Kancelář a škola

Selpic P1

Inkoustová tiskárna Selpic P1 ve stylu pera je nízkonákladová ruční, snadno přenosná tiskárna pro tisk na různé předměty v domácnostech a malých kancelářích. Jedná se o jednu z nejmenších inkoustových tiskáren nebo chcete-li o univerzální gadget, který tiskne přímo na širokou škálu předmětů a materiálů. Podobá se elektronickému digitálnímu razítku. Tento produkt je určen k potisku předmětů, loga, tisku štítků a čárových kódů.

 

Tiskárna Selpic P1 podporuje osm různých barev inkoustu, každou v samostatné kazetě. I když můžete měnit barvy, vždy můžete tisknout současně pouze jednou barvou. Jinými slovy, je to monochromatická tiskárna s osmi vyměnitelnými barvami. Kazety, každá s vlastní tiskovou hlavou, vám umožňuje vyměňovat barvy, aniž byste se museli obávat rozlití inkoustu. Kazety se zasouvají do přihrádky ve spodní části zařízení, kde je přiléhavý uzávěr, který se nasouvá přes tiskovou hlavu a účinně chrání před únikem. Inkoustové kazety jsou: černá, azurová, zelená, světle azurová, světle purpurová, purpurová, červená a žlutá. Princip tisku je takový, že Selpic P1 v podstatě táhnete po povrchu jako pero.

 

zdroj foto:selpic.com

 

Selpic P1 dokáže tisknout na různé materiály včetně papíru, textilu, látky, kůže a dřeva. Tiskne dokonce na šikmé nebo jiné nerovné povrchy. Můžete také držet pero vertikálně a měnit směr tisku zleva doprava nebo zprava doleva, což je užitečné pro leváky. Tiskárna má rozlišení 600 x 600 dpi a tiskové hlavy kazety mají 300 trysek, z nichž každá dokáže vstříknout 18 milionů kapek za vteřinu. Tento přenosný model tiskárny využívá vestavěnou 7-voltovou lithium-polymerovou baterii s výdrží 3,5 hodin. Dobíjí se pomocí připojení kabelem USB Type-C přibližně 2,5 hodiny.

 

Mini tiskárnu ovládáte pomocí aplikace Selpic Handy Printer, která se neliší příliš od aplikací navržených pro práci s tiskárnami štítků. Dokážete v ní přidávat a formátovat typ, okraje a podobně, jakož i vytvářet, upravovat a importovat fotografie a čárové kódy. Ovládání v Selpic Handy Printer je velmi jednoduché a intuitivní. Kromě importování, vytváření a upravování vlastní jednoduché grafiky můžete použít obrázky z cloudového úložiště vašeho telefonu. Připojení je možné pomocí Wi-Fi a Bluetooth rozhraní. Mějte však na paměti, že vaše obrázky se vytisknou ve velmi zjednodušeném odstínu a ne plnobarevně. Nechybí ani podpora pro čárové kódy a QR kódy.

 

zdroj: selpic.com

 


Porovnávání rychlosti tisku tohoto typu ruční tiskárny s výkonem jakéhokoli jiného typu tiskárny nemá smysl. Selpic P1, jakož i další podobné kapesní mini tiskárny obvykle tisknou malý, nepatrný obsah velmi rychle. Tak jako táhnete tiskárnu po povrchu materiálu, který jste se rozhodli označit. Nejdůležitější je mít hladký, plynulý, jistý tah, abyste dosáhli dobře vypadajících výtisků. Získáte tím dobře tvarovaný a čitelný text a velmi dobrou grafiku. Náklady na tisk vycházejí přibližně 43 centů na stránku v plné velikosti. V závislosti na tom, co tisknete může stránka velikosti Letter může obsahovat až 40 nebo 50 výtisků. Selpic P1 podporuje výstup do výšky 12,7 x 500 mm. Rychlost tisku je přibližně 30 – 300 mm/sek.

 

zdroj foto:selpic.com

 

Mini tiskárna Selpic P1 je pohodlná pro značení nebo označování v těžkých provozech, ale dobře se hodí i pro použití v domácnostech a malých kancelářích. Balení obsahuje mini tiskárnu Selpic P1, inkoustovou kazetu, kabely USB Type-C a manuál. Nejvíce z tohoto zařízení dokážou vytěžit kreativní lidé. Aplikace je velmi intuitivní s pravidelnými aktualizacemi. Úprava textu je jednoduchá (podporuje vlastní obrázky) a samotné zařízení je dostatečně lehké, abyste měli pocit, že používáte zvýrazňovač a ne přenosnou tiskárnu. Výborně se s ní pracuje s některými materiály, které jsou poněkud pórovitějšími, jako je papír, dřevo a textil. Ale výborně funguje také na kovovém povrchu.Selpic P1 není jediným produktem z dílny společnosti Selpic Inc., která vyvíjí inovativní řešení digitálního tisku. V nabídce má 3D tiskárnu Selpic Star A a 3 modely ručních mini tiskáren Selpic S, S1 a P1. Tato společnost vyvíjí nové produkty v relativně krátké době, proto je zde naděje, že brzy znovu přibude nějaká novinka.