Kancelář a škola

Pár tipů na vánoční dárky

Vánoce jsou přede dveřmi a pokud nemáte stále nakoupené dárky, tak pro vás máme několik tipů. Od praktických zařízení pro celou rodinu, až po malá překvapení. Dárek nemusí být drahý, ale vzpomenout na nejbližší si třeba.

 

Inkoustová barevná multifunkce Epson EcoTank L3260

Naším prvním tipem je tiskárna do domácnosti. Z tohoto dárku budou profitovat všichni členové rodiny. Jedná se o inkoustovou barevnou tiskárnu typu All-In-One. Má kompaktní rozměry a velmi příjemný design s jemně zaoblenými hranami. Obsahuje plochý skener, kopírku a barevnou tiskárnu. Ovládání je pohodlné pomocí naklápěcího ovládacího panelu, na kterém je LCD displej a dotyková ovládací tlačítka. Kromě plnohodnotných funkcí tisku v rozlišení 5 760 x 1 440 Dpi, kopírování a skenování podporuje bezokrajový tisk a připojení pomocí Wi-Fi. K této multifunkci se snadno připojíte také pomocí AirPrint ze zařízení s iOS. Zařízení tiskne rychlostí 33 stran v monochromatickém režimu nebo 15 stran barevně. Největším benefitem je integrovaný tankový systém. Do zásobníku, který obsahuje čtyři samostatné nádržky na inkoust, velmi snadno doplníte inkoust z náhradních lahviček. Vytíženost černé náplně je 8 100 stran a vytíženost barevné 6 500 stran. To vám dává dostatečně velký prostor pro tisk v rodině s přiloženými inkousty. Počáteční investice je sice vyšší, ale odměnou bude kvalita výtisků a nízké náklady na tisk.

 

Bezdrátový set Logitech Wireless Desktop MK235

Druhým tipem je bezdrátový set, který obsahuje klávesnici a myšku k PC. Za velmi dobrou cenu tak získáte dárek pro někoho, kdo ocení pořádek na pracovním stole bez zbytečných kabelů. Obě zařízení se připojují pomocí malého USB nanopřijímače k PC s dosahem 10 metrů. Klávesnice obsahuje nízkoprofilové, tiché klávesy a podporuje CZ/SK rozložení kláves. Myška snímá pomocí optického senzoru. Tento bezdrátový kancelářský set Logitech můžete dokonce získat za zvýhodněnou PROMO cenu.

 

 

Logitech K380 Multi-Device Bluetooth

Dalším tipem je přenosná bezdrátová klávesnice k vašemu iPadu nebo tabletu s Androidem. Tímto dárkem potěšíte někoho, kdo využívá tablet k práci a potřebuje rychle psát pomocí hardwarové klávesnice. Model K380 má kompaktní rozměry, díky kterým se snadno přenáší. Připojíte ji k tabletu nebo chytrému telefonu pomocí rozhraní Bluetooth. Pohodlněné psaní na této ultratenké klávesnici s nízkoprofilovými klávesami je návykové a tímto dárkem jistě potěšíte.

 

 

Forever ABS-100 Sweet Animals

Originálním dárkem může být bezdrátový reproduktor z veselé kolekce Sweet Animal brandu Forever. Ten má v nabídce reproduktory nejen pro děti s designem zvířátek. Připojují se pomocí technologie Bluetooth s možností bezdrátového přehrávání hudby nebo mluveného slova z jakéhokoli mobilu, tabletu nebo notebooku. Obsahují TWS pro připojení chytrého telefonu až ke dvěma reproduktorům najednou, takže můžete poslouchat ve stereo režimu. Opravdu krásný dárek, který vás nebude stát moc.

 

Přenosná fotografická tiskárna Canon Zoemini 2

Nový model malé termosublimační tiskárny společnosti Canon jistě pod stromečkem potěší. Jedná se již o 2.generaci Canon Zoemini. Na výběr je v několika velmi pěkných barvách a modrá vypadá velice zajímavě. Tiskárna typu tisku Zink je určena pro tisk ve formátu 5 x 7,6 cm. Fotografie se vytisknou v rozlišení 314 x 400 Dpi. I toto zařízení připojíte k chytrému telefonu nebo tabletu pomocí rozhraní Bluetooth. Rozměrově zabere tiskárna velmi málo místa a díky velikosti 120 x 84 x 21,5 mm a hmotnosti 0,177 kg ji můžete přenášet také v kapse. První fotografie při rozbalování dárků pod vánočním stromečkem můžete hned vytisknout právě touto fototiskárnou.

 

Pokud vás nic z našich rychlých tipů neoslovilo můžete vybrat, jak dárek vybrat něco praktického. Hezký batoh nebo tašku na notebook. Ty jsou v nabídce v různých velikostech a barvách. Za uvážení by stály i herní sluchátka k PC nebo balíček náhradních naplní do tiskárny. Stačí abyste věděli přesný typ inkoustových kazet nebo toneru, případně model tiskárny. Některá zařízení podporují i alternativní náplně, čímž se sníží náklady na tisk. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli dárek, důležité je vzpomenout si a obdarovat jiné třeba maličkostí.