18 sekund v závislosti na tom, zda jde o černobílý nebo barevný tisk. Ani tento model kromě klasického připojení přes USB nenabízí žádnou jinou možnost. Kvalita tisku je běžného uživatele dostačující. S optimalizovaným rozlišením barevného tisku 4 800 x 1 200 Dpi a při černobílém tisku 1 200 x 1 200 Dpi, je výsledná kvalita velmi dobrá. Multifunkce je vhodná tam, kde se tiskne 50 až 100 stran měsíčně a občas se používá také kopírování a skenování.

Tyto modely jsou těmi cenově nejdostupnější na trhu a kvalita tisku je dobrá. Přestože nemají žádné funkce navíc, nenabízejí automatický oboustranný tisk, ani bezdrátové připojení a fičúry dražších modelů, nenáročného uživatele, který netlačí hodně pod stromečkem určitě potěší.

 

Tiskárna nebo multifunkce ve výborném poměru výkonu, funkcí, vysoké kvality a ceny

(Dárek pro studenta vysoké školy, pro živnostníky)

Náročnější uživatel, který tlačí často ve velkém objemu nebo potřebuje tiskárna pro tisk fotografií si už zaslouží kvalitní tiskárnu nebo multifunkci. V nabídce obchodů a e-shopů je najdete v bohaté nabídce. Jsou modely, které bodují v prodejních žebříčcích, díky kladným recenzím spokojených zákazníků. Cena nemusí být závratná. Některé velmi dobře hodnoceny tiskárny a multifunkce koupíte s cenovkou do 100 €. Mezi top tiskárny, které nabízejí velmi dobrý výkon, vysoce kvalitní tisk, mají výbornou konektivitu a funkce, ale i stále dobrý poměr k ceně patří:

Canon Pixma iP7250/ Canon Pixma iP6850

Velmi oblíbené modely výrobce Canon, které tlačí inkoustovou technologií pomocí pěti samostatných inkoustů určitě potěší v domácnosti, kde se tlačí více tisku. Oba modely dosahují výborně výsledky v kvalitě tisku a obsahují i ​​funkci automatický oboustranný tisk. Nechybí možnost připojení pomocí Wi-Fi a model Canon Pixma iP6850 připojíte i do sítě LAN. Příjemný nízkoprofilový design a jednoduché ovládání, tisk z mobilu, to vše spolu s výborným rozlišením barevného a černobílého tisku jsou plusy těchto modelů. Rychlost tisku je 15 stran čiernobielealebo 10 stran barevně za minutu, pro obě tiskárny. Canon Pixma iP6850 je dražší model a kromě možnosti zapojení do sítě dokáže tisknout na papír formátu A3. Aby toho nebylo málo, obsahují oba modely funkci Direct Disc Print, potisk na CD/DVD média. Na tento dárek budete potřebovat sumu do 150 €. Závisí od prodejce, ale pokud budete mít štěstí na cenu v akci, určitě se nákup vyplatí. Canon Pixma iP7250 je nejprodávanějším modelem v žebříčku prodejnosti a tuto tiskárnu seženete již v ceně 60 €.

HP LaserJet Pro M102w/ HP LaserJet Pro M402dw

 Pokud hledáte dárek v podobě kvalitní monochromatické laserové tiskárny s důrazem na rychlost při velkém objemu tisku, vysokou kvalitu a samozřejmě i dobrou konektivitu, modely z řady LaserJet Pro z dílny výrobce HP nezklamou. Částka za laserové zařízení se v tomto případě pohybuje od 100 - 200 €. U těchto modelů je největším přínosem pro uživatele mimořádná rychlost a kvalita tisku. V této cenové hladině najdete i modely Samsung Xpress, které přešly pod společnost HP. Velmi oblíbeným je model Samsung Xpress SL-C430W, který obsahuje automatické připojení pomocí technologie NFC nebo laserová multifunkce Samsung Xpress SL-M2070W. V cenové hladině do 200 € je nabídka velmi bohatá a každý výrobce v ní má své favority. Zde už opravdu záleží jen na tom, jaké technologii dáte přednost a které z funkcí potřebujete. Pokud hledáte dárek pro živnostníka v rodině rychlá laserová tiskárna je dobrý tip.

 

Hledáte něco jiného?

