Kancelář a škola

Jak vytvořit originální etikety

Samolepící etikety pro školáka

Zanedlouho se žáci vrátí znovu do školních lavic. Pokud máte doma malého školáka a chcete mu vytvořit zajímavé školní štítky na sešity a knihy nebo označit pomůcky s jeho jménem, máme pro vás tip. Samolepící etikety se dnes dají běžně zakoupit v různých velikostech a barvách. Stačí si vybrat z bohaté nabídky etiket a mít přístup k tiskárně. Podle fantazie si vytvoříte předlohu a vytisknete si vlastní originální etikety pro školáka.

 

 

Označte si zavařeniny

Samolepící etikety poslouží výborně i v domácnosti. Léto je období zavařování ovoce a zeleniny, vaření povidel. Chcete-li se vyznat v svých zásobách, je dobré označit si je štítky s datem zavařování. Budete mít přehled, které zavařeniny jsou z kterého roku. Využívání samolepících etiket v domácnosti je bohaté. Pro onačenie koření ve skleněných nádobkách se takové štítky hodí také.
Z bohaté nabídky etiket si určitě vyberete a dalším krokem je vytisknout na šťítiky ten správný text. Kromě textu můžete přidat i originální ornament nebo jednoduchý obrázek.

 

 

Samolepicí etikety se prodávají již nasekané v různých velikostech a tvarech. Můžete si vybrat čtvercové, obdélníkové, ale také oválné nebo kulaté. Prodávají se v různých baleních, jako archy ve velikostech A3, A4 nebo A5 nebo v kotoučích. Záleží jaké množství potřebujete.

Samolepicí etikety jsou určeny pro inkoustové, ale i laserové tiskárny. Návrh textu nebo grafiky si vytvoříte v jednoduchém grafickém programu, přímo ve Wordu nebo jiném textovém editoru.

Tip pro vás

Vytvoření jednoduché předlohy na etiketu ve Wordu můžete kromě textu obohatit i vložením obrázku, fotografie nebo obrázku ClipArt.