Kancelář a škola

Spolehlivý batoh na notebook

Vybíráme batoh na notebook pro studenta

Máme tu začátek nového školního roku a to je nákup všeho potřebného pro školáky. Kromě klasického školního batohu, budete možná potřebovat i batoh na přenášení notebooku nebo tabletu. Na střední a vysoké škole je běžné používání tabletu nebo notebooku, jako součást vyučování. Každodenní přenášení v ruce a bez ochrany, není ani pohodlné a už vůbec ne bezpečné. Naštěstí i na to výrobci dávno mysleli. Dnes najdete na trhu batohy, tašky a pouzdra pro notebooky a tablety v bohaté nabídce. Jak si vybrat správný batoh na notebook nebo tablet na každodenní přenášení? Co by měl splňovat a podle čeho vybírat? Poradíme vám, jak na to.

Velikost batohu vs velikost notebooku

V první řadě se musíte řídit velikostí vašeho notebooku nebo tabletu. Ta je udávána v palcích úhlopříčky displeje. Pokud máte notebook s úhlopříčkou o velikosti 15,6" taky batoh nebo taška musí splňovat tento parametr. Proto tento údaj batohu, volte podle údaje velikosti notebooku. Čím je úhlopříčka menší a zařízení menší velikosti, tím jsou možnosti větší. Pro tablet vám postačí ochranné pouzdro na přenášení, pro menší netbook nebo notebook stylová taška. Pro větší notebooky je vhodnější batoh nebo kvalitnější polstrovaná taška s větším objemem.

Zhotovení, materiál a množství přihrádek nebo kapes

Další věcí na kterou se je třeba zaměřit je materiál, jeho nosnost nebo pevnost. Při notebooku o větší hmotnosti je dobré zvolit kvalitní a pevný materiál. Pro snadné tablety vám postačí neoprénové pouzdro, které ochrání displej. Konstrukce a celkové zhotovení je proto důležité. Plusem je materiál, který je odolný, dobře udržovatelný a pevné dno. Kvalitní batoh by měl mít uvnitř polstrování a předělenou část na notebook. Neměly by chybět vnitřní popruhy na upevnění, aby byl notebook při přenášení dobře ukotven. Zadní část batohu by měla být vyztužena pro pohodlné nošení i těžších, větších notebooků. Při taškách je důležitý polstrovaný popruh na rameno. Dobrý batoh má několik oddělených kapes. Ty mohou být vnější i vnitřně s dobrým přístupem. Využijete je podle potřeby pro média, kabely, nabíječku, ale i pro počítačovou myš nebo mobil. Pokud využíváte hromadnou dopravu při cestě do školy, oceníte dobře chráněné (kryté) zipy, aby byl váš notebook bezpečné chráněn před cizími rukama.

Komfort a bezpečnost

Samozřejmě, že záleží na tom, aby se vám batoh pohodlně nosil. K tomu všemu přispěje materiál, rozložení a pevnost. Další věcí je design a barevné provedení. To si vybíráte dle vlastního vkusu. Pokud netoužíte po pestrých dobře viditelných barvách zvolte si batoh, který má reflexní prvky. Při tmavých batozích to oceníte hlavně v časných ranních nebo večerních hodinách.

Máme pro vás několik tipů pro dobrý batoh na notebook a tablet

 

Batoh na notebook

Batoh je v černém barevném provedení.Materiál je kombinace polyesteru, polyethylenu a nylonu. Povrch je pogumovaný, vodě odolný a velmi dobře udržovatelný. Pro čištění stačí použít hadřík a vodu. Velikost batohu je vhodná pro notebook 15,6". Má oddělený prostor pro notebook a prostor pro dokumenty, média, příslušenství. Na boční straně se nachází přístup pro USB. Pomocí vlastní powerbanky si z batohu můžete cestou nabíjet mobil nebo mp3 přehrávač. Velmi dobře je řešena ochrana. Zipy a kapsy jsou kryté a tak můžete bezpečně cestovat, aniž by se někdo snadno dostal do vašeho batohu. Zadní část je pevná polstrovaná pro pohodlné nošení. Polstrované jsou i širší nastavitelné popruhy. Tento kvalitní, minimalistický batoh se prodává za dostupnou cenu a vhodný je pro studenty na každodenní přenášení notebooku.

Taška na macbook

Pokud vlastníte 13" macbook hodí se vám na přenášení kvalitní taška. Nám padla do oka pěkná, elegantní taška Golla model Polaris Coal. V příjemném slim provedení v decentní černé barvě s hnědými koženými akcenty působí velmi stylově. Vhodná je pro mladé muže ale i dámy. Má kvalitní zpracování, zhotovená je z kvalitního polyesteru. Rukojeť je obtáhnutá kůží, která je příjemná na dotek. Oddělená část na macbook je polstrovaná. Taška má menší kapsy na příslušenství, ale hodně do ní toho nedáte. Spíše nějaký ten kabel a USB klíč nebo sešity. Povrch je dobře udržovatelný a velmi snadno se čistí.

Pouzdro na tablet

Pro tablet s úhlopříčkou 7" - 10" lze vybrat cenově velmi dostupné obaly z neoprenu nebo polyesteru na zip. Ochrání tablet, hlavně displej před poškozením. Nezabere vám mnoho místa, pokud ho chcete nosit ve velkém batohu. Pokud hledáte pouzdro na tablet pro samostatné nošení vhodný je i vyztužený obal z plátna s kapsami nebo kožený uzavíratelný obal. Některé z nich se dají použít i jako stojánek a mají magnetické zavírání, pomocí kterého displej automaticky zhasne po zavření.

Speciální tip

Jako speciální tip máme pro vás zajímavý batoh Powerup s vestavěnou velkokapacitní baterií. Tento originální batoh je optimalizován kapacitou baterie hlavně pro notebooky HP, které dokáže nabít do plné kapacity. Ani jiné notebooky nebo tablety mu nedělají problém. Velikostí objemu pokryje potřeby notebooků až do 17,3". Tmavošedé barevné provedení v kombinaci s koženou rukojetí působí velmi pěkně. V balení naleznete kromě batohu i kabely a adaptéry.

 

Notebook nebo tablet je dnes již povinná výbava studenta. Kromě toho, že je to dražší zařízení, jsou v něm i osobní data a školní zadání, které si zaslouží ochranu. Před mechanickým poškozením je batoh, taška nebo pouzdro velmi dobře ochrání. Dalším benefitem je pohodlné přenášení.