Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Mini tiskárna PeriPage

PeriPage nabízí tiskárnu za zlomek ceny

Z času na čas sledujeme zajímavé produkty na Kickstarter-u a jejich osud po uvedení do prodeje. Některé projekty nepřekročí pilotní sérii výroby, některé prolomí ledy k zákazníkům a zvýší svou produkci. Pravdou však je, že více je těch produktů, které po nějakém čase zaniknou a zájem o ně se zcela vytratí. Pokud jde o lepší produkt dočká se někdy inovace a upgradu. Pokud výrobní série, do které statup-up, společnost investovala převyšuje zájem často je řešením vyprodat zásoby za nižší cenu. Tento krok zvážila i mladá společnost PeriPage.

Společnost PeriPage, kterou založili v roce 2017 mladí nadšenci sklidila úspěch hned rok na to, když dokázala v crowfundingovej kampani vysbírat 5 000 000 amerických dolarů pro svůj projekt kompaktní mini tiskárny. Ta se dostala na trh s spouštěcí cenou přibližně 120 dolarů. V těchto dnech ji společnost na svých stránkách nabízí za poloviční cenu. Pro Evropany je cena stanovena na 50,95 €, což je 50 € sleva. O jaký produkt jde a vyplatí se tento nákup?


PeriPage mini tiskárna s hravým designem

Tiskárna PeriPage má kompaktní velikost, která se vejde do dlaně. V balení naleznete kromě samotné tiskárny i návod a nabíjecí mikro USB kabel. Zařízení je čtvercového tvaru (79 x 79 mm) s o něco větší tloušťkou (42 mm), jak jsme u kapesních mini tiskárnách zvyklý. Můžeme říci, že je tloušťkou takový medvídek a ten je se objeví i na přední straně. Právě tento detail přidává zařízení na hravém designu. Pravá strana obsahuje usb port pro připojení kabelu, kterým se tiskárna nabíjí. Na vrchní části najdete jediné tlačítko s podsvícením. To svítí podle stavu zelenou nebo červenou barvou, pokud je nutné baterii dobít. Výhodou je, že tisknout můžete i během nabíjení. Pod tlačítkem se nachází tenký slot na výstup papíru s ořezávátkem. Vlevo je systém pro otevření mini tiskárny. Po otevření najdete prostor pro roli papíru a tiskový mechanismus. Zpracování tiskárny je na docela dobré úrovni, i když ten uzavírací systém může po čase zradit. Plasty jsou na dotek hladké a tiskárna má příjemné zaoblení hran. Navzdory lesklému plastu se drží v ruce dobře.


PeriPage obsahuje Bluetooth rozhraní pomocí kterého se připojíte mobilním zařízením k tiskárně. Pro používání této mini tiskárny je nutná aplikace, která je zdarma ke stažení pro iOS i Android. Rozlišení tisku závisí na modelu tiskárny PeriPage. Ta je v nabídce s rozlišením tisku 203 Dpi nebo 304 Dpi verze PeriPage HD. Tisknout můžete na klasické papírové role, lesklý fotopapír i samolepicí rolovaný papír. Vybrat si můžete z několika barevných variant papíru. To platí io barevném provedení tiskárny. I ta je v nabídce ve 3 barvách a to: bílá, jemně růžová a světle modrá. V základním balení se nachází 1 bílá termální rolka papíru. Rozšířené balení mají volitelně počet sady papíru.

 

zdoj: peripageprinter.com


Manipulace s papírovou rolí a nastavení tiskárny před tiskem je jednouché a zabere vám krátkou chvíli. Po vložení papírové role do zařízení stačí zapnout dobu několika přidržením tlačítka (dokud se nerozsvítí zelená). V mobilním zařízení zapnete Bluetooth a otevřete aplikaci PeriPage (aktuálně 2021 ver.). Přímo v aplikaci máte kromě tisku fotografií přednastavené různé šablony, texty, banner, ale i možnost tisknout poznámky a seznamy. Aplikace obsahuje i přístup k fotoaparátu pro pořízení snímku a skener. Skener využijete i pro první spárování QR kódu, který je k tiskárně. Pokud si zvolíte obrázek nebo fotografii z galerie v mobilu, můžete ji před tiskem upravit. Zmenšit a obstřihneme, otočit, změnit hodnoty jasu a kontrastu, ale také přidat text nebo použít některý z filtrů. Následovně stačí potvrdit tisk. Vytištění obrázek po dokončení odrhneme pomocí integrovaného ořezávače. Volbu můžete opakovat nebo ukončit tisk. V aplikaci se graficky znázorňuje pohyb papíru rolky a zbytkový stav. Jednou z funkcí mini tiskárny PeriPage je AR. Nahrané video můžete převést do formátu tisku s QR-kódem a následně po vytištění si ho přehrát skenováním na QR kód výtisku.

 

    

zdroj: peripageprinter.com


Mini tiskárna PeriPage je určitě zajímavým produktem a aktuálně za velmi dobrou cenu. Má pěkný, skoro hravý design s motivem medvídka, zpracování ne velmi dobré úrovni a ovládání je velmi jednouché. Náklady na tisk jsou nízké díky cenám spotřebního materiálu, tedy papírových rolí. Výhodou je i široký výběr z různých typů papíru. Mínusem je, že tisk je pouze v černobílém režimu. Jelikož nejde o fotografickou tiskárnu, ale spíše obdobu tiskárny na štítky a rychlé vzpomínkové výtisky do deníku je to podle nás v pořádku. Tato tiskárna může nahradit i tiskárna vlastně navrhovaných etiket pro domácnost.