Kancelář

Tipy na vianoční dárky

Vánoční dárky pro uživatele tiskáren nebo ty, kteří potřebují tiskárnu

Blíží se Vánoce a ani my nechceme zůstat pozadu s tipy pro dárky v oblasti tiskáren a tisku. Pokud jste nestihli Černý pátek a slevy, to je případ, že nenakupujete v předstihu, nezoufejte. Předvánoční akciová horečka trvá až do posledního předvánočního dne a vždy se najdou příjemné slevy nebo bonusy k nákupům. Co tedy koupit blízkým, pokud o nich víte, že milují fotografii na klasikem fotopapíře, nebo patří do skupiny uživatelů, kteří si zakládají na papírové evidenci a tlačí toho hodně. Máme pro vás pár rozumných, ekonomických a zajímavých tipů.
 
Nákup tiskárny dnes už nemusí být vysoká investice, která příliš zatíží vaši peněženku. Docela zajímavé tiskárny nebo multifunkční zařízení koupíte za pár desítek korun. Stále platí, že je dobré prověřit si také ceny náhradních náplní, při velmi nízké ceně zařízení. Aby se vám samotná tisk nepromítla do vyšších nákladů za spotřební materiál, při používání zařízení. I v případě, že jde o dárek pro někoho z vašich blízkých, zvažte, jak velký objem tisku bude a jaké dokumenty bude převážně tlačit a co všechno z technologií a funkcí moderní tiskárny opravdu využije.
 

Tiskárna s nízkými náklady na tisk pro každého, kdo hodně tlačí

 
Pokud hledáte tiskárnu nebo multifunkci pro někoho, kdo bude hodně tlačit zkuste se poohlédnout po modelech, které podporují velkokapacitní náplně. Ty mají nejen větší vytíženost, ale jsou i ekonomicky výhodnější. Ještě lepší možností jsou zařízení s tankovým zásobníkem. Náklady na tisk se díky cenově dostupným náhradním inkoustem nebo tonerem, kterým se plní tankový zásobník přijatelně sníží. Pokud zvolíte zároveň zařízení s funkcí automatického oboustranného tisku, která je dostupná už i v levnějších modelech, získáváte tisk s nízkými náklady. Tiskárnou nebo multifunkcí, která to splňuje uděláte zaručeně radost. V této kategorii nás zaujaly modely HP a Brother i Canon.
 
Laserová tiskárna HP Neverstop Laser MFP 1200W je letošní novinka, kterou výrobce HP rozšířil své portfolio. Díky unikátnímu systému doplňování toneru do tankového zásobníku, který je integrován do zařízení se práce s tonerovými náplněmi výrazně zjednodušila. Zásobník toneru dokáže naplnit 2-násobnou kapacitou náplně. Tonerová tuba má kapacitu 2 500 stran, takže se dostanete na 5 000 stran tisku bez potřeby doplňovat toner. Za minutu vytiskne zařízení 20 stran v max. formátu A4. nechybí bezdrátová konektivita pomocí Wi-Fi a podpora tisku z mobilních zařízení. Jelikož jde o multifunkci obsahuje funkce kopírování a skenování. Jediným mínusem je, že tiskárna nepodporuje automatický oboustranný tisk, takže se musíte smířit s manuálním nastavením při oboustranném tisku a tiskárna tisku pouze v černobílém režimu. Náklady na tisk se díky novému tankovému systému velmi nízké, naopak komfort ovládání a doplňování toneru vysoký.
 
Pokud se rozhodujete mezi barevnými tiskárnami, za zmínku stojí model HP Ink Tank Wireless 515 All-in-One. Inkousty se doplňují pohodlně do integrovaného tankového zásobníku a náhradní náplně jsou v cenově atraktivní hladině. Výhodou je podpora velkokapacitních a alternativních náplní, čímž se náklady na tisk značně sníží. Zařízení má moderní design s nízkým profilem a znovu jde o multifunkční řešení, kde kromě tisku nabízí také kopírování a skenování. Nechybí podpora mobilního tisku pomocí Wi-Fi a Bluetooth. Ani tento model nemá duplex ale oboustranný tisk lze navolit manuálně. Tento model podporuje tisk na širokou škálu typu papíru a zvládne kromě běžného i fotografický a samolepicí papír.
 
Do třetice můžeme zmínit novinku Canon Pixma TS5350/51/52/53, která zaujme stylovým, moderním designem v několika barvených provedeních (označení 50,51,52,53 pro jednotlivé barvy). Jde o barevnou inkoustovou multifunkci, která používá k tisku 2 inkoustové kazety. Černou s černým pigmentovým inkoustem a barevnou tricolor. I tento model podporuje velkokapacitní XL náplně.
 

