Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Škola volá a my hledáme vhodnou tiskárnu pro studenta

Pokud jste dosud čekali, jak to bude s nástupem do školy a stále neutuchající nákazou COVIDU19 a nenáhlili jste se s nákupy je nejvyšší čas! Je tu září a kromě množství školních potřeb, sháníme pro své školáky i počítače, notebooky, příslušenství PC a tiskárny. My se zaměříme na vhodné tiskárny pro školáky základních škol a studenty středních, vysokých škol. Co se aktuálně nachází v nabídce prodejců na našem trhu? Kolik investovat do tiskárny, abychom využili pro věk uživatele a jeho potřeby potenciál zařízení a nepriplácali za nevyužité funkce. A v neposlední řadě, kolik nás bude stát spotřební materiál a náklady na tisk jedné strany? Hledáme zařízení nejen v dobrém poměru kvality tisku, funkcí a ceny, ale i v celkových nákladech na tisk.

Jednoduchá tiskárna pro nenáročného uživatele v základní škole

Co potřebuje uživatel, který navštěvuje základní školu. Jeho prioritou je skenování a tisk různých školních úkolů a prezentací. V tomto případě nepotřebujeme řešit extrémní kvalitu a už vůbec ne rychlost tisku. Nízkorozpočtová barevná multifunkce s inkoustovými náplněmi může splňovat požadavky pro tisk školáka. Na výběr máme několik multifunkcí od různých výrobců. My jsme našli pár tiskáren, které bychom mohli doporučit. Všechny splňují kritéria pro výběr a těmi jsou dostupná cena, multifunkčnost, jednoduché ovládání a přijatelné náklady na tisk.

V ceně kolem 1 200 CZK najdete novinky společnosti HP a to modely typu All in One: HP DeskJet 2720, 2721, 2320, ale také modely Canon Pixma TS3550, 3551.

Náš tip

HP DeskJet 2720 - cenově dostupná multifunkce

Cenově nejdostupnější tiskárna typu All-in-One je multifunkce, kterou uvedla společnost HP tento rok pod označením HP DeskJet 2720 nebo 2721. Jde skoro o identické zařízení, které se liší barevnými akcenty. Tiskárna 2720 je v bílé barvě se jemnějšími šedými akcenty a model 2721 v bílé s akcenty v petrolejové barvě. Oba modely jsou parametrově stejné a patří do skupiny cenově dostupných zařízení typu All-in-One. V jednom multifunkčním zařízení se ukrývá barevná tiskárna, kopírka a skener. Rozlišení tisku je 4 800 x 1 200 Dpi a maximální formát papíru, který tiskárna podporuje je A4. Multifunkce tlačí inkoustovou technologií a k tisku využívá 2 inkoustové kazety s označením HP 305 black a tricolor. V rámci konektivity může uživatel kromě klasického připojení k počítači USB kabelem využívat i bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi. Samozřejmostí je tisk z mobilního zařízení a nechybí ani podpora AirPrint pro zařízení s iOS.

Tento model a to už v kterékoli z barevných verzí je ideálních zařízením pro nenáročného uživatele a pro potřeby žáka základní školy. Multifunkce je dostupná za velmi nízkou cenu, tiskne barevně v dobré kvalitě a ovládání je jednouché. Plusem je výborná kompaktní velikost a svěží moderní design. Tiskárna se pohodlně vejde i na psací stůl do dětského pokoje.

Pokud vezmeme v úvahu, že žák základní školy bude převážně tisknout nenáročné projekty v rámci učiva je tento model dostačující v plné míře. Náklady na tisk nejsou vysoké a snížit se dají používáním alternativních inkoustových kazet kompatibilních s modelem 2720, 2721. Odzkoušeli jsme inkoustové náplně HP 343 (tricolor) a HP 338 (černá) alternativní, se kterými jsme se dokázali dostat na poloviční náklady za tisk 1 strany oproti originálním.

Za dostupnou cenu najdete v obchodech i velmi dobré základní modely Canon TS3550 a 3551. I tyto modely tisknou barevně inkoustovou technologií a stejně patří do skupiny multifunkci typu All-in-One. Mají přibližně srovnatelný výkon jako multifunkce HP a podporují bezdrátovou tisk pomocí Wi-Fi, AirPrint a Google Print. Multifunkce Canon TS3550 a 3551 podporují alternativní náplně, kterými si můžete značně snížit náklady na tisk.

 

Zařízení pro studenta střední školy

Středoškoláci mají o trochu výš priority na tisk a také jejich potřeby jsou náročnější. Tiskárna pro studenta střední školy by měla být v první řadě spolehlivá, zvládat větší objem tisku a nabízet nejen kvalitu na výstupu, ale také nízké náklady na tisk. Mezi letošními novinkami HP jsme našli přesně takové modely. HP DeskJet Plus 4120 a HP DeskJet Plus 6075 Advantage jsou barevnými multifunkční All-in-One. Obě zařízení jsou v moderním bílém provedení s výbornou ergonomií a kompaktními rozměry. Moderní design patří k těm stylovějším a taková tiskárna zapadne do každého prostoru. Kromě kvalitní barevného tisku získá uživatel i spolehlivou kopírku a skener.

