Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Minimalismus

Pokud bychom chtěli definovat minimalismus nebo přiblížit jeho význam, měli bychom se vrátit do období 50.let 20.století. Právě tehdy se začal objevovat v umění. Nejprve to bylo sochařství a malířství, později se minimalismus rozšířil do hudby, literatury, architektury, ale také filmu a designérství. Minimalismus byl interpretován jako reakce na subjektivní vnímání abstraktního expresionismu. Základním znakem minimalistických děl byla jednoduchá geometrická forma. V praxi to znamenalo s minimem prostředků dosáhnout maximálního účinku s odstraněním všeho rušivého nebo nepodstatného. Tím se dosáhlo upřímení na podstatný prvek a dosažení intenzivního vnímání. Trochu později se minimalismus přenesl i do filozofie. Jako reakce na konzumní společnost preferoval minimalismus kvalitu před kvantitou. A právě z toho i dnes těží novodobý minimalismus při propagaci udržitelnosti.

 

Za poslední roky se minimalistický styl dostal do podvědomí společnosti hlavně se zmiňovanou udržitelností a snižováním odpadu. Je důležité nehromadit zbytečné věci, které nám nepřinášejí užitek. Minimalismus se dostává do designérství a do našich domů v podobě zařízení obydlí. Ale nejen to, ale také pracovní prostor v moderní kanceláři již stále častěji nese znaky tohoto stylu. Roky, kdy se v malé kanceláři hromadily stohy papírů a knih ve skříních na celou stěnu a hromada pomůcek potřebných i nepotřebných na pracovním stole jsou pryč. Moderní kancelář nese v sobě prvky minimalismu s dorazem na volný prostor a celkovou přehlednost. Minimalismus je víc, než uspořádání v prostoru. Je to v podstatě životní styl, kterým si vytváříme praktické prostředí s několika pozitivními benefity. Mohli bychom říci, že se řídí i určitými zásadami.

 

"Dokonalosti dosáhnete, ne tehdy když už nemáte co přidat, ale když už nemáte co odstranit." – Antoine de Saint-Exupéry

 

Méně je někdy více

Důležité je vzdát se spousty věcí a pochopit, že někdy je méně víc. Neshromažďovat spoustu věcí, ale zaměřit se na to, co opravdu potřebujeme a využijeme. Užitkovost je parametr, který využijete i v domácí kanceláři. Marie Kondo je autorkou knih Kouzelný úklid a Úklid . Její filozofie má základy v uspořádání věcí a detailech. Základní myšlenkou je efektivní úklid a uspořádání věci v prostoru.

Všechno má mít svůj účel

Tady se přesně dostáváme do toho, proč je dobré se obklopit věcmi, které jsou účelné. Poměr mezi tím co chceme, máme a tím co opravdu potřebujeme a využijeme. Pokud nás nerozptyluje a to hlavně v pracovním prostoru mnoho věcí, umíme se lépe soustředit.

Hodně věcí hodně odpadu

Dalším faktorem je, že čím více věcí máme o to více odpadu vyprodukujeme. Zde je dobré přihlížet k udržitelnosti a tím přispět kladně k životnímu prostředí.

Emoce nejsou úměrné s množstvím věcí

Vzdát se někdy nepotřebných věcí je brzy na slzy. Nepotřebné a to co nám neslouží není třeba držet silou mocí a to se týká všeho i věcí. Často to už jen odpoutává pozornost od toho důležitějšího.

 

 

Minimalistický zařízený pracovní prostor nebo jen pracovní kout, jehož součástí je stůl a jedna políčka dají vyniknout prostoru a tomu, co v tom prostoru provádíme. Nemusí nás nic odvádět od soustředění na určitý úkol. Minimalismus je životní styl zaměřený na kvalitu ne kvantitu a snižování odpadu. Netýká se to jen věcí, ale také smýšlení. Je to jistý způsob života, když se snažíme zaměřit na to potřebné a přinést do života jednoduchost. Uznáváme-li minimalismus nebo se o to alespoň pokusíme přijdeme na to, že se uvolníme od potřeb vlastnění, nadměrného nakupování a nekonečného shromažďování. Principem minimalismu je osvobození se od vlastnění a kvantity nahromaděných věcí. Co všechno dokážeme získat minimalistickým způsobem života nebo minimalistickým přístupem.

 

- více svobody a času
- jednodušší organizaci a přehled
- soustředění se na to důležité
- lepší přístup k životnímu prostředí
- volnost od materiálního světa
- řád a více soustředění
- více prostoru

 

V pracovním prostoru to má velké plus v tom, že nás méně rozptylují zbytečnosti a více se dokážeme soustředit na důležité úkoly. Uspořádání v minimalistickém stylu nabízí mnohem větší přehlednost a nestane se vám, že vás budou rozptylovat zbytečnosti. Soustředíte se na to, co má opravdu smysl. Identifikujete to, co má opravdu smysl a ušetříte tím i čas. V konečném důsledku zjednodušíte svůj život , snížíte stres a vytvoříte si přitažlivější prostředí.

 

"Tajemstvím štěstí není hledat víc a nové, ale v rozvíjení schopnosti užívat si méně." – Sokrates