Kancelář a škola

Evebot Pen

Originální přenosné pero, které tiskne

Co byste řekli na to, pokud byste perem nemuseli psát a kreslit, ale pohodlně tisknout. Nejde přitom o 3D pero, které je také zajímavým produktem. Nalezli jsme několik zajímavých modelů takzvaného tlačícího pera, které dokáže tisknout text, menší obrázky, ikony nebo vzor. Tyto pera se trochu liší od klasického pera svou velikostí a designem, ale přesto je na první pohlaď viditelné, že jde o tlustší pero.

Velmi populárním perem, které tlačí je Evebot Print Pen. Za tímto produktem stojí společnost Xiaomi. Tahle relativně mladá společnost vznikla v roce 2010 spojením několika partnerů. Na českém a slovenském trhu se velmi rychle prosadila svými mobilními telefony, tablety, ale také gadgety a produkty pro inteligentní domácnost.

Xiaomi Evebot Pen - malý zázrak z Činy

Pero Evebot připomíná spíše hrubou fixu nebo zvýrazňovač, ale i tak jde o docela kompaktní gadget s jednoduchým designem. V nabídce je v bílo-stříbrném a černo-stříbrném barevném provedení. Rozměry pera jsou 174 x 53 x 30 mm a hmotnost 255 gramů. Navzdory robustnímu designu se pero dá docela dobře chytit do ruky. Plastové tělo doplňuje hliníková tenká část po délce pera s názvem Evebot. K peru se dodává plastový odnímatelný kryt chránící tiskovou část. Uvnitř pera se nachází vyměnitelná kazeta a vestavěný akumulátor s kapacitou 1 200 mAh. Výdrž je přibližně 2 000 tlačeni.

 

        

foto zdroj: evebot


Formát nebo spíše potištěná plocha, kterou dokáže pero potlačit má rozměry 100 x 26 mm. Pro nabíjení je v horní části konektor typu USB-C a jediné tlačítko pro zapnutí. Pero Xiaomi Evebot pen spolupracuje s aplikací a pro připojení využívá Wi-Fi. Aplikaci do mobilního zařízení si uživatel stáhne v Google Play pro Android nebo v App Store pro iOS. Rozlišení tisku je 300 Dpi a start tisku naběhne za necelou sekundu. Náplň do tiskacího pera má vytíženost přibližně 3 500 potisků.

 

foto zdroj: evebot


Přímo v balení je náplň, která dokáže tisknout i na lidskou kůži. Kromě toho má pero podporu dost velké škály materiálů, na které můžete perem Xiaomi Evebot tisknout. Kromě několika druhů papíru lze tisknout na textil, kůži, porcelán, sklo, kov, dřevo a lidskou pokožku.

Výhodou je intuitivní ovládání a velmi snadné používání. Stačí jednoduše propojit mobilní zařízení a tlačící pero pomocí připojení Wi-Fi a aplikace Evebot. Následně nahrajte vlastní obrázek nebo text do aplikace. Posledním krokem je potlačení povrchu. Kazety do pera jsou snadno vyměnitelné a dostupné jsou v různých barvách.

Pero tiskárna se dodává se čtyřmi různými typy inkoustů a dvěma typy inkoustových kazet. Základní kazeta obsahuje inkoust šetrný k pokožce. Profesionální kazeta je dodávána se standardním inkoustem a inkoustem s rozpouštědlem ECO. Tyto druhy permanentních tiskařských barev jsou velmi dobré pro sklo, hliník a kovové povrchy. Jejich výhodou je dobrá odolnost vůči vícenásobnému mytí. Inkousty jsou v nabídce v černé, modré, červené barvě a speciální Navy Blue a Fluorescent Blue verzi.

Přenosné pero Xiaomi Evebot Pen je originálním nástrojem na potisk. Můžete si ho vzít sebou a jednoduše a rychle provést tisk. Nevýhodou je menší pokrytí na jeden úkon a poměrně vysoká cena za pero a náhradní cartridge.