Tonery a náplně

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Typ tiskárny nebo kazety

Modelová řada tiskárny

Náplň modelové řady

Kancelář a škola
IT a Elektronika
Akce a slevy

Dovolená s fototiskárnou v kapse

Canon Zoemini S/ Canon Zoemini C

Léto je čas dovolených a školních prázdnin. Během tohoto období navštívíme různé krásné zahraniční i naše slovenské místa a samozřejmě, že si vzpomínky chceme uchovat. Ty v paměti nám sice nikdo nevezme, ale je skvělé si hezké zážitky zdokumentovat. Přibalit si do zavazadla fotoaparát nebo mobil je super, ale ještě lepší je mít něco speciálního. Společnost Canon nedávno představila dva nové modely fotoaparátů s integrovanou tiskárnou. A ty si přibalit na dovolenou vyplatí.
 
Jde o dvojici kompaktních, instantních fotoaparátů, které dokážou fotit, ale i během krátké chvíle vytisknout fotografie bezatramentovou technologií Zink. Canon už v své nabídce přenosné mini-tiskárny měl. Ty byly určeny pro tisk ze zařízení připojeného pomocí Bluetooth. Tiskárny nesly stejné označení Zoemini. Nové modely S a C nepotřebují připojení ke zdroji, kde máte uložené fotografie. Stačí jednoduše vyfotit a vytisknout jedním malým moderním zařízením 2 v 1.
 
 
Stručná charakteristika Canon Zoemini S
 
Technologie tisku: technologie Zero Ink (ZINK)
Použití firma/ domácnost: domácnost
Rozhraní tiskárny: Bluetooth
Funkce tiskárna/ multifunkce: multifunkce - tisk/ focení/ sdílení
Maximální velikost papíru: 2,0 "x 3,0" (5 x 7,6 cm)
Automatický snímač papíru: ano
Podpora paměťových karet: ano (MicroSD, max. 256 GB)
Displej: ne
 
Rozměry a hmotnost
 
Šířka: 80,3 mm
Délka: 121 mm
Výška: 21,5 mm
Hmotnost: 0,188 kg
 
Stručná charakteristika Canon Zoemini C
 
Technologie tisku: technologie Zero Ink (ZINK)
Použití firma/ domácnost: domácnost
Rozhraní tiskárny: -
Funkce tiskárna/ multifunkce: multifunkce - tisk/ focení
Maximální velikost papíru: 2,0 "x 3,0" (5 x 7,6 cm)
Automatický snímač papíru: ano
Podpora paměťových karet: ano (MicroSD, max. 256 GB)
Displej: ne
 
Rozměry a hmotnost
 
Šířka: 78,3 mm
Délka: 121 mm
Výška: 23,7 mm
Hmotnost: 0,170 kg
 

Moderní Insta-design

 
První model, Canon Zoemini S je na výběr ve třech barevných verzích: matná černá, perlově-bílá a růžovo-zlatá. Zařízení je podle barvy kombinované. Přední část je v jedné z těchto barev a zadní je při černé verzi černá, u bílé a růžové zase bílá. Kompaktní tělo má jemně zaoblené hrany, díky kterým se příjemně drží v ruce. Na přední straně najdete dominantní prvek, kterým je objektiv v zrcadlovém prstenci, olemovaný bílým rámečkem. Ten má kromě vizuální stránky i funkci přídavného světla, pomocí ukrytých LED diod. Využijete ho při fotografování selfie. Kromě toho se na přední horní části nachází čočka fotoaparátu s malým bleskem a logo výrobce, a dole označení modelu. Zadní strana zařízení obsahuje dvě mírně zapuštěné tlačítka pro změnu poměru stran a opakování tisku poslední fotografie. Najdete tam také hledáček fotoaparátu a kryt pod kterým je zásobník Zink papíru. Vše ostatní je po stranách těla přístroje. Na rohové hraně je malý otvor pro řemínek nebo poutko. Na horní straně se nachází zapínací tlačítko On/ Off, přepínací tlačítko režimu blesku Off-Auto-Full, tlačítko spouště a modrá dioda signalizující stav. Na boční straně je umístěn slot pro výstup fotografií. Spodní část obsahuje konektor pro nabíjecí mini USB kabel, slot pro paměťovou kartu a tlačítko reset. Canon Zoemini S je krásné zařízení ve stylovém designu. Rozměry jsou kompaktní, díky kterým se vejde do kabelky, batohu nebo do kapsy kalhot. Hmotnost 0,188 gramů skoro nepocítíte. V balení naleznete kromě zařízení i nabíjecí kabel, poutko, mini návod a startovací sadu papírů ZINK.
 
