Kancelář a škola

Fúze, obchodní partnerství a ocenění ve světě tisku

V několika článcích na blogu "TonerDepot" jsme psali o společnostech, které jsou výrobci tiskáren. V historii těchto společností se často objevily různé fúze, slučování s jinými společnostmi, jejich odkoupení a obchodní partnerství.

HP vyrábí tiskárny Samsung již pod svým logem

Naposledy jsme zaznamenali nákup tiskařské divize Samsung společností Hewlett-Packard. Po 2 letech, jak prošly tiskárny Samsungu pod HP jsou kompletně všechna zařízení pod značkou HP. Určitý čas mohla společnost HP používat pro tyto modely tiskáren označení Samsung. Dnes je najdete v re-designu s logem HP. Nejen portfolio úspěšných zařízení se dostalo tímto obchodem pod HP. Společnost tím získala i některé technologie, které se pro tiskárny vyvinuly v Samsungu. Společnost Samsung v době prodeje uvedla zprávu pro akcionáře, kde zdůvodnila své rozhodnutí, jak krok kdy se chce plně soustředit na odvetenia výroby TV a mobilních zařízení.

Xerox zvažuje koupi výrobce tiskáren a osobních počítačů HP

Koncem minulého roku se pošepkávalo o tom, že právě společnost HP je předmětem zájmu společnosti XEROX. Americká společnost ještě začátkem minulého roku po reformách, které byly zahájeny v roce 2018 odprodala 25 % podíl společnosti Fuji Xerox do rukou Fuji Film. Fuji Xerox vznikla v roce 1962, jako partnerství Fuji a Rank Xerox. Tento čtvrtinový podíl ve prospěch Fuji Filmu by znamenal i odchod Xeroxu ze společného podniku s japonskou firmou Fuji Film Holdings. Společnost Xerox se tehdy vyjádřila, že získaný kapitál použije na upevnění Xeroxu a k akvizicím. Stalo se tak ke konci roku 2019, kdy se rozšířily zprávy o tom, že společnost Xerox předloží společnosti Hewlett-Packard nabídku na převzetí výroby tiskáren a osobních počítačů HP. Tržní hodnota se pohybovala kolem 27 miliard amerických dolarů, proto se předpokládalo, že Xerox nabídne vyšší částku. Zajímavostí je, že společnost HP je 3 x větší, než společnost Xerox. Alespoň, co se týče tržní hodnoty těchto společností. Do konce roku 2019 k žádnému obchodu ani dohodě nedošlo. V únoru 2020 však společnost HP informovala v tiskové zprávě, že společnost Xerox zamýšlí učinit nabídku na pořízení všech nesplacených akcií, kmenových akcií HP. Informovala tak svých akcionářů dříve, než budou reagovat na prohlášení Xeroxu s tím, že hledá to nejlepší řešení pro akcionáře a nebude jednat pod nátlakem. Rovněž Xerox na svém webu v tiskové zprávě informoval, že navýšil nabídku pro HP Inc. na 24 USD (amerických dolarů) za akcii. Stanoviska obou společností jsou mírně odlišné. Celé znění tiskových zpráv si můžete dohledat přímo na stránkách HP a Xerox.

Parc (Xerox) uzavřel dohodu s výrobcem kontaktních čoček Alcon

Společnost Xerox však uzavřela jinou dohodu o spolupráci. PARC- výzkumné středisko Xeroxu uzavřelo úspěšně dohodu s firmou Alcon. Obě společnosti už nějaký čas spolupracovaly na vývoji inovativních technologií, které je možné využívat s produkty pro péči o zrak. Právě to je hlavním zaměřením společnosti Alcon, která je světovou jedničkou v oblasti výrobků pro péči o zrak. Vznikla roku 1945 v texaském Fort Worth. Zakladateli byli Robert Alexander a William Conner. Dnes má společnost komplexní portfolio pro oční chirurgii a je jedním z největších výrobců kontaktních očních čoček. Dohoda mezi společností Parc (Xerox) a Alcon se týká vývoje inovací postupů v dané oblasti a licencí pro nově vyvinuté produkty v časovém horizontu příštích 2 až 4 let.

Interaktivní tabule Ricoh dostanou nový software společnosti Vizetto

Další společností z se trzích tiskařských zařízení, která začala rok 2020 dohodou o spolupráci je společnost Ricoh. Jde o partnerství s kanadskou společností Vizetto, která je tvůrcem a nadále vyvíjí software Reactive SUITE. Společnost Ricoh se kromě výroby tiskáren zaměřuje také na komplexní služby pro digitální pracoviště. To je cílem zájmu této spolupráce. Právě v rámci této spolupráce budou digitální tabule (IWB) společnosti Ricoh Europe vybaveny softwarem Reactive SUITE společnosti Vizetto. Tímto softwarem by se měla zvýšit produktivita a efektivita pracovních jednání a firemních zasedání. Software Reactive SUITE přináší inovativní způsob prezentace a sdílení na ploše mezi vzdálenými uživateli. Software obsahuje tři hlavní integrované komponenty.

Stage

Výkonný nelineární nástroj pro tvorbu digitálního příběhu, který umožňuje týmům soustředit se na samotný obsah sdělení prezentace, ne na jeho tvorbu.

