Tonery a náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Kancelář a škola

Jaké bezplatné písmo vybrat pro komerční a osobní použití

Při tvorbě propagačních materiálů se dostanete k otázce, jaké písmo zvolit pro plakát nebo leták. Je velmi obtížné vybrat to správné písmo pro svůj design. Výběr písma není snadný úkol a aby toho nebylo málo, existuje velké množství možností, ze kterých musíte vybírat. S téměř nekonečným množstvím písem, která jsou k dispozici na různých designových platformách a bezplatných webových stránkách s písmy, se někdy zdá téměř nemožné vybrat si, co bude pro vás nejlepší.

Proč je důležitý výběr dobrého písma?

Výběr písma pro vizitku by se měl výrazně lišit od písma pro řekněme svatební pozvánky. Při jakémkoli designu je důležité zvážit všechny aspekty, které tvoří hotový výsledek. To platí pro prvky, jako jsou barvy, grafika a typ písma. Každý prvek, když se spojí do jednoho hotového výsledku, udává specifický styl a tón. Jako každý design, i váš výběr písma spárovaný se slovy na stránce nebo obrazovce musí vyvolat určitý tón a emoce. Něco elegantního si zaslouží skriptové písmo, něco profesionálně čistého patkového nebo bezpatkového písma a něco odvážného potřebuje takové písmo, aby okamžitě upoutalo pozornost.

Našli jsme 25 bezplatných možností, takže si můžete být jisti, že si snadno vyberete své oblíbené pro tvorbu osobních a profesionálních návrhů.

 

Jednoduchá bezpatková písma

Písma Sans Serif jsou vhodnou volbou pro téměř každý typ designu. Ve francouzštině slovo „Sans“ znamená „bez“ a patky jsou tahy, které vidíte připojené ke každému písmenu, které tyto druhy písma nemají; tedy Sans Serif. Často je označujeme jako čisté, jednoduché a moderní. Jelikož tyto typy písma jsou minimální, jsou snadno čitelné a dobře se spárují s jinými typy písma.

 

Montserrat - Open Sans - League Spartan - Josefin Sans - Poppins

Klasická serifová písma

Starší styl než Sans Serif je stále velmi používán. Patkové písmo je rozpoznatelné podle malých čar nebo tahů, které vycházejí z písmen. Patková písma používejte vždy, když chcete dosáhnout nadčasového klasického vzhledu. Písma Serif i Sans Serif se obecně považují za odstavné typy písma, ale jsou univerzální v tom smyslu, že je lze použít i pro nadpisy, jsou-li správně učiněny.

 

Prata - PT Serif - Lora - Radley - Bree Serif

Zobrazovací písma

Při vytváření řádku obsahu, který musí na první pohled vyniknout od všeho ostatního, použijte zobrazovací písma. Zobrazovaná písma jsou tučná, poutavá a nejlépe se používají pro nadpisy.

 

Playfair Display - Abril Fatface - Bungee - Chunk Five - Bebas Neue

Písma skriptů

Skriptová písma se mohou zdát zastaralá, ale jejich nezbytnost zůstává evidentní, zejména proto, že je na výběr tolik nových, moderně vypadajících skriptových písem. Písmo připomíná písmo v kurzívu, takže jakémukoli designu poskytuje elegantní a romantický nádech. Podobně jako zobrazovací fonty, i skriptové fonty se nejlépe používají ke zvýraznění několika slov. Vezměte si pozvánku na svatbu – nadčasovým formátem každé pozvánky je umístit jména nevěsty a ženicha písmem a zbytek textu pak napsat patkovým písmem. Díky modernizovaným možnostem skriptů, ze kterých si můžete vybrat, můžete nyní dokonce spárovat tato nádherná písma s bezpatkovými písmy. V závislosti na typu písma je možné použít písmo skriptu na hlavičku nebo text odstavce.

 

Playlist Script - Moontime - Brusher - League Script - Parisienne

 

Neobvyklá písma

Zvláštní písma mají být zábavné, energické a upoutat pozornost každého čtenáře. Většina kreativních písem se vzhledem k jejich složité a tučné povaze nejlépe používá pouze pro nadpisy, protože jejich použití ve formě odstavců by bylo pro oko čtenáře příliš náročné.

 

Amatic - Milkshake - Pacifico - Spice Rice - Limelight

Většina těchto typů písma má více než jednu variantu, tj. kurzíva, light, polotučná, tučná a tak dále, takže i když si vyberete jeden typ písma, stále můžete mít ve svých návrzích určitou rozmanitost.

Výše uvedená písma jsou dostupná na platformách jako Adobe Fonts, Canva, DaFont.com,

 

 

Zdroj: blog-gotprint-com