Kancelář a škola

Tipy vánočních dárků pro ty, kteří rádi tisknou

Vánoce jsou přede dveřmi a pokud stále nemáte dárek, máme pro vás pár tipů. Nemusí to být teplé ponožky a pantofle, i když i to jsou velmi praktické dárky. V podstatě se jim málokdo opravdu potěší, ale každý je využije. My máme v záloze praktické produkty pro ty, kteří rádi tisknou rodinné fotografie nebo neustále zapomínají dokoupit náplně dříve, než jim úplně dojdou. Podle vašeho rozpočtu a samozřejmě podle toho, koho obdarovat chcete, můžete vybrat něco z tiskařského sortimentu. Pokud jste nestihli některou z výhodných nabídek Černý pátek, nic není ztraceno. Stále jsou aktuální předvánoční slevy a nechybí ani oblíbený Cashback.


Dárek pro teenagera

Máte doma člena rodiny ve věku teenagera? Není snadné ho překvapit, aniž vás obdaroval kyselým úsměvem. Co však zaručeně probudí jeho zájem jsou moderní vychytávky. Posledních pár let nám na trh s tiskárnami přibyly přenosné fotografické tiskárny malých, kapesních rozměrů. Tyto takzvané Instant tiskárny jsou zajímavé, ne jen malou velikostí, ale i způsobem tisku bez používání kazet. Označují se převážně jako tiskárny s technologií ZINK. Nabídka kapesních fototiskáren je pestrá. Můžete tedy vybírat podle výrobce, ale klidně i na základě stylovějšího designu a originálnější barvy.

Nás zaujaly oblíbené přenosné tiskárny HP Sprocket 200 (2. generace), které mají atraktivní design s AR povrchem. Za zmínku stojí i novinky 2020 fototiskárny do kapsy se svěžím designem v pastelových barvách výrobce Canon. Ty najdete aktuální pod označením Canon SELPHY Square QX10.Tlačia kvalitní fotografie pomocí metody sublimace barviva, což je trochu podobná technologie, jako ZINK. Novinkou v portfolia malých přenosných tiskáren je model Kodak Printer Mini 3 Retro. Jak již samotné označení tohoto modelu napovídá, jde o speciální edici v retro designu. Tiskne mimořádně kvalitní fotografie pomocí technologie 4PASS/D2T2. Všechny tyto modely mají jedno společné. Velmi malé rozměry jen o něco větší, než mobil, bezdrátovou konektivitu s pohodlným připojením pomocí Bluetooth k mobilnímu zařízení a okamžitě tisknou. Fotografie si můžete upravit přímo v mobilu pomocí aplikace daného výrobce a přidávat různé filtry, nálepky nebo text. Vzhledem k velikosti insta-tiskáren se nepoužívají žádné náplně do tiskáren, ale speciální kazety s válcem, který nanáší barvivo na papír nebo speciální fotopapíry v závislosti o technologie tisku.

 

 

Nabídka je opravdu bohatá, co se týká modelů. V obchodech najdete kromě malých fototiskáren HP, CANON, KODAK i modely, BROTHER, POLAROID a FUJIFILM. Ta stihla zařadit na předvánoční nabídku velmi atraktivní model Fujifilm Instax Mini Link v příjemných barevných verzích. Se zajímavou cenovkou přibližně 100 € nabízí stylové zařízení, které dokáže tisknout vysoce kvalitní fotografie obdélníkového formátu 62 x 46 mm za neskutečných 12 sekund.

Pokud se rozhodnete obdarovat někoho malou, přenosnou fototiskárnou máte na výběr velmi zajímavé kousky. Takovou dárek jistě potěší a můžete si hned udělat a vytisknout společnou foto u vánočního stromečku.


Dárek pro celou rodinu

Pokud již delší dobu pokukujete po nové tiskárně do domácnosti, můžete to vyřídit stylem 2 v 1. Koupíte skvělý dárek pro rodinu a praktické zařízení, které navíc potřebujete. Pro domácnost můžete zvolit model tiskárny podle toho, jaké dokumenty se u vás převážně tlačí. Většina domácností sází na multifunkci vše v jednom zařízení. Pokud budete tisknout barevné dokumenty a fotografie volba je jasná, že to bude barevná multifunkce. V dnešní době si třeba dopřát i bezdrátovou konektivitu a podporu tisku z mobilních zařízení. To už prakticky obsahuje skoro každý model. Netřeba zapomenout na technologii tisku. Při barevné tiskárně bychom se přiklonili k inkoustové zařízení, které používá náplně za dostupnou cenu. Velmi dobrou volbou jsou dnes tiskárny s tankovým systémům, které jsou garancí nízkých nákladů na tisk. Prošli jsme si novinky tohoto roku a pár zajímavých multifunkcí jsme pro vás našli.


