Kancelář a škola

5 důvodů proč si koupit tiskárnu s tankovým systémem

V dnešní době není problém zakoupit si tiskárnu. Bohatá nabídka na trhu vám dává prostor pro výběr podle vlastních preferencí. Dlouho se drželi v zájmu spotřebitelů inkoustové tiskárny a multifunkce. Jejich popularitu zastínily laserové tiskárny v době, kdy jejich cena rapidně klesla a stala se přijatelnou také pro domácího uživatele a malé firmy. V současnosti má spotřebitel na výběr mezi inkoustovými tiskárnami s kazetami, laserovými nebo LED zařízeními s tonerovými kazetami nebo inkoustovými tiskárnami s tankovým systémem doplňování inkoustu. My jsme se podívali na to, proč byste si měli v dnešní době koupit právě poslední jmenovanou tiskárnu nebo multifunkci. Našli jsme pro vás minimálně 5 důvodů pro tuto volbu.


Kvalitní výtisky s nízkými náklady

Aktuální modely tiskáren s tankovými zásobníky inkoustu se liší designem, velikostí, některými funkcemi tisku a výrobcem. No v podstatě mají všechny jedno společné a tím je vysoká kvalita výtisků a nízké náklady tisku. Do domácnosti, pro Home Office nebo do malé firmy jsou to velmi výhodné zařízení, které při velmi nízké ceně za inkoust produkují kvalitní výtisky srovnatelné s výtisky na laserových tiskárnách. Takže prvním a nejdůležitějším důvodem pro vás může být právě cena spotřebního materiálu. Na tom hodně velmi cenově dostupných a kvalitních tiskáren ztrácí. Zakoupíte si model tiskárny za nízkou cenu, ale náklady za nákup náplní zvýší cenu tisku 1 strany. Stejně můžete dopadnout i při velmi kvalitní tiskárně, když cena za tisk 1 strany je nepřiměřeně vysoká. Nejdůležitějším faktorem, který může ovlivnit celkovou cenu nákladů tisku je právě cena náplní. Inkoustové lahvičky do tiskáren s tankovým systémem jsou mnohem levnější, než je tomu u inkoustových nebo laserových kazetách. Body získávají i za vyšší vytíženost na jedno doplnění.


Pohodlné doplňování inkoustu do zásobníků

Druhý důvod by mohl zaujmout ty, kteří mají problém s výměnou inkoustových kazet a po výměně mají vždy trochu inkoustu na prstu. Tiskárny s tankovým zásobníkem mají jednoduchý systém doplnění inkoustu do samostatných nádržek. Lahvičky s inkoustem ze kterých se inkoust dávkuje do nádržek jsou řešeny proti vylití náplně pomimo. Celý systém lahvičky je pojištěn unikátním uzávěrem a doplnění probíhá podtlakem, aby se inkoust dostal přímo do nádržky tankového zásobníku. Dokonce i při odšroubování uzávěru a otočení lahvičky se inkoust nedostane náhodně ven mimo nádržku. Některé typy lahviček jsou navrženy tak, aby eliminovali riziko náhodného přeplnění inkoustu do nádržky. V momentě kdy je nádržka zásobníku plná přestanou doplňovat inkoust. Tento způsob doplňování šetří čas, nezpůsobuje žádné problémy a nečistoty při doplňování.

 

             


Rychlost tisku

Při tiskárnách s tankovým zásobníkem se dnes již nemusíte obávat nízké rychlosti. V podstatě mají všechny modely moderních tiskáren dostatečnou rychlost tisku. Rozdíly lze zaznamenat u modelů pro domácí používání a mezi výkonnými zařízeními do velkých kanceláří. Pro každou skupinu tiskáren jsou však tyto rychlosti velmi dobře optimalizované. Pokud si zakoupíte model do domácnosti nebo pro Home Office rychlost tisku vám bude vyhovovat. Doby když jste museli čekat na výtisk neúměrně dlouho jsou už dávno pryč.


Bezdrátová konektivita standardem

Uživatelé vyhledávají tiskárny s podporou bezdrátového připojení a rychlého tisku z mobilních zařízení. Dnes už drtivá většina tiskáren a multifunkcí s tankovým systémem tuto funkci podporuje. U dražších modelů je samozřejmost, že nabízejí bezdrátové připojení a připojení do LAN sítě. Někteří výrobci přidávají Bluetooth nebo NFC rozhraní. Bezdrátová konektivita je dnes již standardem u základních modelů za dostupnou cenu. Plusem je rychlé připojení (bez nutnosti dalšího propojování kabelem) a tisk dokumentů z různých zdrojů. Kromě tisku fotografií nebo dokumentů z mobilních zařízení získáte rychlý přístup k dokumentům v cloudových službách. Skoro všechny tiskárny s podporou tisku z mobilních zařízení jsou kompatibilní s iOS a Androidem.


Podpora médií

Pokud se rozhodnete pro nákup tiskárny s integrovaným tankovým zásobníkem nemusíte se obávat, že nezískáte tisk bezokrajových fotografií nebo nebudete mít podporu široké škály médií. Inkoustové tiskárny dokáží tisknout nejen na různé typy papíru včetně několik druhů fotopapíru (lesklý, pololesklý, matný), ale také na speciální texturované papíry, magnetický papír a samozřejmě na karton a vizitky. Výjimkou nejsou ani speciální nažehlovací fólie. Záleží to vždy od daného modelu tiskárny nebo multifunkce.


Bonusové důvody

Abychom posílili důvody proč koupit inkoustovou tiskárnu s tankovým systémem přidáváme jednouché ovládání. Všechny dostupné modely, které dnes v nabídce prodejců najdete umí nastavit a ovládat i méně zdatný uživatel. Design a kompaktní velikost jsou vlastnosti, na které výrobci berou velký zřetel. Ani při menší tiskárně nepřijdete o dobrý výkon a kvalitu tisku. Na velmi dobré úrovni a to u všech druhů tiskáren a multifunkcí je ergonomie. Ta jde ruku v ruce s moderním, stylovým designem. Při tiskárně s tankovým zásobníkem oceníte pohodlný přístup k nádržkám na inkoust a jejich průhlednost, která vám dovoluje vizuálně sledovat stav inkoustu. Opravdu toho není málo, co vás může dnes přesvědčit k nákupu tankové tiskárny.


Nakonec jsme udělali rychlý přehled nejprodávanějších náplní do tiskáren s tankovým systémem. Nejžádanější jsou lahvičky s inkoustem Canon GI-490 BK/ C/ M/ Y pro tiskárny Canon PIXMA G1400, G1410, G2400, G2410, G3400, G3410, G4400, G4410. Za nimi následují inkousty černý, azurový, purpurový a žlutý s označením Epson 103 EcoTank pro tiskárny Epson L1110, L3110, L3111, L3150, L3151. O třetí místo v prodejnosti se dělí inkousty Brother BT-6000 BK a BT-5000 C/ M/ Y pro modely tiskáren Brother DCP-T300, DCP-T500W, DCP-T700W a inkousty HP GT51 (černý) a barevné inkousty HP GT52 ( azurový, purpurový, žlutý). Ty se používají v modelech tiskáren HP DeskJet GT 5800, GT 5810, GT 5820 a HP Ink Tank 315, Ink Tank 415 Wireless.