Kancelář a škola

Jak si vytisknout fotografie styl Polaroid na klasické barevné tiskárně

Čas dovolených je i časem zachycování zážitků na fotografie. Aby zůstala trvalejší vzpomínka zvyknou si lidé fotografie vytisknout a nespokojí se pouze s digitálním formátem. Nejoblíbenější dovolenkovou formou jsou instantní fotografie, které si hezky přilepíte někam v kanceláři nebo domácí pracovně. Jelikož instantní fotografie se vyznačují menším rozměrem a hlavně samolepící stranou, tak se takových dovolenkových záběrů vejde na společnou nástěnku hodně. Co dělat v případě, že nemáte zařízení Polaroid pro okamžitý tisk? Je nám jasné, že rychlá momentka z Polaroidu má své kouzlo, ale chcete-li ji pro kolegy do práce na nástěnku nemusí vůbec tušit, jak jste ji vytvořili.

 

 

Potřebujete k tomu chytrý telefon na kterém dovolenkové záběry pořídíte, barevnou tiskárnu a fotopapír. My jsme objevili skvělý fotopapír společnosti HP, který naleznete v
obchodech pod názvem HP Sociál Media Snapshots. Tento fotopapír o rozměrech 10 x 13 cm v lesklé nebo pololesklé verzi není na první pohled odlišný od běžných kvalitních fotopapírů. Vlastně se liší pouze jednou vlastností a tou je samolepící zadní strana. A to je zároveň i nevětší benefit tohoto produktu. Můžete vytištěnou fotografii nejlépe kamkoliv. Přesně tak, jak je tomu u Polaroid nebo jiných instantních fotografiích. Z některých povrchů lze dokonce odlepit a znovu nalepit na jiné místo. Samozřejmě toto neplatí, pokud fotografii nalepíte na papír nebo vynilový povrch.

 

 

Na balení fotopapíru je doporučení používat spolu s aplikací HP Social Media Snapshots. Stáhnete si ji zdarma v Google Play nebo App Store. Po stažení zvolíte odkud se mají fotografie vytisknout. Kromě galerie fotografií přímo v chytrém telefonu jsou na výběr: Facebook, Instagram a Flickr. Po přihlášení do účtu máte přístup k fotografiím. Teď už stačí jen snímky z dovolené nebo jiné momentky upravit podle vlastních představ. V aplikaci máte možnost přidat popisky, vybrat různé šablony a podobně. Upravenou fotografii můžete uložit, sdílet a samozřejmě tisknout. Následně se stačí připojit k tiskárně a vytisknout fotografii. Potom už jen nalepit na to správné místo.

 

 

Balení fotopapíru HP Social Media Snapshots obsahuje 25 ks samolepících fotopapírů ve formátu 10 x 13 cm s gramáží 256 g/m2, typ lesklý nebo jemný lesk. Fotopapíry jsou kompatibilní s inkoustovými tiskárnami. Cena se pohybuje kolem 10 €. Pokud vlastníte jakoukoli jinou barevnou inkoustovou tiskárnu (canon, epson, lexmark, brother...) můžete si vytisknout dovolenkové samolepící momentky "ala Polaroid" s použitím vysoce lesklého samolepícího fotopapíru v klasickém formátu A4. Rozvrhnete si více fotografií menších rozměrů a po vytištění si je jednoduše nastříháte. Takže tohle je náš tip pro vaše “Polaroid dovolenkové fotografie” bez Polaroid zařízení.