Kancelář a škola

CES 2019 novinky Kodak

Kodak - fotoaparáty s tiskárnou

Několik dní probíhající veletrh v Las Vegas CES 2019, přinesl množství nových technologií a produktů. Nás zajímali hlavně ty spojené s tiskem a tiskárnami. Společnost Kodak je známá nejen výrobou fotoaparátů a klasickými kinofilmy. Dnes v portfoliu společnosti Kodak najdete kromě fotoaparátů, filmů, projektorů a kamer i tablety, led žárovky, Kodak brýle, ale také drone a dokonce i 3D tiskárnu. K tomu všemu různé příslušenství a také vlastní smartphone Kodak Ektra. Nás však nejvíce zaujaly tiskárny. Právě nimi zabodovala společnost Kodak na veletrhu CES 2019.

Kodak Smile Instant Print Camera

Designová lahůdka velikosti mobilního telefonu, ukrývá v malém kompaktním zařízení digitální fotoaparát serie Smile a fototiskárnu, pro okamžitý tisk fotografií. Jednoduše vyfotíte a bleskurychle vytisknete barevnou foto velikosti 75 x 50 mm na fotopapír Zink. Model Kodak Smile Instant Print Camera má 10 Mpx fotoaparát, moderní design a výrobce ho bude nabízet hned v několika barevných verzích. Po vysunutí do stran se objeví na přední straně malá čočka fotoaparátu s přisvětlovací diodou. Na zadní straně se zase nachází displej a po odsunutí i boční ovládací panel. Fotografie vychází středem zařízení přes tenký slot.

Kodak Smile Instant Printer

Kromě modelu Kodak Smile Instant Print Camera se na trh dostane i verze, bez fotoaparátu. Půjde o malou přenosnou fototiskárnu připojitelnou k mobilním zařízením. Pomocí aplikace Kodak, kompatibilní s operačním systémem iOS a Android si stejně rychle fotografii upravíte a vytisknete.

 

Kodak Smile Classic

Velmi zajímavým produktem, kterým se společnost Kodak pochlubila na CES 2019, byl i model Kodak Smile Classic. Vintage zařízení, které vás vrátí v čase, kdy vládl světu instantní fotoaparát Polaroid. Kodak se mírně Inspiroval právě hledáčkem modelu z 80.let. Samozřejmě, že celkový design je zasazen více do naší doby, ale i tak při pohledu na něj cítit závan nostalgie. Nechybí automaticky blesk, 10 sek. časovač, slot na sd kartu a možnost úpravy fotografie před tiskem v mobilním telefonu. To vyžaduje připojení k mobilu pomocí Bluetooth. Barevné fotografie, které Kodak Smile Classic tlačí mají rozměry 108 x 89 mm, což není velmi praktická velikost.

Kdy se tyto produkty dostanou na evropský trh není známo. Kodak zatím neupřesnil datum spuštění prodeje těchto zařízení. Ceny by se měly pohybovat kolem 100 dolarů za fotoaparát Kodak Smile Instant Print Camera a tiskárnu Kodak Smile Instant Printer. O něco víc, přibližně 150 dolarů si zaplatí zákaznik za fotoaparát Kodak Smile Classic.