Kancelář a škola

Tiskárna, kterou si můžete vzít nejen na (silvestrovskou) party

Přenosná malá tiskárna na party, kterou připojíte k mobilu a pohodlně vytisknete jakoukoliv momentku, může být dobrý tip na dárek pod stromeček. I když má dnes skoro každý mobil a data, pokud jste někde na chatě, kde nemáte dobrý signál, ani možnost využívat Wi-Fi, tak se vytlačená foto hodí. Malé zařízení z dílny společnosti HP je přesně tím pravým, co si můžete vzít na jakoukoliv party a blýsknout se ta rychlou tvorbou fotografií. Již několik výrobců přineslo na trh malou přenosnou tiskárna, takže nejde o originální nápad. Když však dostanete do rukou tiskárna HP Sprocket, věřte, že vás tento krásný kus hardwaru nadchne.

Luxusní design, který přitáhne pozornost

Na našem trhu se prodává tento model ve dvou barevných verzích. Krásná stylová černá se stříbrnými akcenty a luxusně vypadající bílá v kombinaci se zlatou. Na HP store však najdete tuto tiskárnu iv jiných barevných verzích, jako je červená, fialová, modrá ocel a zlatá. Všechny verze vypadají velmi pěkně. Rozměrově jde o zařízení, které má velikost mobilu. Doslova padne do ruky. Jedině, čímž dává najevo, že jde o jiný produkt je tloušťka. Čisté linie zařízení nic neruší a jediné, co na něm najdete je Micro USB port pro nabíjení a tlačítko zapnutí, které signalizuje i malá LED dioda. Vrchní část po otevření ukrývá zásobník na fotopapír rozměru 5 x 7,6 cm.

Jak HP Sprocket tiskne bez barev

Kromě speciálního papíru nepotřebujete pro tuto tiskárnu žádné náplně s barvou. Tiskne termo technologií ZINK (Zero Ink), při které fotografie disponují výbornou barevností, odolností vůči rozmazání, vodě a velmi dobrou trvanlivostí. Vraťme se k papírům pro tuto foto tiskárnu. Originál fotopapír pro model HP Sprocket můžete samozřejmě po vytištění použít jako klasickou fotografii, ale ... Můžete zadní část fotopapíru odlepit, jako při samolepce a tak dostanete nalepovací fotografii. Při našem testu se zapůjčením foto tiskárnou HP Sprocket jsme takto vytištěnou fotografii nalepili, znovu odlepily a nalepili na nové místo. Musíme konstatovat, že vydržela i několikanásobné přelepení, což je plus.

Jaká konektivita a software jsou pro tisk zapotřebí

V první řadě si musíte stáhnout aplikaci HP Sprocket. Ta je zdarma v Google play iv AppStore. My jsme stáhli aplikaci z AppStore. Je intuitivní a navede vás, jak se připojit pomocí bluetooth. Vyberete si dané zařazení pro připojení a ostatní je již hračkou. Spárována tiskárna s mobilem je připravena pro tisk.

Plusy

- luxusní stylový design
- jednoduchá a rychlá tisk fotografií
- možnost samolepících fotografií
- možnost tisku ze sociálních síti
- tisk bez potřeby inkoustu
- přenosné zařízení

Mínusy

- cena tiskárny
- cena foto papíru

Na konec vše dobré na party

Pokud bychom měli shrnout, jaká je tiskárna HP Sprocket, musíme z vlastní zkušenosti říct skvělá. Proč? Neboť tlačí v dobrém rozlišení tisku 313 Dpi na rozměr fotopapíru 5 x 7,6 cm. S rozměry 116,8 x 74,93 x 23,11 mm se vejde do zadní kapsy kalhot. Hmotnost 0,17 kg ani nepocítíte. Tisk fotografie trvá zhruba 42 sekund. Jednoduché připojení a ovládání jsou plusy. Vzít takové zařízení na jakoukoliv party je skvělé. Jediné, co můžeme této malé přenosné fototiskárně vytknout je cena. Ta je sama o sobě na hranici asi 130 € a na našem slovenském trhu, zatím jen u pár prodejců. Za takovou cenu si dokážete už koupit dobrou tiskárnu, například Epson L310, která disponuje velkokapacitními inkoustovými zásobníky a dokáže tisknout fotografie v dobré kvalitě, nebo model Canon Pixma iP7250 nízkoprofilovou fotografickou tiskárnu. Ta má pět samostatných inkoustových náplní, obsahuje funkci auto Duplex a má dobrou konektivitu. Dalším mínusem je cena fotopapíru pro model HP Sprocket. Navzdory těmto mínusem však tiskárna HP Sprocket je krásným designově vydařeným zařízením, které je ideální do kapsy, pokud se chystáte na jakoukoliv party, i na tu nejbližší silvestrovskou. Pokud nechcete takové hodnotné zařízení nosit jen tak v kapse, můžete si na něj zakoupit i pěkný ochranný obal.