Kancelář

Proč je dobré doplnit Home Office tabulí nebo nástěnkou

Při práci často potřebujete zaznamenat své myšlenky, postřehy nebo důležité termíny schůzek. Právě k tomu se výborně hodí pracovní nástěnka nebo tabule, která vám pomůže udržet pořádek v úkolech, termínech, které je třeba udělat a dodržet. Pracujete-li z domova formou Home Office, o to víc se takový kancelářský pomocník hodí. Na trhu je naleznete v široké nabídce. Při výběru můžete zvolit z různých velikostí a povrchu tabule. Když se již rozhodnete pro pracovní tabuli například do svého setupu Home Office je zde několik kritérií, podle kterých byste měli vybírat.

 

Podle čeho vybírat tabuli, nástěnku do domácí kanceláře

Povrch materiálu

Tabule na psaní nebo nástěnky na připnutí poznámek pomáhají organizovat termíny, důležité úkoly a myšlenky. Pokud se rozhodnete pro nástěnku můžete zvolit korkovou nebo laťkovou. Tyto materiály jsou dostupné ve více barvách. Princip je jednoduchý pomocí špendlíků připínáte své poznámky, vizitky nebo kartičky.

 

 


Tabule naleznete na trhu v několika verzích. Mohou být s lakovaným povrchem, kombinace magnetické tabule s lakovaným povrchem nebo tabule s černým křídovým povrchem. Magnetické tabule mají výhodu, že na ně můžete psát popisovačem na vodní bázi nebo připínat napsané poznámky, kartičky magnetem. Tabule s černým křídovým povrchem si určitě popamatujete ze školy. Píšete na ně křídou a jsou stíratelné. Tabule s lakovaným povrchem slouží k psaní bez možnosti připínat poznámky magnety. Kromě těchto povrchů naleznete také magnetické tabule se skleněným povrchem a keramické tabule s lakovaným povrchem. Ty mají velmi odolný povrch a dlouhou životnost.

Pokud si neumíte vybrat a potřebovali byste něco, co spojuje nástěnku s tabulí existují i kombinované modely. Jedná se o kombinaci magnetické tabule s lakovaným povrchem a korkové nástěnky v poměru 50/50. Kombinovaná tabule je ideální pro připínání poznámek, ale také pro psaní plánů nebo zanechávání vzkazů. Je ideální pro uživatele, kteří hledají způsoby, jak maximalizovat svůj pracovní prostor. Korková strana nabízí bezúdržbovou část k připichování špendlíky. Druhá část magnetická tabule se snadno používá a čistí. Můžete na ni psát fixy nebo připínat magnety.

 

Údržba

Na základě materiálu je třeba dodržovat správnou péči o tabuli, nástěnku, abyste prodloužili její životnost. V podstatě nevyžadují extrémní údržbu, kromě stírání nebo mytí tabulí na které píšete. Jediný faktor, který je třeba vzít v úvahu, je kolik prachu povrch sbírá. Korková deska je výborná v tom, že se jedná o přírodní materiál a dokonale si poradí s prachem. Pozor je však třeba dávat, aby nenavlhla. Vlhkost ji může poškodit a znehodnotit. Hliník má plus v tom, že jej stačí čistit i suchým hadříkem. Pozor však na drsná vlákna, kterými můžete hliník poškrábat. Nejhůře je na tom látka, tkanina na nástěnce. Tento materiál zadržuje a přitahuje prach a obtížněji se čistí.

 

 

Velikost

Co se týče velikosti umíte si vybrat přesně takovou, která bude vyhovovat vašim potřebám. Pro Home Office v zásadě nepotřebujte velkou tabuli. Oblíbené jsou tabule velikosti 400 x 600 mm, 600 x 900 mm a 900 x 1200 mm. Výhodou většiny tabulí je možnost montáže svisle i vodorovně.

 

Rám

Rámy na tabulích závisí na vašich preferencích a vizuálním zakomponování do prostoru, kde bude tabule zavěšena. V malém prostoru dobře vynikne bezokrajová tabule (skleněná) au velkých domácích kanceláří tabule s rámem. Nejodolnější je hliníkový rám. Vinylový je zase nejdostupnější a dřevěný ve správném prostředí působí velmi pěkně. Záleží už na vás, jak si přizpůsobíte tabuli nebo nástěnku do celkového designu, aby nepůsobila rušivě.

 

Držák a příslušenství

U některých tabulí najdete příslušenství, jako je stojan a držák na psací potřeby (fixy, křídy, houby na mazání). U nástěnek to bývá sada připínacích špendlíků.

 

Použití

Nástěnky a tabule jsou ideální pro domácí kancelář. Pomáhají při organizování úkolů. Pokud spojíte tabuli nebo nástěnku se svým plánovačem a navíc použijete digitální nástroje, osvojíte si umění zůstat v kontaktu s úkoly, které je třeba udělat a stát se stále organizovanějšími.


Často se při práci stane, že potřebujete něco zapsat nebo máte dobrý nápad, který si chcete zaznamenat. Najednou neumíte najít zápisník a tabule je přímo před vámi. Umožní vám rychle zapsat myšlenku, nápad, kontakt nebo důležitý termín. Rovněž rychle můžete odškrtnout ukončené úlohy a mít tak přehled. Na tabuli můžete nakreslit rychle graf, nástin něčeho a kopec jiného, což vám v konečném důsledku pomůže při práci.