Kancelář a škola

Jak si vybrat správnou alternativní náplň do své tiskárny

Málokdo si při koupi tiskárny uvědomuje, že výsledná cena za tisk dokumentů se odvíjí také od ceny náhradních náplní do tiskárny. A ty během životnosti tiskárny spotřebujete více než dost. Celkové náklady na tisk se tak mohou prodražit, a vaše levná tiskárna nebude z dlouhodobého hlediska až tak výhodná koupě. Někteří výrobci tiskáren prodávají své základní produkty, tiskárny, za nižší cenu a vydělávají až na doplňkovém příslušenství a spotřebních materiálech. To znamená, že vám prodají tiskárna levně a se ziskem počítají až následně, při pravidelném nákupu originálních náplní do tiskáren.

V současnosti však na trhu existuje množství výrobců alternativních náplní do tiskáren, které jsou kompatibilní pro jednotlivé modely tiskáren. Jsou levnější, než originální inkoustové kazety, zda tonery a jejich kvalita se přibližuje kvalitě originálních náplní. Na co si však při výběru alternativní náplně do tiskárny je třeba dát pozor a jak si správně vybrat?

V první řadě si u prodejce zjistěte kompatibilitu náhradní kazety, cartridge nebo toneru pro vaši tiskárnu.

Při výběru je důležité:


1. model vaší tiskárny, přesné označení (Najdete ho přímo na vaší tiskárně, a také v přiloženém návodu k obsluze. Tvoří ho název značky výrobce a za ní následuje řada písmen a čísel, které přesně definují, o jaký model zařízení se jedná. Zapamatujte nebo zapište si celý tento název.)
2. typ originální náplně (označení) (Většinou ho uvádí výrobce tiskárny v popisu produktu.)

Na základě těchto informací se můžete ve výběru orientovat dále. Ověříte si kompatibilitu alternativní náhradní kazety přesně pro váš model tiskárny. Ten je označen na stránce výrobce, jako ověřená kompatibilní náplň, většinou is označením, jakou originální náplň nahrazuje. Náhradní alternativní náplně musí splňovat určitá kritéria, a proto si ověřte, zda jsou náplně vyrobeny podle ISO norem. To vám dává záruku jejich plné kompatibility s tiskárnou.


Tip pro vás


Můžete se setkat is tím, že pro tiskárnu je vhodných více kompatibilních náplní, a proto pokud se nemůžete rozhodnout, nebo v případě nejasností, kontaktujte přímo prodejce, který vám poradí ověřené náplně přesně pro váš model tiskárny.
Přečtěte si také informace o náplních to tiskáren, které nabízíme v našem e-shopu.