Kancelář a škola

HPRT MT800 Mini - přenosná bezdrátová tiskárna

Často zabloudíme na crowdfundigové portály Kickstarter a Indiegogo, kde probíhají kampaně na podporu skvělých nápadů a produktů. Nás nejvíce zajímají novinky v oblasti tisku a tiskáren. Vždy tam objevíme zajímavý projekt spojený s tiskem. Dnes se podíváme na přenosné zařízení pro přímy tepelný tisk, bez používání inkoustu nebo toneru. Jediné, co potřebujete je papír. Tiskárna s označením HPRT MT800 Mini má bezdrátovou konektivitu a pomocí rozhraní Bluetooth ji připojíte k mobilnímu telefonu, tabletu nebo notebooku.

 

zdroj foto: indiegogo.com

 

Minimalistický design a jednoduché ovládání

Na první pohled má zařízení příjemný minimalistický design a malé rozměry. Tiskárna HPRT MT800 Mini bez problémů vložíte do kufříku, pracovní aktovky nebo batohu. Dokonce se vejde i do bočního kapsy tašky notebooku. Ani hmotnost 0,766 kg není problémů při přenášení zařízení. Tělo tiskárny je z pevného plastu v černé barvě. Tovární zpracování je kvalitní a vše výborně lícuje. Horní část tiskárny má mírnou texturu v podobě malých kruhových výstupků, díky čemuž se dobře drží v ruce a neklouže. Na vrchní levé straně se nachází tlačítko pro zapnutí a tenký LED pásek, který indikuje stav zařízení. Na boční straně vlevo je port typu USB-C pro nabíjení a připojení k PC. Vpředu jsou dvě tlačítka PUSH pro rychlé otevření vrchního krytu. Velmi jednoduše tak můžete vyměnit tiskovou soupravu, zkontrolovat při problému, zda není zaseknutý papír nebo vyčistit nečistoty při používání.

 

      

zdroj foto: indiegogo.com


Vstup papíru je na přední straně zařízení a výstup vzadu. Jsou řešeny tenkým slotem pro jeden list papíru. Papír prakticky prochází zařízením a zároveň probíhá monochromatický tisk. Tiskárna HPRT MT800 Mini se vyznačuje dobrou funkcí automatického podávání papíru. Vše, co musíte udělat, je zarovnat papír, zatlačit ho do slotu a začne se podávání, které zajistí, aby papír do vstupního slotu vstupoval stabilním a kontrolovaným způsobem.


Přenosná tiskárna HPRT MT800 Mini tlačí termální technologií v monochromatickém režimu s rozlišením tisku 300 Dpi. Tato tiskárna navzdory malé velikosti a jednoduchosti vytváří velmi dobré kopie dokumentů, vysoce kvalitních smluv a materiálů kdekoli v terénu. Podporuje tisk formátu A4 a rychlost tisku je přibližně 15 mm/ s.


Připojení pomocí jediného dotyku probíhá velmi rychle a vše, co potřebujete je mobilní zařízení s Bluetooth technologií. V App Store nebo Google Play je zdarma ke stažení aplikace HPRT Utility. Pro počítač si zase uživatel může stáhnout ovladač přímo ze stránky výrobce.


Baterie má velmi dobrou výdrž a s kapacitou 2 000 mAh poskytne zařízení energii na tisk 70 stran nebo 26 hodin pohotovostního režimu. Nabíjet ji můžete pomocí kabelu typu USB-C a to připojením k pc, k autonabíječce, ale také pomocí powerbanky.


Rozměry zařízení jsou: délka 31,05 cm, šířka 6,35 cm a výška 3,95 cm. Hmotnost tiskárny je 0,766 kg a hmotnost celého balení 1,2 kg. V balení se nachází samotná tiskárna, USB kabel a uživatelská příručka.

zdroj foto: indiegogo.com


Malá přenosná tiskárna HPRT MT800 Mini nabízí několik benefitů uživatelům, nejen na cestách a celkově v terénu, ale i v malé kanceláři. Dobrým řešením může být i jako příslušenství pro Home Office, které nezabere mnoho místa na pracovním stole. Cena tohoto modelu je 199 dolarů a náhradní tiskové soupravy 2 ks se prodávají za 19 dolarů. S tiskem již nejsou spojeny další náklady, kromě ceny papíru.

 

Společnost HPRT

Čínská společnost HPRT je známá v průmyslu tepelného tisku již několik let a je jedním z předních světových dodavatelů specializujících se na navrhování a výrobu POS tiskáren, mobilních tiskáren a tiskáren štítků. Společnost má 22 výrobních linek tiskových mechanismů a 13 linek pro výrobu tiskáren. Pracuje pro ni více než 2000 zaměstnanců a výrobky se vyvážejí do více než 60 zemí. Společnost HPRT dosáhla přes 300 patentovaných ocenění. Portfolio produktů je velmi zajímavé a bohaté. Bohužel pro Evropu jsme nenašli oficiálního distributora a jedinou možností je nákup přes některé z čínských prodejních tržišť, jako jsou aliexpress, geekbuying nebo přímo přes crowdfundigové portály, případně přes eBay.