Kancelář

HP Instant Ink už i v České Republice

Společnost HP Inc. rozšířila svou předplacenou službu Instant Ink na další trhy včetně České Republiky. Globální je dostupná na 35 trzích. Tento druh služby je určen pro laserové a inkoustové tiskárny HP. Společnost HP tím reaguje na potřeby svých zákazníků, kteří potřebují mít k dispozici inteligentní, produktivní a udržitelné tiskové řešení.

 

 

Co je Instant Ink

Tato služba zastřešuje v rámci měsíčního předplatného monitorování stavu inkoustu nebo toneru ve vaší tiskárně a následovně doručení nové náplně. Uživatel, majitel tiskárny HP platí paušálně měsíční poplatek, který mu garantuje novou tonerovou nebo inkoustovou kazetu. Výhodou je, že tento druh předplaceného může uživatel kdykoliv změnit nebo zrušit. A to bez nutnosti vypovědět smlouvy nebo hradit roční poplatek. Nevyužité stránky lze přenášet do nového měsíce, respektive z jednoho měsíce na druhý. Celý systém služby je postavena na tiskárně uživatele, která odešle zprávu do služby HP Instant Ink, aby vám byla doručena další nová sada kazet. Získáte cenově výhodnější inkoustovou nebo tonerovou kazetu a to již od 29 Kč. Změna plánu je možná kdykoliv bez jakýchkoliv poplatků. K této službě získává uživatel zdarma bezplatnou recyklaci.

 

         

zdroj foto: hp.com

Stačí si vybrat plán

Prvním, krokem je registrace tiskárny a zaregistrování se do služby. Jelikož je tato služba online musíte být připojen k internetu a odsouhlasit vzdálené monitorování stavu náplní ve vašem zařízení. Při zjištění, že je hladina náplní nízká, vám bude až do domu dodána nová sada náplní (podle typu tiskárny inkoustové, tonerové kazety). Tato služba je založena na počtu stran, které vytisknete. Podmínkou je bezdrátový tisk, při které umí HP spočítat počet vytištěných stran a tak přesně na míru přizpůsobit dodání spotřebního materiálu.

 

Ceny plánů pro inkoustové a tonerové kazety jsou následovně:

Inkoustové plány

15 stránek měsíčně za 29 Kč
50 stránek měsíčně za 99 
100 stránek měsíčně za 159 
300 stránek měsíčně za 369 
700 stránek měsíčně za 769 

Tonerové plány

50 stránek měsíčně za 69 Kč
100 stránek měsíčně za 129 
400 stránek měsíčně za 429 
800 stránek měsíčně za 619 
1500 stránek měsíčně za 799 

 

Tato služba má své výhody, přesto ne každý uživatel po ní sáhne. Je na každém, zda dává přednost této alternativě před jinými. Je to na jedné straně delší volba pro uživatele. Problémem může být i nekompatibilita s některými staršími modely tiskáren HP. Na zvážení zůstává i to, zda je uživatel ztotožněn s myšlenkou, že někdo nonstop monitoruje jeho zařízení. Každopádně je příjemný, vstřícný krok společnost HP ke svým zákazníkům. Dnes si může náklady snížit i nákupem cenově velmi výhodnými alternativními náplněmi, plně kompatibilními s drtivou většinou tiskáren HP.