Kancelář a škola

CES 2019 novinky Polaroid

Ani společnost Polaroid nezůstala na veletrhu CES 2019 nepovšimnuta. Představila několik produktů pro tisk. Novinkami jsou 3D tiskárna s označením Polaroid PlaySmart 3D, instantní digitální fotoaparát s tiskárnou, malá přenosná tiskárna a fotoaparát One Step+. Produkty, jako insta fotoaparáty s tiskárnou a přenosná tiskárna jsou velmi podobné těm, které prováděla na výstavě společnost Kodak. Pro zákazníky to bude plus, budou si tak moci vybírat ze široké nabídky od různých výrobců.

 

Digitální fotoaparát s tiskárnou nese označení Polaroid Mint Instant Digital Camera & Printer. Jde o malý přenosný digitální fotoaparát se zabudovanou tiskárnou, pro okamžitý tisk fotografií. Tiskárna tiskne bezatramentovou technologií Zink Zero Ink, jak podobné modely na speciální fotopapír. Navržen je tak, aby fungoval vertikální, jako smartphone. Obsahuje 16 Mpx digitální fotoaparát. Podporuje paměťové karty micro SDTM do velikosti 256 MB a na jedno nabití vytiskne až 40 fotografií. Pomocí Bluetooth jej můžete připojit k mobilním zařízením s Androidem a iOS. S malými rozměry a příjemným štíhlým designem se vejde do kapsy. V prodeji bude hned v několika barvách a to v bílé, černé, modré, červené a žluté. Cena 99,99 $ je těsně pod hranicí 100 $.

 

 

Dalším produktem je kapesní tiskárna Polaroid Mint Pocket Printer. Má rozměry 4,5 "x 3" x 0,7 "(116 x 77 x 18 mm) a hmotnost 162 g. Obsahuje Bluetooth rozhraní pro připojení k mobilnímu zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zabudovanou baterii s kapacitou 900 mAh nabijete pomocí micro USB kabelu. Tiskárna je v nabídce v 5 barvách (bílá, modrá, červená, žlutá a černá) za cenu 119,99 $.

 

Loňský úspěšný model analogového fotoaparátu One Step 2 je předchůdcem letošní novinky One Step+. Jde spíše o inovaci předešlého modelu. Plastový retro model dokáže po pořízení snímku okamžitě tisknout fotografii. Jde o model, který používá i-Type, okamžitý film. Navíc podporuje i Bluetooth připojení. Na jedno nabití by měla baterie vydržet skvělých 60 dní. Zlepšení se dočkal i objektiv, který dokáže lépe zaostřit přibližně o polovinu vzdálenosti, jako starý. Novinkou je aplikace Polaroid Originals, ke které se dostanete pomocí připojení k mobilnímu zařízení s Androidem nebo iOS. Nový model dokáže navíc fotit v režimu portrét, kdy se pozadí rozmaže. Tento režim je nám dobré známí z těch nejnovějších smartphonů. Objekt je zaostřen a pozadí je rozmazané, nebo pokud chcete rozostřené. Aplikace toho samozřejmě dokáže víc. Model Polaroid One Step+ sice stojí více, než loňský model, ale má více funkcí. Za cenu 149 $ bude dostupný v prodeji přibližně od 30. srpna.

 

Nakonec to nejlepší. Na veletrhu představil Polaroid i 3D tiskárnu s označením PlaySmart 3D Printer. Jde o stolovou tiskárnu, která používá technologii FDM, roztavené depozice (vrstvení materiálu) s velmi příjemnými rozměry a dostupnou cenou. Nepřehlédnutelná je i svým originálním designem. Dostupná by měla být už i pro britský a evropský trh. Pěkný design, kompaktní rozměry, nízká hmotnost, podpora Wi-Fi a přívětivé uživatelské prostředí pomocí mobilní aplikace, jsou její největší plusy. Díky malým rozměrům 120 x 120 x 120 mm je vhodná do malé kanceláře, ale i domácnosti. Velmi intuitivní ovládání zvládne každý díky 5"(12,7 cm) LCD displeji. Tisk můžete spustit přes SD kartu, USB nebo mobilní aplikaci přes Wi-Fi. Hmotnost této tiskárny je 5 kg, proto je vhodná i pro přenášení. Má vlastní vestavěnou 2 GB paměť pro ukládání modelů a přehrávání. Elegantní moderní design a velmi intuitivní uživatelské prostředí tiskárny umožňuje pohodlný tisk 3D modelů. Tato 3D tiskárna určitě stojí za povšimnutí.

 

Co je CES?

Jde o jeden z nejznámějších veletrhů spotřební elektroniky na světě, která se koná každoročně v lednu v Las Vegas. Zkratka CES znamená Consumer Electronics Show, takže v překladu výstava spotřební elektroniky. Můžeme ji považovat za jednu z největších svého druhu a to v rámci velikosti výstavní plochy. Produkty a technologie, představované v rámci CES jsou často označovány jako technologie budoucnosti. Firmy tam prezentují nejen produkty, které umístí na prodejní trh v daném roce, ale i své vize, které mají šanci uspět.