Kancelář a škola

Magnetický papír pro magnetky

Inkoustové tiskárny se využívají ve velké míře pro tisk dokumentů a fotografií. Kromě toho je však můžete využít i k tisku volitelných médií Jedněmi z nich jsou magnetické papíry. A ty slouží mimo jiné i pro tvorbu magnetek. Magnetický tisk není náročný a vše co k tomu potřebujete je vhodná tiskárna a magnetický papír. Jednoduché ne? Pokud uvažujete o roztomilých suvenýrech pro vaši malou firmu nebo vzpomínkové magnetky z fotografií poradíme, jak na to. Magnetický papír je užitečný a inovativní produkt, který je vhodný pro tisk na inkoustových tiskárnách.

Co je magnetický tisk

Personalizované magnetky jsou hitem. Magnetický tisk má základ v jednoduché myšlence použití magnetického papíru na inkoustových tiskárnách. Běžně se používají v reklamě a marketingu. Použití najdou také na vlastní magnetky na chladničky, vizitky, vzdělávací nástroje a mnoho dalších. Magnetky na míru si můžete vyrobit přímo doma za minimální námahy.

 

 

Jaké druhy magnetického papíru známe

Nejběžnější do domácnosti je tenký magnetický papír, který projde vaší tiskárnou. Tištěnou předlohu můžete stříhat nůžkami nebo řezačkou papíru. Zde musíme dodat, že klasický magnetický papír není vhodný pro používání v laserových tiskárnách. Do laserových tiskáren používejte speciální magnetické papíry. Magnetický papír může být bílý, černý, lesklý a matný. Může mít různou tloušťku. Horní část je určena pro potisk, spodní část má magnetickou vrstvu.

 

Použití magnetického papíru

Jelikož magnetický papír má primární úlohu udržet se na kovovém povrchu, jeho použití je tímto faktem dáno. Kreativní, vzpomínkové nebo fotografické magnetky, malé upomínkové reklamní magnetky nebo magnetické popisy na regál. V takovém případě se jedná o tenčí magnetické pasy. Nejčastěji jsou pro uživatele v domácnosti asi ty magnetky. Hezké vzpomínkové nebo veselé kreativní. Magnetické záložky do knihy nebo magnetické bloky na chladničku.

 

 

Tiskárny podporující tisk na magnetický papír

V podstatě každá lepší inkoustová tiskárna, která podporuje tisk na volitelná média, zvládne i tisk na magnetický papír. Můžeme zmínit například Epson Expression Photo HD XP-15000, Canon Pixma pro-1, Epson Tank Photo ET-8550 z těch kvalitnějších nebo nižší třída Pixma.

 

Krátký návod k použití: Vložíte magnetický papír do podavače papíru pro volitelná média nebo do zásobníku papíru ve vaší tiskárně tak, aby se obrázek vytiskl na bílou stranu. Pokud vám tiskárna nebude chtít vzít papír, vložte do zásobníku pod magnetický papír obyčejný kancelářský papír (aby byl magnetický papír o něco výše). Nyní stačí na počítači nebo v galerii fotografií v mobilu zvolit obrázek a vytisknout. Papír lze nastříhat na libovolné části, a to buď nůžkami nebo řezačkou papíru.