(Dárek pro ty náročnější nebo pár zajímavých tiskáren)

Hledáte dárek pro někoho, kdo se jen tak nespokojí s dobrou klasickou tiskárnou? Nebo chcete překvapit rodinu, zda si udělat radost sami? Pokud máte dostatečně velký rozpočet na vánoční nákupy můžete se poohlédnout i po trochu jiných zajímavých zařízeních pro tisk.

Prusa i3 MK2S / Prusa i3 MK2S verze stavebnice 3D

Nejprodávanější 3D tiskárna českého výrobce Prusa zaujala díky kvalitě a dostupné ceně uživatelů na celém světě. Zařízení s otevřeným designem pro snadnou manipulaci obsahuje integrovaný LCD displej, možnost tisku přímo z SD karty nebo s připojeným PC a vyhřívanou více zónovou podložku. Podporuje dostatečné množství různých materiálů, jako jsou PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glas, filamenty s uhlíkovým vláknem, poly karbonát a další. Nejde sice o výrobce, co vyrábí 3D tiskárny, jako na běžícím pásu, ale první model Prusa i3 MK2 slaví úspěch a číslo spokojených zákazníků se blíží k 20 000. Nový model Prusa i3 MK2S dostal několik inovací díky, kterým se stává favoritem mezi 3D tiskárnami za dostupnou cenu. Největší změna je v automatické kalibraci tiskové plochy, kterou první verze modelu nedokázala. Vylepšení se dostalo i upevnění ložisek na vosy X, ocelovými svorkami. Lepší ložiska LM88U s nižší hlučností, lepší uchycení P.I.N.D.A senzoru, zlepšené uložení kabeláže, jakož i komfortnější kryt na elektroniku jsou inovativní prvky upgradu. A to nejlepší na konec, pokud si vystačíte s o trochu levnější verzí modelu Prusa i3 MK2 a po čase byste přece jen uvítali vymoženosti inovované verze můžete si jednoduše první verzi upgradovat zakoupením upgrade kitu za 55 €. Takový dárek vás vyjde na několik stovek eur. Ušetřit můžete s verzí stavebnice, kdy je tiskárna dodávána v Remonta. Pokud si připlatíte dostanete 3D tiskárna Prusa i3 MK2S již smontovanou a sestavenou.

Tiskárna do kapsy

(Pro mladé, který se rádi baví a chtějí mít své zážitky zdokumentované nejen v mobilu i na fotografii)

HP Sprocket Photo Printer

Pěkným překvapením pod stromeček pro mladé, jsou stále více populární mini foto tiskárny do kapsy. Vyfotit mobilem, připojit k malému přístroji a hned vytisknout fotografii. Všechny zážitky zdokumentované za pár vteřin. Na trhu najdete už celkem pěknou nabídku takových malých tiskáren. Maximální formát bývá většinou 10 x 15 cm. Mezi nejznámější, které v současnosti jsou na trhu patří HP Sprocket Photo Printer. Malé rozměry, nízká hmotnost aštýlový design této přenosné foto tiskárny, která tiskne termo technologií ZINK (Zero Ink), pod stromečkem určitě potěší. Prodává se ve dvou barevných verzích: bílé se zlatými akcenty a logem výrobce nebo černé se stříbrnými akcenty. Obě verze vypadají velmi luxusně. Díky přilnavé zadní straně můžete vytištěnou fotografii přilepit, jako samolepku. Tiskárna tiskne fotografie o velikosti 5 x 7,6 cm.

Tiskárna k notebooku

(Dárek pro ty, co hodně cestují a potřebují kompaktní tiskárnu k notebooku)

Canon Pixma IP110

Model přenosné tiskárny, která má vlastní baterii a můžete ji brát na cesty je ideálním dárkem pro obchodního cestujícího nebo pro někoho, kdo potřebuje menší kompaktnější zařízení. Tato inkoustová tiskárna dokáže tisknout na formát papíru A4 s rozlišením tisku 9 600 Dpi. Za minutu vytiskne 9 stran černobílé nebo 5,8 stran barevně. Podporuje bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi. V terénu můžete využít připojení pomocí mobilu, jako hotspotu ke kterému se tiskárna připojí. Canon Pixma IP110 má malé rozměry a hmotnost pouhých 2 kg.
Pokud jste stále nevybrali dárek pod stromeček nebo již vaši blízký tiskárnu doma mají, stále je můžete obdarovat kvalitními náplněmi do tiskáren.