Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Jak velká je společnost Epson

Výrobci tiskáren v globálním měřítku

Výrobce tiskáren a produktů spojených s tiskařským průmyslem, kterí mají globální zastoupení a dlouholeté tradice můžeme spočítat na prstech ruky. Není jich mnoho a působí na trhu již desítky let. Jak rozsáhlá je síť jednoho výrobce s jeho regionálním zastoupením, dceřinými společnostmi, pobočkami a přidruženými společnostmi, které pod výrobce spadají? Podívali jsme se na společnost Epson.

Globální síť společnosti Epson

Společnost Epson založená v roce 1942 je japonský výrobce tiskáren, který se dostal mimo Japonsko již v roce 1968. Tehdy založila společnost svou první výrobní závod v Singapuru. Od té doby se globálně rozrostla nejen výrobními závody, ale také prodejními a marketingovými lokalitami, servisními středisky a výzkumnými a vývojovými ústavy po celém světě. Dnes jich jsou desítky. Hlavní zastupitelstvo je samozřejmě v Japonském Naganu. Zastoupení má v různých formách v rámci Asie, Severní Ameriky, Latinské Ameriky, Blízkého východu a Afriky, Austrálie, Nového Zélandu a samozřejmě i Evropy.

 


Regionální ředitelství pro Epson Amerika Inc. se nachází v Kalifornii. Pro Evropu má sídlo v nizozemském Amsterdamu. Čínský Epson je v Pekingu a Epson Singapur, jak je z názvu zřejmě má sídlo v Singapuru. Následují oficiální prodejní, servisní dceřiné a přidružené společnosti, kterých je přibližně 85. Jsou tam skoro všechny strategické trhy v rámci celého světa. Významnou pobočkou je společnost Seiko Epson Corporation, která sídlí v Hong Kongu.


Dalšími jsou výrobně dceřiné a přidružené společnosti, těch je zhruba 15. Kromě nich má Epson své dceřiné a přidružené společnosti pro výzkum a vývoj v Americkém San Jose, kanadském Vancouveru a Ontariu. Jak vidíte výpočet toho, co všechno spadá pod jednu společnost je velký. Jedná se o desetitisíce zaměstnanců. Samozřejmě bereme to, jak celé výrobní portfolio společnosti a nejen výroba tiskáren. Příští rok 18. května 2022 oslaví společnost jubilejní 80. výročí od založení. To už je opravdu krásný milník jedné společnosti. Na nejvyšší pozici společnosti jsou předseda a ředitel Minoru Usui a prezident a zástupce ředitele, výkonný ředitel Yasunori Ogawa.

Společnost Epson dnes patří mezi 100 nejlepších technologických lídrů a 100 nejlepších světových inovátorů. Počet zaměstnanců se pohybuje kolem 81 000 lidí pracujících pro společnost po celém světě. S celkovým počtem 85 společností a divizí patřících pod Epson se výnosy společnosti pohybují na hranici 8,5 miliard eur ročně. Epson navzdory prudkému vývoji a nárůstu výroby vynakládá velkou snahu přinášet produkty a inovace spojené s velkým důrazem na životní prostředí a udržitelnost. Z toho důvodu usiluje vývoj směřovat k ekologickým inovacím, vysoké spolehlivosti a životnosti produktů, jakož i maximální recyklovatelností a energetickou úsporností. O velikosti společnosti nevypovídají pouze výnosy a počet zaměstnanců či množství poboček a dceřiných společností, ale i desítky prestižních ocenění. Ani rok 2021 nebyl na ocenění skoupy. Společnost získala ocenění iF Design Award 2021 od společnosti iF Interantional Forum Design GmbH se sídlem v Hannoveru. Ocenění získaly profesionální fotografické tiskárny SC-P900/ SC-P906/ SC-P700/ SC-P706. Velkoformátové tiskárny R5000/ R5000L, SCR5070/ SCR5070L. Dále to byly tiskárny účtenek, mini laserový projektor, inteligentní laserový projektor a digitální projektory.

 

zdroj: epson.com

 

Můžeme říci, že Epson je globálním technologickým lídrem, který se věnuje společnému vytváření udržitelnosti a obohacování komunit využíváním svých efektivních, kompaktních a přesných technologií a digitálních technologií na propojení lidí, věcí a informací. Zaměřuje se na řešení společenských problémů prostřednictvím vlastních inovací v oblasti tisku do domácnosti kanceláře, ale i komerčního a průmyslového tisku. Společnost Epson se zavázala, že se do roku 2050 stane uhlíkově negativní. To znamená, že odstraní používání vyčerpatelných podzemních zdrojů, jako je ropa a kov. Do roku 2023 se zase zavázla, že všechny lokality skupiny Epson budou využívat pouze 100% obnovitelné zdroje energie. Již dnes se mohou pochlubit solárními systémy pro výrobu energie na svých výrobních závodech.