 
 
Druhý model Canon Zoemini C je základním modelem Insta-fotoaparátu (2 v 1). V nabídce je v krásných pastelových barvách: růžová (bubble gum pink), žlutá (bumblebee yelow), zelená (mint green) a modrá (seaside blue). I tento model je barevně kombinovaný s bílymi zády. Oproti modelu Canon Zoemini S, má nepatrně nižší hmotnost a trochu odlišné rozměry. Tělo je stejně jako v případě prvního fotoaparátu příjemné a padne do ruky. Několik odlišností najdete hned v designu. Na přední straně se nachází optika, kulatý prstenec v němž je čočka a malé reflexní zrcátko. Tento rozdíl je značný a tyto dva modely si určitě nespletete. Absenci obrazovky pro náhled, kompenzuje právě zrcátko, které využijete při selfie záběrech. Canon Zoemini C má stejně jako model S ve spodní části konektor pro nabíjení pomocí mini USB kabelu, slot pro paměťovou kartu a tlačítko reset. Nechybí otvory pro šňůrku nebo řemínek na zápěstí. Na zadní části se nachází hledáček, dvě tlačítka a zásobník pro papír, jako u modelu S. Na horní části chybí přepínací tlačítko blesku. Navzdory malým odlišnostem v designu, jde u obou modelů o velmi zajímavé, moderní Insta-fotoaparáty. Tovární zpracování je kvalitní a použité plasty jsou pevné.
 
 
 

Základní funkce Zoemini C vs pokročilé Zoemini S

 
Více rozdílů najdeme uvnitř a funkcích. Model Canon Zoemini C obsahuje 5-megapixelový fotoaparát a tlačí v rozlišení 314 x 500 Dpi. Fotografie umožňuje ukládat na paměťovou kartu, bez možnosti sdílení a připojení k mobilnímu zařízení. Tento model je základ pro rychlé focení a tisk fotografií. Vhodný na dovolené a na party, když si chcete udělat zajímavé selfie. Tisk na ZINK papír (samolepící) trvá chvíli a fotografie je odolná vůči vodě a rozmazání.
 
O něco atraktivnější je model Canon Zoemini S. Ten se může pochlubit 8-megapixelovým fotoaparátem, možností připojení k mobilu pomocí Bluetooth, nechybí sdílení (Instagram, Facebook, Dropbox) a podpora aplikace Canon Mini Print. Přímo v aplikaci si můžete fotografii ještě upravit, přidat filtry a zpracovat do koláží. Přední zrcátko (průměr 5 cm) a doplňujíci osvětlení v prstenci (8 ledek) je dobrým pomocníkem při selfie záběrech. Rozlišení tisku je 314 x 600 Dpi.
 
Oba modely mají vestavěnou dobíjecí lithium-polymerovou baterii (700 mAh), která vydrží na jedno nabití vytisknout přibližně 25 fotografií. Nabíjení trvá podle modelu od 90 - 120 minut. Nechybí automatické vypnutí po 5 minutách. Velmi zajímavou je funkce výběru formátu fotografie, jedním tlačítkem. Kromě obdélníkového formátu, poměr stran 2 x 3, si můžete zvolit i Instagramový formát s poměrem stran 2 x 2. Jednoduše a rychle, znovu za pomoci tlačítka na zadní straně, můžete opakovaně vytisknout fotografii. V základním balení naleznete startovací balíček 10 ks Zink papíru. Náhradní balení se dají dokoupit v balíčcích 20 nebo 50 ks papíru. Po odlepení zadní části papíru získáte samolepku, která zvládne i opakované nalepení.
 

Fotit, tisknout a užívat si dovolenou

 
Moderní Insta-fotoaparáty jsou velmi oblíbené mezi mladými lidmi i cestovateli. Vyfotit, vytisknout a nalepit si fotografii je rychlé a pohodlné. Tyto dva atraktivní modely si určitě najdou svou cílovou skupinu, která ocení kouzlo okamžité tisku. Model Zoemini C se prodává a 3 109 Kč a za Canon Zoemini S zaplatíte 4 419 Kč. Pokud si však chcete dovolenou užít s kvalitními Insta-fotoaparáty, tyto modely jsou pro vás připraveny. Abychom však jen nechválili. Cena papírů do těchto modelů je 20 ks/ 349 Kč a 50 ks/ 699 Kč. Náklady na tisk jedné fotografie jsou přibližně 13 Kč což není málo, i když už nejsou potřebné další náklady do samostatných náplní. Dalším mínusem je, že pokud není v zásobníku fotopapír, nemůžete používat fotoaparát. Přestože se fotografie ukládají do paměťové karty, fotoaparát bez papírů prostě nefunguje. Pokud bychom si měli vybrat z těchto dvou Insta-fotoaparátů určitě je to Canon Zoemini S.