Kancelář a škola

Jak vytisknout ekologické pozvánky

Osvojením si ekologických praktik nebo ekologizací přispějete k životnímu prostředí a vašemu podnikání. Více než 80 % uživatelů upřednostňuje společnosti, které respektují environmentální udržitelnost. Tímto krokem dokáží ekologické organizace snížit provozní náklady, protože minimalizují zbytečné plýtvání. Současná pokročilá technologie tisku šetrná k životnímu prostředí usnadnila tisk zelených pozvánek více, než kdy předtím bez obětování kvality a nákladů. Chcete-li se chovat ohleduplně k životnímu prostředí, můžete začít tiskem. Máme pro vás pár tipů, jak vytisknout ekologické pozvánky nebo vizitky.

 

Použijte ekologického papíru

Dnešní ekologické papíry představují obrovské zlepšení oproti včerejším zrnitým, kašovitým recyklovaným papírům. Pro hluboký, bohatý a elegantní vzhled vytiskněte své pozvánky na recyklovaný 13bodový matný krycí papír. Váš papír bude hladký a poskytne elegantní lesk, který obohatí vaše barvy a dodá vašim pozvánkám nebo vizitkám profesionální vzhled.

 

Tiskněte ECO barvami

Některé tiskařské společnosti jednoduše tisknou na recyklovaný papír a nazývají své pozvánky „zelené“, ale stále tisknou inkousty na bázi ropy, které ekologické nejsou. Je to proto, že když ropné inkousty vyschnou, do atmosféry se uvolní velké množství těkavých organických sloučenin nebo VOC. Namísto ropného inkoustu si nechte vytisknout pozvánky ekologickými inkousty na sójové bázi. Uvolňují mnohem méně těkavých organických sloučenin a mají další výhodu v tom, že se lépe roztírají, takže na začátek spotřebujete méně inkoustu. Nejlepší ze všeho je, že sójové inkousty jsou schopny produkovat zářivější barvy, než ty na bázi ropy. Touto cestou můžete opravdu vytisknout zelené pozvánky vyšší kvality.

 

Vyberte si ekologickou společnost pro tisk pozvánek a vizitek

Mnohé podniky přehlížejí ekologičnost svého dodavatelského řetězce, když se stanou zelenými. Pokud vaše tiskařská společnost nabízí recyklovaný papír, ale nerecykluje papír samotný, pak vše, co s ní vytisknete, přispívá k nezdravému životnímu prostředí. Pokud si nejste jisti environmentálními postupy vaší společnosti pro tisk, požádejte je o environmentální prohlášení nebo zjistěte, zda se podílejí na recyklaci – od výstřižků z lisovny až po plechovky od sody používané zaměstnanci během přestávek na oběd.

 

 

Objednejte si elektronickou zkušební verzi pozvánek a vizitek

Dalším velmi jednoduchým a rychlým krokem k vytištění zelených pozvánek je objednání elektronických vzorků. Namísto toho, aby vám byl tištěný nátisk dodán prostřednictvím vozidel s emisemi uhlíku, můžete si nátisky zobrazit přímo ve svém počítači a zkontrolovat rozložení pozvánky a text. Vaše barvy se nebudou přesně shodovat s barvami hotového vytištěného produktu (protože počítačové obrazovky a papír reprezentují barvy v různých formátech), ale budou dostatečně blízko k tomu, aby bylo možné zjistit, zda se nejedná o do očí bijící chybu, kterou je třeba opravit předtím, než začnete tlačit. Navíc, pokud jste na design svých pozvánek použili vzorník barev, budete stejně vědět, jak barvy vypadají.

 

Posílejte pozvánky a vizitky přímo z vaší tiskárny

Po vytištění zelených pozvánek nebo vizitek máte dvě možnosti distribuce: Nechte si poslat pozvánky a poté je odešlete sami, nebo je tiskárna pošle přímo příjemcům za vás. Skutečně zelený proces diktuje, že druhá možnost je nejlepší volbou, protože eliminujete krok produkující emise zahrnující letadla nebo nákladní auta (nebo obojí). Jako další bonus, posílání pozvánek přímo z vaší tiskové služby znamená, že pozvánky odcházejí ještě rychleji. Ušetřete čas a snižte svou uhlíkovou stopu a náklady tím, že vám vaše tiskařská společnost pošle pozvánky.

 

Ekologický přístup znamená více než jen recyklaci. Pro vlastníka firmy se jedná o vyhodnocení všech aspektů vaší organizace a určení toho, co můžete udělat, abyste snížili škody na planetě. Když se příště budete připravovat na akci, provedení výše uvedených kroků vám umožní šířit informace o vašem velkém dni a zároveň se podílet na ochraně životního prostředí.

Zdroj: psprint.com