Kancelář a škola

Evebot PrintPods

Před nějakým časem se objevila na stránkách Kickstarter a Indiegogo zajímavá mini tiskárna. Pod názvem Evebot Print Pen se po úspěšné podpoře od přispěvatelů dostala do prodeje. Produkt v podobě pera na tisk si získal množství uživatelů a Evebot uvedla další produkt. Tentokrát jde o mini tiskárnu Evebot PrintPods, která tlačí podobným systémem s několika inovačními změnami. Nastavení je jednoduché a uživatel tiskárnu připojí pomocí Wi-Fi k mobilnímu zařízení. to mu umožní okamžitý tisk na různe povrchy.

Změna designu se zachováním kompaktní velikosti

Oproti předešlému modelu Evebot Print je nový model menší na výšku, ale o něco robustnější. Zatímco první model mini tiskárny Evebot připomínal spíše hrubou fixu, tak novinka má vzhled kancelářské razítka. Tato změna přispěla k tomu, že inkoustová kazeta má větší objem a tím pádem i vytíženost náplně je vyšší. Evebot PrintPods je stejně jako předchůdce v pěkné bílé barvě. Plasty jsou pevné a kvalitně zpracované. V ruce se mini tiskárna drží dobře a navzdory hladkému povrchu neklouže. V horní části se nachází tlačítko pro tisk, konektor USB typu C, stavová dioda a malé přepínací tlačítko pro zapnutí/ vypnutí. Na boční straně je prostor pro inkoustový cartridge. Ten se vkládá podélně a úkon je to maximálně jednoduchý. Spodní část patří senzorem pro detekci pohybu mimo objekt tisku a samotnému tiskovému systému (tiskové hlavě). K této spodní části patří i kryt, který se magneticky přichytí, aby tak chránil tiskový systém.

 

 

zdroj: evebot

Rozměry Evebot PrintPods balení jsou 135 mm x 125 mm x 58 mm. Samotná tiskárna má příjemnější rozměry a to: 95 mm x 52 mm x 45 mm. Hmotnost je 145 gramů, včetně inkoustové kazety. V mini tiskárně je vestavěná baterie s kapacitou 500 mAh/ 7.4 V, která vydrží na nabití až 1 000 po sobě jdoucí tisk. Výšku tisku (písma, znaku, ikony) můžete nastavit od 1,27 cm až do 2,6 cm.

 

 

zdroj: evebot

Balení v němž se Evebot PrintPods prodáva obsahuje mini tiskárnu, 20 ml inkoustovou kazetu (černý inkoust), USB kabel pro nabíjení a pravítko. Balení se však mohou lišit. V rámci kampaně jsou v nabídce boxy obsahující 2 x cartridge nebo 4x cartridge. Ale i kombinaci černé inkoustové kazety a barevné kazety, nebo set kazet s černým, barevným a neviditelným inkoustem (invisible Ink). Vytíženost jedné kazety je přibližně 3 500 x (tento údaj se bere, jako tisk námětu, textu nebo loga, které vytisknete najednou).

 

Tisk na širokou škálu povrchů

Výhodou Evebot PrintPods je okamžitý tisk v rozlišení 300 x 300 Dpi s rychleschnoucím efektem. Tisk je voděodolný a díky permanentně neodstranitelnému inkoustu trvající. Největším plusem je široká škála materiálů na které je možné tisknout. Od různých typů papíru, plast, textilie, sklo, dřevo, kámen až po kožené materiály a dokonce i lidskou kůži. Můžete si tak vytvořit tetování na pokožku. Inkoust je bezpečný, nekorozivní a nedráždivý s použitím spreje pro tento typ inkoustu, který aplikujete před tiskem na pokožku. To zajistí, že si budete moci později tisk vodou odstranit. Největší zábavu si užijete s neviditelným inkoustem. Po nanesení tisku na povrch předmětu je neviditelný. Tisk je viditelná až pomocí UV záření. K tomu vám postačí malá Led baterka s UV. To není ještě zdaleka všechno, čím vás tiskárna překvapí. Tlačí i na nerovné, drsné a zakřivené povrchy. To můžete využít pro rychlý tisk textu nebo svého loga na různé reklamní předměty.

 

 

zdroj: evebot

Připojení tiskárny pomocí Wi-Fi k mobilnímu zařízení vyžaduje instalaci aplikace PritLab, která je na volné stažení pro zařízení s iOS a Android. Po priopjení si přímo v aplikaci vyberete motiv tisku nebo si vytvoříte vlastní logo, obrázek, vitizku případně jiný text.

Krátký závěr

Za poslední období se takových malých mini tiskáren objevilo na trhu více. Skoro všechny mají svůj zrod od nápadu projektu, dofinancování a předprodej přes crowdfingové portály. Úspěšné kampaně se velmi rychle dostanou do širšího prodeje. Evebot založil Lee, bývalý zaměstnanec vojenského výzkumného ústavu. Se svým týmem, který má zkušenosti s tiskařskými technologiemi, průmyslovým designem a vývojem softwaru hledali mezery v oblasti domácích technologií tisku. Již v roce 2017 zaznamenali první úspěch s produktem Evebot Coffee Printer. Tisk obrázku nebo jiné předlohy do kávy pomocí šikovného kávovaru přinesl Evebot-u  povbudivý úspěch. Následovaly mini tiskárny Evebot PrintPen a aktuální Evebot PrintPods. Při posledním jmenovaném produktu se Evebot-u podařilo inovovat rychlý tisk. S produkty Evebot je často zmiňovaná společnost Xiaomi. Je možné, že výrobu produktů si vzala právě ona na starost na svých výrobních linkách. Každopádně je malá mini tiskárna Evebot PrintPods velmi zajímavý produkt, který si navzdory vysoké ceně náplní najde své příznivce.