Kancelář

Mini tiskárna PeriPage

PeriPage nabízí tiskárnu za zlomek ceny

Z času na čas sledujeme zajímavé produkty na Kickstarter-u a jejich osud po uvedení do prodeje. Některé projekty nepřekročí pilotní sérii výroby, některé prolomí ledy k zákazníkům a zvýší svou produkci. Pravdou však je, že více je těch produktů, které po nějakém čase zaniknou a zájem o ně se zcela vytratí. Pokud jde o lepší produkt dočká se někdy inovace a upgradu. Pokud výrobní série, do které statup-up, společnost investovala převyšuje zájem často je řešením vyprodat zásoby za nižší cenu. Tento krok zvážila i mladá společnost PeriPage.

Společnost PeriPage, kterou založili v roce 2017 mladí nadšenci sklidila úspěch hned rok na to, když dokázala v crowfundingovej kampani vysbírat 5 000 000 amerických dolarů pro svůj projekt kompaktní mini tiskárny. Ta se dostala na trh s spouštěcí cenou přibližně 120 dolarů. V těchto dnech ji společnost na svých stránkách nabízí za poloviční cenu. Pro Evropany je cena stanovena na 50,95 €, což je 50 € sleva. O jaký produkt jde a vyplatí se tento nákup?


PeriPage mini tiskárna s hravým designem

Tiskárna PeriPage má kompaktní velikost, která se vejde do dlaně. V balení naleznete kromě samotné tiskárny i návod a nabíjecí mikro USB kabel. Zařízení je čtvercového tvaru (79 x 79 mm) s o něco větší tloušťkou (42 mm), jak jsme u kapesních mini tiskárnách zvyklý. Můžeme říci, že je tloušťkou takový medvídek a ten je se objeví i na přední straně. Právě tento detail přidává zařízení na hravém designu. Pravá strana obsahuje usb port pro připojení kabelu, kterým se tiskárna nabíjí. Na vrchní části najdete jediné tlačítko s podsvícením. To svítí podle stavu zelenou nebo červenou barvou, pokud je nutné baterii dobít. Výhodou je, že tisknout můžete i během nabíjení. Pod tlačítkem se nachází tenký slot na výstup papíru s ořezávátkem. Vlevo je systém pro otevření mini tiskárny. Po otevření najdete prostor pro roli papíru a tiskový mechanismus. Zpracování tiskárny je na docela dobré úrovni, i když ten uzavírací systém může po čase zradit. Plasty jsou na dotek hladké a tiskárna má příjemné zaoblení hran. Navzdory lesklému plastu se drží v ruce dobře.


PeriPage obsahuje Bluetooth rozhraní pomocí kterého se připojíte mobilním zařízením k tiskárně. Pro používání této mini tiskárny je nutná aplikace, která je zdarma ke stažení pro iOS i Android. Rozlišení tisku závisí na modelu tiskárny PeriPage. Ta je v nabídce s rozlišením tisku 203 Dpi nebo 304 Dpi verze PeriPage HD. Tisknout můžete na klasické papírové role, lesklý fotopapír i samolepicí rolovaný papír. Vybrat si můžete z několika barevných variant papíru. To platí io barevném provedení tiskárny. I ta je v nabídce ve 3 barvách a to: bílá, jemně růžová a světle modrá. V základním balení se nachází 1 bílá termální rolka papíru. Rozšířené balení mají volitelně počet sady papíru.

 

zdoj: peripageprinter.com


Manipulace s papírovou rolí a nastavení tiskárny před tiskem je jednouché a zabere vám krátkou chvíli. Po vložení papírové role do zařízení stačí zapnout dobu několika přidržením tlačítka (dokud se nerozsvítí zelená). V mobilním zařízení zapnete Bluetooth a otevřete aplikaci PeriPage (aktuálně 2021 ver.). Přímo v aplikaci máte kromě tisku fotografií přednastavené různé šablony, texty, banner, ale i možnost tisknout poznámky a seznamy. Aplikace obsahuje i přístup k fotoaparátu pro pořízení snímku a skener. Skener využijete i pro první spárování QR kódu, který je k tiskárně. Pokud si zvolíte obrázek nebo fotografii z galerie v mobilu, můžete ji před tiskem upravit. Zmenšit a obstřihneme, otočit, změnit hodnoty jasu a kontrastu, ale také přidat text nebo použít některý z filtrů. Následovně stačí potvrdit tisk. Vytištění obrázek po dokončení odrhneme pomocí integrovaného ořezávače. Volbu můžete opakovat nebo ukončit tisk. V aplikaci se graficky znázorňuje pohyb papíru rolky a zbytkový stav. Jednou z funkcí mini tiskárny PeriPage je AR. Nahrané video můžete převést do formátu tisku s QR-kódem a následně po vytištění si ho přehrát skenováním na QR kód výtisku.

 

    

zdroj: peripageprinter.com


Mini tiskárna PeriPage je určitě zajímavým produktem a aktuálně za velmi dobrou cenu. Má pěkný, skoro hravý design s motivem medvídka, zpracování ne velmi dobré úrovni a ovládání je velmi jednouché. Náklady na tisk jsou nízké díky cenám spotřebního materiálu, tedy papírových rolí. Výhodou je i široký výběr z různých typů papíru. Mínusem je, že tisk je pouze v černobílém režimu. Jelikož nejde o fotografickou tiskárnu, ale spíše obdobu tiskárny na štítky a rychlé vzpomínkové výtisky do deníku je to podle nás v pořádku. Tato tiskárna může nahradit i tiskárna vlastně navrhovaných etiket pro domácnost.