Multifunkce pro náročného uživatele, který potřebuje tisknout kvalitní fotografie

 
Pokud hledáte tiskárnu nebo multifunkci pro náročného uživatele nebo fotografa, velmi dobře jsou hodnoceny fotografické tiskárny Canon a Epson. Připlatíte si trochu víc, ale výsledná kvalita fotografií bude stát za to. Jde většinou o zařízení, které používají pro tisk nejen 4 základní inkousty, ale i speciální fotografický černý inkoust. Za dostupnou cenu najdete na trhu model Canon Pixma TS6350. Ten je příkladem toho, jak může zařízení za dostupnou cenu nabízet vysokou kvalitu barevného tisku. Moderní design této inkoustové multifunkce skvěle zapadne do domácnosti nebo pracovny. Díky technologii FINE a inkoustem ChromaLife 100 dosahují vytištěné fotografie vysokou kvalitu, ke které přispívá i speciální černý pigmentový inkoust. Pokud vám to rozpočet na dárky dovolí můžete se poohlédnout i modelech z vyšší řady fotografických tiskáren Canon. Například ze série Canon Pixma PRO. Tři skvělé modely Canon Pixma PRO - 1. Canon Pixma PRO - 10S nebo model Canon Pixma PRO - 100S. S těmito fotografickými tiskárnami dokáže i ten nejnáročnější uživatel tisknout krásné barevné fotografie. O kvalitní se postarají inkousty s výjimečným barevným gamutem a optimilizátorom barevnosti - Chroma Optimizer, díky kterému získají fotografie jednotný lesk a zřetelné, ostré odstíny černé. U těchto zařízení se se 4 inkousty nemusíte spokojit. Tyto modely používají k tisku 8, 10 nebo dokonce až 12 inkoustových kazet.
 
Ani společnost Epson se nemusí stydět za svou fotografickou tiskárnu, model Epson L 800, Epson L 810, Epson L850 nebo Epson L1800 jsou zárukou vysoké kvality barevného tisku. Vyšší cena zařízení, ale i mimořádná kvalita vás čeká s multifunkcí Epson L 1800. Díky tomu, že zařízení obsahuje integrovaný zásobník inkoustů se 6ti nádržkami dokáže bez doplnění inkoustu vytisknout až 1 500 barevných fotografií. A to už je co říct. Pokud se uživatel rozhodne tisknout dokumenty, tak bez doplňování vytiskne 2 600 stran v monochromatickém režimu nebo 4 700 barevného textu. A to není všechno, protože tiskárna podporuje tisk až do formátu A3. takže vytisknout plakát nebude problém.
 

Kapesní instantní fototiskárna pro teenagera milujícího sociální sítě a zábavu

 
Najoblíbenejší zařízení pro milovníky sociálních sítí a párty, tedy mladou generaci, to jsou instantní fototiskárny. Vyfoť, sdílej a tiskni. Pokud hledáte dárek pro někoho, kdo se nachází v této kategorii uživatelů můžete sáhnout po některém z kapesních modelů fototiskáren. Dnes je na trhu najdete v celkem dobré nabídce. Nejnověji se do prodeje dostal model HP Sprocket 200. jde o 2.generace velmi oblíbeného modelu HP Sprocket 1. generace. Kromě modelů HP najdete na trhu i kapesní modely fototiskáren od společnosti Canon. Ta má aktuálně v nabídce modely Canon Zoemini a stále žádaný, oblíbený model Canon Selphy CP 1000 a CP1300. Kromě těchto modelů mají na trhu své modely i společnost Polaroid, FujiFilm a Brother. Co mají všechny tyto foto- tiskárny společné kromě kapesní velikostí, vhodné pro přenášení a rychlého připojení k jakémukoli mobilnímu zařízení? Je to bezatramentová technologie Zink - Zero Ink. Zařízení nepotřebuje k tisku žádné inkoustové kazety a jedině, co budete potřebovat jsou speciální foto papíry Zink. Ty se po rychlém vytištění dají používat i jako samolepky.
 

Praktické balíčky kvalitních náplní za dostupnou cenu

 
Pokud jste praktický typ a chcete udělat radost celé rodině nebo kolegům v kanceláři, můžete poskládat balíček ze spotřebního materiálu. Kvalitní kancelářský papír nebo fotopapír různých typů, od matného, ​​polo-lesklého po lesklý. Případně několik zajímavých texturovaných papír. Samozřejmě vždy musíte bratr v úvahu, pro jakou tiskárnu budete papíry nakupovat a zjistit si podporu. K papíru patří náhradní náplně a to buď inkoustové nebo laserové tonery. I zde si nejprve ověřte model zařízení a kompatibilitu náplní. Sáhnout můžete po multipacku, velkokapacitních náplních, ale i výhodném 2, 3, 410 balení v jednom balíčku. Docela zajímavé jsou cenově výhodné alternativní náplně do tiskaři, kde získáte kvalitu za dostupnou cenu. Do praktického balíčku se nemusíte stydět doložit skartovací zařízení nebo laminátor. Dnes už jsou tato zařízení dostupné za velmi nízké ceny.
 
 
 

Tajný tip (s cahbackom to jde lépe)

 
Pokud máte omezený rozpočet poohlédněte se u prodejce o možnosti cashback. Získáte tak něco navíc ke svému nákupu. Za nákup v našem e-shopu vás odměníme. Stačí nákup alternativních nebo prémiových náplní min. 1 500 korun a odečteme vám cashback přímo z objednávky. Vždyť Vánoce nemusí být pouze o nakupování, ale i o ušetřeni nějaké té koruny.