Kancelář

COLOP Digital představil COLOP e-mark

Letošní výstava CES 2022 přinesla množství novinek od více než 200 vystavovatelů. Během 5. až 7. ledna navštívilo Las Vegas více než 40 000 účastníků. My jsme vyhledávali novinky z oblasti tisku a tiskařského průmyslu. Mezi ve velké míře představených 3D tiskárnami jsme objevili i malou všestrannou mobilní tiskárnu od společnosti COLOP Digital. Jedná se o rakouskou společnost se sídlem ve Welsu (Horní Rakousko). COLOP nabízí komplexní řadu moderních produktů samobarvících razítek. V roce 2019 začala společnost postupně zavádět e-mark v celé Evropě v podobě dvou verzí a to COLOP e-mark Create a COLOP e-mark. Právě druhá jmenovaná se objevila i na letošním CES-u.

 

       

zdroj: emark.colop.com

COLOP e-mark

Na tento zajímavý produkt můžeme přihlížet, jak na mini-mobilní tiskárnu nebo jako na speciální razítko. Právě u COLOP e-mark bychom mohli říci, kam se bude ubírat budoucnost klasických razítek. Během pár minut dokážete nastavit předlohu tisku v podobě text, obrázku, loga nebo čárového případně QR kódu. Největším plusem je rychlá personalizace pro různé předlohy v jednom malém zařízení. Design je velmi příjemný a rozměry padne do dlaně. Není to o oproti klasickým razítkům mnohem větší zařízení. Pomocí LED pásku, který bliká si uživatel dokáže kontrolovat stav tisku a výdrže. COLOP e-mark tiskne v rozlišení 600 Dpi v barevném režimu. Tisk je přizpůsobitelný. Na webové stránce a v aplikaci COLOP e-mark, COLOP e-mark Create jsou dostupné různé šablony. Svůj vlastní text může mít 14,5 mm na výšku a 150 mm na šířku. Max. délka 2-řádkového textu je 75 mm a 3-řádkového 50 mm. Zařízení obsahuje nabíjecí baterii, která má vydrž 5 hodin. Nabíjení trvá přibližně 3 hodiny. Do COLOP e-marku jde jedna barevná inkoustová kazeta (vyrábí HP). Tiskárna - razítko dokáže tisknout na širokou škálu absorpčních povrchů přijímajících inkoust.

A co všechno tento produkt nabízí

- zařízení (razítko) pracuje jako samostatná mini tiskárna
- široká nastavitelnosti pro neomezené množství otisků
- barevná kazeta má vytížení až 5 000 výtisků (otisků)
- zařízení pracuje iv režimu off-line
- rozšířené funkce
- jednoduché ovládání
- příjemný, kompaktní design
- odolné, pevné tělo zařízení
- přenosná velikost
- LED indikace stavu
- podpora připojení pomocí Wi-Fi k mobilním zařízením
- konektivita pomocí USB kabelu k PC, notebooku
- kvalitní optický snímač pro vysokou kvalitu
- víceřádkový tisk
- podpora softwaru a aplikace pro více OS (Windows, iOS, Android)
- dostupné příslušenství
- generátor QR a čárových kódů
- funkce automatického data a času
- automatické číslování
- sériový tisk CSV souborů


COLOP e-mark vs COLOP e-mark Create

Výpočet funkcí a plusů je velký. COLOP e-mark je zařízení, které je ideální pro organizaci kanceláře, branding a marketing, označování, logistiku. Oproti modelu COLOP e-mark Create má širší použití, více funkcí. COLOP e-mark Create nepodporuje aplikace, software, nedokáže sériový tisk CSV souborů. Chybí automatické číslování, automatické datum a čas, generátor kódů. Ani propojitelnost pomocí USB kabelu nefunguje. Druhý jmenovaný model se hodí spíše pro různé dekorace, domácí organizaci a v rámci životního stylu. Cena je o něco nižší, než modelu COLOP e-mark, která se pohybuje kolem 8 900 Kč. V Balení se nachází jedna tricolor kazeta. Náhradní náplň do mini tiskárny stojí přibližně 1 060 Kč.