Scribble

Přelomový nástroj pro brainstorming a osnovu rozvržení příběhu, který používá nekonečné plátno a umožní vám kreslit, zapisovat poznámky, nápady, označovat stránky záložkami a vytvářet dynamický layout.

Huddle

Nástroj nové generace pro jednotnou spolupráci umožní každému uživateli z kteréhokoliv místa na světě ovládat, editovat a psát do dokumentů, jako by byly ve stejné místnosti.

 

Společnost Ricoh nabízí v současnosti interaktivní tabule s úhlopříčkou od 32 - 86" s 4K rozlišením, ve verzích s otevřeným nebo uzavřeným kontrolérem. Základní myšlenkou je propojení pracovišť. V různých sférách tak budou moci firmy a společnosti využívat výhod interaktivní tabule s tímto softwarem v rámci týmových porad a lepší konektivitu a spolupráce.

Ocenění pro výrobce tiskáren

 

Zlato pro Ricoh

Pro společnost Ricoh začal rok 2020 úspěšně. Hned v lednu získala společnost ocenění od Buyers LAB. Cenu BLI Winter Pick Award 2020, kterou uděluje agentura Keypoint Intelligence - Buyers Lab si odnesla za svůj model Ricoh IM C300. Jde o barevnou inteligentní multifunkci pro tisk formátu A4, pro středně velké pracovní skupiny.
Dalším oceněním pro společnost Ricoh bylo ocenění EcoVadis, které hodnotí dodavatelů ze 155 zemí přibližně z 200 podnikatelských sektorů. Zlaté ocenění GOLD EcoVadis 2020 si Ricoh odnesla za výborné výsledky a hodnocení v průzkumu udržitelného rozvoje. Toto ocenění získala společnost Ricoh poprvé v roce 2014 a od té doby je pravidelně oceňována. Ricoh nepřetržitě pracuje na aktivitách a cílech dlouhodobého udržitelného rozvoje (SDG).

Canon imageRUNNER ADVANCE DX

Společnost Canon představila novou řadu multifunkcí, které zvýší dynamiku workflow. Kromě vysoce kvalitního tisku, kopírování a skenování přinášejí do prostředí firem a byznysu vysokou efektivitu využívání kancelářských technologii. Zařízení Canon této řady se kromě tiskárny stávají i komplexním centrem pro digitální transformaci. Do firem přinesou novou úroveň práce s tiskem, digitalizaci, archivaci, automatizaci úloh, vysokou bezpečnost a optimalizaci toku dokumentů. Zrychlí se práce nejen s tiskovými úlohami, ale i přístupem do cloudového prostředí, díky flexibilní integraci. Za tuto inovativní řady s integrovaným řešením, pro správu uniFLOW online získala společnost Canon ocenění BLI, za nejlepší radu multifunkčních zařízení roku 2020 udělenou Keypoint Intelligence.

 

Ocenění Keypoint Intelligence - Buyers Lab Winter Pick 2020

 

Dalšími oceněnými tiskárnami v kategorii zařízení MFP pro rok 2020 se staly:

 

Epson EcoTank ET-2760 - Osobní barevné inkoustové multifunkční zařízení typu All-in-One, pro nízkoobjemové prostředí. Výhodou je nízká cena zařízení a náhradních inkoustů. Součástí balení je inkoust na 2 roky běžného používání.

Epson EcoTank ET-4760 - Barevná inkoustová multifunkce typ All-in-One SOHO.

Fuji Xerox DocuPrint 4405d - Monochromatická tiskárna pro malé a střední podniky s jednoduchým používáním, vysokým výkonem a bezkonkurenční spolehlivostí.

Série HP Color LaserJet Enterprise M751 - Barevná tiskárna pro střední a velké pracovní skupiny. Modely HP nabízejí vysoký výkon a spolehlivost. Jsou uživatelsky přívětivé s rozšířenými funkcemi a mají vysoce kvalitní výstup tisku.

Série HP Color LaserJet Pro MFP M479 - Barevná multifunkční tiskárna pro malé pracovní skupiny.

Série HP LaserJet Enterprise M507 - Vynikající tiskárna pro středně velké pracovní skupiny.

Série HP LaserJet Pro MFP M428 - Vynikající MFP pro malé pracovní skupiny.

Série Ricoh IM C300 - Vynikající barevná multifunkční tiskárna pro středně velké pracovní skupiny.

Sharp MX-B476W - Vynikající MFP pro pracovní středně velké pracovní skupiny.

Sharp MX-C304W - Barevná multifunkční tiskárna pro malé a střední podniky.

 

Výrobci tiskáren stále vyvíjejí nové technologie a přinášejí vysoce kvalitní zařízení hlavně do firemního prostředí. Domácí uživatel při osobních tiskárnách setká jen se zlomkem nejnovějších technologii a inovací. Důvodem je, že v domácnosti mají uživatelé jiné požadavky, nevyužili by potenciál všeho, co by jim výrobce mohl nabídnout a v neposlední řadě je zde koncová cena zařízení a náklady na tisk a provoz. Každopádně se těšíme z každé nové inovace a technologického pokroku ve výrobě tiskáren a služeb spojených s tiskovými úlohami.