Náš tip

HP DeskJet Plus 4120, HP DeskJet Plus 6075 Advantage - stylové multifunkce

Model HP DeskJet Plus 4120 má navíc i automatický podavač dokumentů (ADF) a konektivitu rozšířenou kromě základního USB připojení a Wi-Fi o Bluetooth rozhraní. Oproti tomu má zase model HP DeskJet Plus 6075 Advantage podporu automatického oboustranného tisku. Oba modely jsou za přijatelnou cenu a díky aplikaci HP Smart můžete využívat i rozšířené funkce inteligentní tisku.

Pro tisk využívají tiskárny dvě inkoustové kazety: černou a barevnou tricolor. Model 6075 tiskne pomocí náplní s označením HP 653 (black) a HP 653 (tricolor). Bohužel bez podpory alternativních náplní. Tiskárna 4120 používá pro tisk náplně do tiskáren s označením HP 305. S tímto modelem jsou kompatibilní i alternativní náplně s označením HP 343 a HP 338. i při větším objemu tisku si tak můžete náklady snížit.


 
Rychlá, spolehlivá tiskárna s nízkými náklady pro vysokoškoláka

Pokud se vrátíme do vysokoškolských dob a co jsme tlačili v rámci studia, jednoznačně to bylo velké množství černobílého tisku. Pokud nestudujete specifický obor na grafické fakultě nebo nemáte zaměřené studium na fotografii, reklamu a podobně, nejlepším řešením je rychlý monochromatický tisk. Pro vysokoškoláka bychom proto vybírali z laserových monochromatických tiskáren s podporou automatického oboustranného tisku a bezdrátovou konektivitou. Druhou alternativou by byla barevná multifunkce s tankovým inkoustovým systémem doplňování. Při těchto variantách již třeba počítat s vyšší vstupní investicí.

Náš tip

HP Neverstop Laser MFP 1200W

Monochromatický laserovou multifunkci z řady Neverstop už jsme si představili v krátké recenzi. Je výborným zařízením pro velký objem tisku a dlouhou vydrž na naplnění tankového zásobníku. Jde o jedno z prvních laserových zařízení s tankovým systémem doplňování. Tiskne ve výborné kvalitě s rozlišením 600 x 600 Dpi. Za minutu dokáže vytisknout 20 stran A4 v monochromatickém režimu. Vstupní zásobník ma kapacitu 150 listů a výstupní 100 listů. Maximální měsíční zatížení je 2 500 stran tisku. Multifunkce podporuje bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi a tisk z mobilních zařízení. Kromě tisku nabízí zařízení i funkci kopírování a skenování. Černý standardní toner s označením HP W1103A/ 103A má kapacitu 2 500 stran tisku, při 5% pokrytí. Tankový zásobník můžete naplnit najednou dvěma tubami toneru, čímž získáte skvělý objem tankového zásobníku pro tisk až 5 000 stran. Doplnění toneru je pohodlné a rychlé. Cena multifunkce je sice vyšší, ale za tuto vstupní investici získáte z dlouhodobého hlediska velmi nízké náklady na tisk.
 

Mezi vhodné zařízení pro studenta vysoké školy patří i laserové tiskárny:

Brother HL-L2352DW

Nejnižší cena zařízení na trhu 2 700 CZK a nejnižší cena za alternativní černý toner Brother TN-2421 je1 143 CZK (3 000 stran).


Lexmark B2338DW
 
Nejnižší cena zařízení na trhu je  3 200 CZK a cena za originální toner nejvyšší kvality je 2 500 czK (3 000 stran).


Canon i-SENSYS LBP223DW

Nejnižší cena zařízení 4 900 CZK cena za kompatibilní toner je 1 200 CZK (3 100 stran).

Všechno jsou to monochromatické laserové zařízení, které kromě rychlého tisku obsahují kopírku a skener. Podporují bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi, AirPrint, Google Print a tisk z mobilních zařízení. Nechybí ani funkce automatického oboustranného tisku. Navíc podporují i ​​alternativní tonery a náklady si tak student může výrazně snížit.

Pro barevný tisk bychom možná zvolil inkoustovou multifunkci s tankovým zásobníkem, která poskytne dlouhou vydrž náplní a nízké náklady za tisk. Fľaštičkové náplně jsou oproti standardním inkoustovým kazetám cenově dostupnější. Samozřejmě nejsme chybět podpora Wi-Fi. Mezi naše tipy patří: Canon Pixma G3411 a HP Smart Tank wirelles 530.

Na závěr máme ještě jeden tip, který by mohli ocenit vysokoškoláci, ale i domácnost s více uživateli pro svůj Home Office. Jde o monochromatickou tiskárnu s tankovým zásobníkem inkoustu.

Epson EcoTank M2120

Multifunkce tlačí, kopíruje a skenuje. Všechny funkce jsou ukryty v moderním designu a kompaktní velikosti. Nechybí podpora bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi a rychlá tisk z mobilních zařízení. Za minutu dokáže tiskárna vytisknout až 32 stran A4. Ovládání je pohodlné díky dotykovým tlačítkům na ovládacím panelu. Informace se zobrazují na grafickém displeji a stav hladiny inkoustu si umíte zkontrolovat přímo na zařízení. Náplně do tiskárny jsou označeny jako černý pigmentový inkoust Epson EcoTank 100 a černý pigmentový inkoust Epson EcoTank 100S. pro tento model je kompatibilní i černý pigmentový inkoust Epson T7741.