Kancelář a škola

Lexmark a jeho řešení pro zjednodušení ovládání

Dotykové ovládání může představovat problém z hlediska použitelnosti a zjednodušení ovládání pro hendikepované lidi. Ti, kteří jsou zrakově postiženi, mají snížené motorické schopnosti nebo používají invalidní vozíky. Společnost Lexmark přinesla zjednodušení ovládání Lexmark Accessibility Solution. Jedná se o webový software, který pomáhá uživatelům vytvořit úlohy kopírování, faxování a skenování z počítače nebo přenosného zařízení připojeného k síti, jako je například iPhone, iPad nebo zařízení PDA se zjednodušením ovládání (včetně zařízení Voice Sense a Braille Sense).

 

Strukturované zaměření

Lexmark disponuje strategií, kterou nadefinoval procesy a metody pro zajištění stále jednoduššího ovládání jejích produktů a řešení. Právě zjednodušení ovládání je klíčovým ukazatelem v každé fázi procesu vývoje jejich produktů. Aby dosáhla stanovených cílů, tak společnost zřídila komisi na řízení a dohled nad iniciativami, kterých se týká zjednodušení ovládání.

 

Pokročilá technologie a inovativní řešení

Společnost si zakládá na myšlence, že zvyšování použitelnosti produktů pro uživatele s postižením přinese lepší uživatelské zkušenosti všem zákazníkům. Zpětná vazba od uživatelů s postižením byla impulsem pro změny designu produktů, jakož i standardní funkce produktů, které společně zjednodušují ovládání pro všechny.

 

Množství produktů Lexmark obsahuje tyto vlastnosti:

- Listy pro oddělování výstupu

- Stohování úkolů s posunutím

- Ovládací panely s nastavitelným pozorovacím úhlem

- Multifunkční produkty s možností vstupu prostřednictvím numerické klávesnice

- Dostupná výška a dosah

- Ovladače tiskáren se zjednodušením ovládání

 

Vývojáři společnosti Lexmark kromě toho vyvíjejí přizpůsobitelný a flexibilní hardware a software, který lze přizpůsobit podle individuálních potřeb. Tato technologie by umožňovala uživatelům získat přístup k funkcím přímo z pracovní plochy optimalizované pomocí technologie pro lidi s postižením včetně zvětšení a čtení obrazovky.

 

Výhody řešení pro zjednodušení ovládání

 

- Textové obrazovky zpřístupňují uživatelům téměř každé nastavení a možnost dostupnou u multifunkčního produktu Lexmark.

- Uživatelé mohou měnit vlastnosti zobrazení včetně velikosti písma a barvy popředí a pozadí pro zlepšení čitelnosti.

- Uživatelé mohou před vytvořením a odesláním úlohy zkontrolovat stav multifunkčního produktu.

- Ověřená kompatibilita se softwarem pro čtení a zvětšení obrazovky:

GW Micro Window-Eyes

Freedom Scientific JAWS®, MAGic®

Ai Squared Zoom Text

Serotek

 

Souprava Voice Guidance

Produktem, který je přímo určen pro uživatele s různými úrovněmi postižení a pomůže jim pohodlně a efektivně používat mnoho inteligentních multifunkčních zařízení a tiskáren Lexmark je sada Lexmark Voice Guidance.

Jelikož je v sadě tradiční klávesnice a vybraná hlasová pomoc, souprava přidává novou úroveň zjednodušení ovládání zařízením Lexmark, která mají dotykový displej eTask.

Uživatelé mohou poslouchat hlasovou navigaci prostřednictvím vestavěných reproduktorů inteligentního multifunkčního zařízení nebo tiskárny, případně prostřednictvím svých vlastních sluchátek.

Když je nainstalována, sada Voice Guidance poskytuje některým chytrým multifunkčním zařízením a tiskárnám eTask od společnosti Lexmark další funkce stanovené novelizací předpisu č. 1999/2010. 508 USA a evropskou normou EN 301 549.

Souprava Voice Guidance je kompatibilní se zařízeními eSF používajícími angličtinu, francouzštinu, italštinu, španělštinu nebo němčinu.

Kompatibilita hardwaru funguje s multifunkčními zařízeními a tiskárnami řady MX910, MX810, MX710, MX610, MS812de a řady CX510.

Souprava Voice Guidance funguje s různými aplikacemi eSF:

- skenování do sítě

- balíček pro ověřování karet Smart Card

- uvolnění tisku

- zajištění zadržených úkolů

Aby vše proběhlo bezproblémově je v sadě vše potřebné k přidání hlasové navigace do podporovaných zařízení. Pro zjednodušení ovládání se nevyžadují žádné další doplňky ani zařízení.

Balení soupravy Voice Guidance obsahuje klávesnici, montážní rameno, skříň řídící karty s adaptérem na sluchátka, překrytí s číselnou klávesnicí, štítek s Braillovým písmem, návod nastavení a arch s upozorněními (v angličtině, francouzštině, španělštině, italštině a němčině). 

Společnost Lexmark není jediným výrobcem tiskáren, který přináší produkt pro zjednodušení ovládání. Soupravu hlasového ovládání má také Canon pro zařízení Canon imageRUNNER s technologií rozeznání hlasu. Ta obsahuje reproduktor a mikrofon, který umožňuje uživatelům zadávat příkazy a provádět určité operace zařízení pomocí hlasu.