Nejnovější modely HP

Společnost HP představila nové modely 2020, které jsou přesně typy vhodné do domácnosti. Mají dostatečný výkon pro několikačlennou domácnost. Jde o multifunkce HP DeskJet Advantage 6475, HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 a model HP Deskjet 4120 All-in-One. Společnou charakteristikou je moderní design ve stylovém bílém provedení, zařízení s funkcemi tisku, kopírování a skenování, bezdrátová konektivita a podpora tisku z mobilních zařízení a pohodlné ovládání. Dostupná cena je plusem.

zdroj foto: hp.com

 

Canon PIXMA G2420

Společnost Canon si na předvánoční trh připravila novinku, která by se mohla stát pěkným vánočním dárkem do domácnosti, kde se více tlačí barevně. Jde o nový model Canon PIXMA G2420 z modelové řady tiskáren s tankovým zásobníkem. Tento systém doplňování inkoustu nabízí hned několik plusů naproti kazetovým náplním. Nižší náklady na tisk, vytíženost náplní a jednoduché doplňování bez ztrát. Model Canon PIXMA G2420 umí pracovat s formátem papíru do A4. Tiskne barevně a podporuje i bezokrajový tisk fotografií. Kromě tisku můžete využívat i funkci kopírování a skenování. Multifunkce má vstupní zásobník s kapacitou 100 listů papíru a za minutu vytiskne 6 stran barevně nebo 9,1 stran v monochromatickém režimu. Má moderní design a jednoduché ovládání. Jediným mínusem je absence podpory pro bezdrátové připojení a tisk z mobilních zařízení.

 

EPSON EcoTank L3156

Pokud byste více preferovali výrobce Epson i on má v své nabídce dost modelů vhodných právě do domácnosti. Velmi zajímavou je barevná multifunkce Epson EcoTank L3156, která jev nabídce ve stylovém designu ve dvou barevných provedeních a to v svěží bílé a matné černé. Pevné plasty jsou v kombinaci hladkého povrchu a jemné textury. I tento model má integrovaný tankový zásobník s oddělenými nádržkami na inkoust, díky čemuž získáte tiskárna s jednoduchým doplňováním a dobrou výtěžností inkoustu. Plusem jsou nízké náklady na tisk a multifunkčnost. V jednom zařízení získáte tiskárnu, kopírku a skener. Navíc se dá tiskárna připojit i bezdrátově pomocí Wi-Fi a podporuje tisk z mobilních zařízení.

 

zdroj foto: epson.com

 

Všechny tyto multifunkce jsou vhodné do domácnosti, kde tlačí více uživatelů a jako rodinný vánoční dárek by jistě potěšily. Záleží už jen od vašich osobních požadavků a rozpočtu, který chcete utratit.

 

Dárek pro ty, kterým neustále dojde náplň v nepravý čas

Zákon schválnosti se dostaví právě v ten nejnevhodnější čas. Potřebujete vytisknout nutně dokument a zjistíte, že vám došla náplň v tiskárně. Abyste právě tomuto předešli můžete si nakoupit náplně v akci. Při tonerových kazetách to můžete udělat bez obav. I větší zásoby vám vydrží dost dlouhou dobu. Při inkoustových kazetách j dobré doplňovat zásoby průběžně. Pokud se rozhodnete nakoupit náplně pro několik tiskáren v rodině můžete na tom dokonce vydělat a získat cashback k nákupu. Na našem e-shopu máte nárok na vrácení peněz za nakup podle sumy nákupu až do výše 1 500 korun. Vyplatí se udělat větší objednávku.

 

 

Dárek pro seniory

Znáte to, když vám prarodiče volají, že potřebují překopírovat zprávu od lékaře? Kromě zdravotní karty u svého lékaře si doma vytvářejí vlastní zdravotní záznamy. Babička si potřebuje podívat recept, ale je pro ni těžké si to vyhledat na internetu a přijatelnější je forma, čtení z papíru. Netřeba se zabývat funkcemi a ani mít vysoký rozpočet na nákup. Jediné, co potřebujete zohlednit je pohodlné a co nejjednodušší ovládání. Na občasnou tisk pro seniora se hodí cenově dostupná, inkoustová tiskárna nebo multifunkce. Pokud najdete model, který navíc podporuje alternativní náplně máte vyhráno. V této kategorii je v nabídce množství tiskáren s jednoduchým ovládáním a nízkou cenou již od 1000 - 1200 korun.