Kancelář a škola

Jak uskladnit toner do laserové tiskárny

Všichni se snažíme ušetřit a když máme možnost nákupu za akční cenu, nebo se dostaneme k nabídce 2 za cenu 1 neváhame. Pokud jste si takto výhodně zakoupili laserový toner do tiskárny a není ještě čas na výměnu, určitě přemýšlíte, jak ho uskladnit, aby vám vydržel. Možná máte kdesi v podvědomí uložené špatné vzpomínky na zaschlé inkoustové kazety. Laserový toner není levná záležitost a oproti inkoustové kazetě stojí mnohonásobně víc. Pokud jste výhodně nakoupili více kusů a chcete je, co nejvhodnější uskladnit, aby vám vydrželi, dáme vám pár tipů.

 

Nerozbalujte toner

Dříve, než se opravdu rozhodnete kazetu použít nevyjímejte ji z originálního obalu. Balení otevřete až v situací, že potřebujete vypotřebování toner vyměnit za nový. Zkontrolovat ho, zda je v pořádku se vám nemusí vyplatit.

 

Dbejte na uskladnění ve správné poloze

Zakoupený toner uskladňujte ve vodorovné poloze, tak jak bude instalován v tiskárně. Svislá poloha není v žádném případě vhodná.

 

Pozor na vlhkost a teplotu

Tyto dva faktory jsou při uskladní důležité. Vlhkost v prostoru, kde tonerovou kazetu uskladníte, by neměla být příliš vysoká, ale ani velmi nízká. Optimální je někde uprostřed mezi 30 - 70 %. V podstatě 50 % vlhkost je ideální. Teplota by se měla v tomto skladovacím prostoru pohybovat na nižší úrovni pokojové teploty, někde kolem 15 stupňú Celsia. Pro uložení si vyberte tmavé místo. V žádném případě nesmí být toner vystaven přímému slunečnímu záření.

 

Cirkulace vzduchu

Pokud si už vyberete tmavé místo s optimální vlhkostí i teplotou, dbejte na to, aby tam cirkuloval vzduch. Když to jinak nejde alespoň pravidelným větráním.

 

Pozor!

Ať jste jakkoliv obezřetný, děti se dostanou všude. Proto toner uložte s ohledem na to, aby se k němu nedostali dětské ruky, případně domácí zvíře.

Bezpečně a správně uložena tonerová kazeta, vám vydrží velmi dlouhou dobu. Jelikož je obsahem kazety tonerový prach, neuschne vám, jako inkoust.