Kancelář a škola

Jak vyrabí Ricoh toner

Multifunkční tiskárny společnosti Ricoh se prodávají v mnoha zemích a regionech po celém světě. Aby společnost poskytla zákazníkům produktivní tiskové prostředí, musí své tonerové kazety dodávat rychle a v perfektním stavu.

Společnost vyrábí MFP už několik let. V období, kdy laserové tiskárny začínali a monochromatický tisk byla hlavním proudem, Ricoh používal velké stroje na rychlé plnění tonerů ve velkých objemech stejným druhem tonerového prachu.

S cenovou dostupností barevných laserových zařízení se stala barevný tisk populární a potřeby zákazníků se diverzifikovaly, rozmanitost tonerů a kazet se výrazně zvýšila. V souladu s tím musela společnost Ricoh vyvinout stroj na plnění tonerů pro nízkoobjemových výrobu velkých objemů, aby vyhovoval různým požadavkům zákazníků.

Současný stroj na plnění toneru je rychlý a šetří místo; ve srovnání s konvenčními stroji je čas potřebný na přechod na jiný výrobek 40 - krát rychlejší a prostor potřebný na stroj je 1/40 prostoru předtím potřebného. Díky svým kompaktním rozměrům byl tento stroj zaveden nejen do závodů na výrobu toneru, ale i do logistických základen a prodejních společností. Ricoh nyní vyrábí a dodává svůj toner z míst mnohem blíže k zákazníkům než kdykoliv předtím, čímž se sníží dopad na životní prostředí spojený s přepravou tonerových kazet a zkrátí se dodací lhůty.

Aby dále zvyšovat kvalitu na celém světě a také řešit problémy s nedostatkem pracovní síly a snižováním nákladů se společnost Ricoh neustále snaží o další automatizaci svých výrobních linek pro tonerové kazety.

V předchozích výrobních linkách tonerových kazet zaměstnanci plnili láhve tonerem, montovali tonerové kazety a kontrolovali jejich pomocí senzorických testů. Kvalita do značné míry závisela na schopnostech jednotlivých zaměstnanců. V současnosti mají tonerové kazety mnoho funkcí a proto i složité struktury, díky čemuž je pro lidi těžké pracovat na nich a zajišťovat trvale vysokou kvalitu.

Společnost Ricoh představila robotické montážní systémy, automatizovanou kontrolu na fotoaparátu a technologie internetu věcí (Internet of Things) pro zvýšení kvality a produktivity linek na výrobu tonerových kazet.

Aby byla společnost Ricoh schopna poskytovat konzistentní kvalitu na celém světě, věnuje zvláštní pozornost fázi návrhu, a to zejména pro ty díly, které mají největší vliv na kvalitu výrobků. Linky na plnění tonerů stejného designu se používají na celém světě, což pomáhá dále zkracovat dodací lhůty.

 

Výrobní linky na tonerové kazety sestávají ze série procesů:

Naplnění tonerových lahví pro konkrétní produkt

- Upevnění dílů na tonerové láhve

- Kontrola kvality výrobků (např. Kontrola těsnosti)

- Balení výrobků do obalů a kartonů s vytištěnými názvy produktů

 


 

 


 Zdroj foto: ricoh.com


Procesy na výrobní lince plnicí toner

Aby společnost nahradila konvenční lidské úlohy automatizovanými systémy založenými na robotech, implementovala několik technik:


Plnící toner

 

Zdroj foto: ricoh.com

 

Kompaktní rozsévač

Hromadný toner prochází původním kompaktním Prosévací Ricoh, který používá proudění vzduchu. Kompaktní stroj na plnění toneru pak prosátý toner naplní do tonerových lahví specifických pro výrobek. Energeticky a prostorově úsporný systém se může pochlubit vysokou účinností.


Sestavení tonerových kazet

Roboti připevňují plastové díly na zásobníky toneru a sestavují je do tonerových kazet. Roboty monitorují údaje pomocí zařízení, jako je snímač tlaku, a během montáže kontrolují stav. Systém se může pochlubit konzistentně vysokou kvalitou a nižším pracovním zatížením.


Kontrola kvality výrobků

V předchozích výrobních linkách tonerových kazet lidé používali senzorické testy na zajištění kvality. Pretrepali tonerovou kazetu a zkontrolovali, zda z ní neuniká. Dnes jsou požadovaná přesnost i výrobní rychlosti příliš vysoké na to, aby se s nimi lidé dokázali vyrovnat. Roboty tedy pracují v kombinaci s vyhrazenými kontrolními systémy, které jsou stabilní a mnohem rovnoměrněji než lidské ruce. Systémy zabraňují tomu, aby se vadné výrobky dostaly k zákazníkovi.


 

Zdroj foto: ricoh.com


Balení

V minulosti proces balení závisel na tom, jak lidské ruce zvládnou měkké materiály, jako jsou vlnité lepenky a plastové sáčky. Pracovní zátěž bylo obtížné snížit. Díky kombinaci robotů a přípravků společnost Ricoh reprodukovala manipulaci s lidmi a automatizovala proces balení.

Během procesu balení se tisk na požádání používá pro tisk názvů produktů a čárových kódů na obaly a kartony. Systém je dostatečně flexibilní, aby podporoval různé druhy obalů.

 


Zdroj foto: ricoh.com

 

Vize společnosti Ricoh

Technologie výroby tonerových kazet se používá v Japonsku a dalších oblastech po celém světě. Společnost Ricoh se zavazuje udržovat stejně vysokou úroveň kvality na celém světě a dále zlepšovat QCD (kvalitu, náklady a dodání) pomocí špičkových technologií, jakými jsou AI a IoT.

Zdroj: ricoh.com