Tonery a náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Typ tiskárny nebo náplně

Modelová řada tiskárny

Modelová řada náplně

Kancelář a škola

Vybíráme kompaktní tiskárnu pro Home Office

Pokud pracujete alespoň několik dní formou Home Office, oceníte tiskárnu, která do určité míry koordinuje s vašimi pracovními úlohami. Do domácího prostoru budete uvažovat spíše o kompaktnějším zařízení, které vám nezabere moc místa. My jsme se při výběru opírali o požadavky běžného uživatele, který pracuje 1 až 2 krát během týdne z domova a potřebuje rychlý přístup k monochromatickému tisku dokumentů.

Hlavní požadavky

- cenově dostupná tiskárna

- černobílý tisk v laserové kvalitě

- kompaktní velikost zařízení

- bezdrátová konektivita

- podpora mobilního tisku (Apple AirPrint)

S těmito primárními požadavky jsme začali vybírat novou tiskárnu pro Home Office. Do užšího výběru se dostaly modely v cenové hladině pod 200 €, které jsou dostupné u více prodejců.

Xerox WorkCentre 3025BI

Xerox je praktická univerzální tiskárna pro černobílý tisk v laserové kvalitě. Kompaktní design tohoto modelu zaručuje umístění i menším prostoru nebo přímo na pracovním stole. Co se týče konektivity náš požadavek splňuje se standardním připojeným do Wi-Fi sítě. Nechybí podpora tisku z mobilních zařízení a Apple AirPrint.

Multifunkce tiskne pomocí laserové technologie v rozlišení 600 x 600 Dpi (1 200 x 1 200 Dpi nejvyšší kvalita). Rychlost tisku je přibližně 20 stran za minutu s první stranou tisku za 8, 33 sekundy. Vstupní zásobník disponuje kapacitou 150 listů a výstupní kapacita je 100 listů. Maximální měsíční zatížení je 15 000 stran.

Xerox WorkCentre 3025BI je univerzální zařízení, které nabízí tři plnohodnotné funkce pro tisk, kopírování a skenování. Má intuitivní ovládací panel pro pohodlné provádění tiskových úloh a snadno vyměnitelnou víceúčelovou kazetu.

Tento model je ověřen uživateli, protože je na trhu již delší dobu. Minusem je malý informační, segmentový displej, který zobrazuje základní informace na 2řádkovém černobílém displeji. A možná trochu zastaralý design nebo spíše tak klasický kancelářský. Velikost je sice kompaktní, ale jsou také kompaktnější zařízení v této kategorii.

Xerox WorkCentre 3025B

HP LaserJet M140w All-in-One

Tento model je úžasně kompaktní, co se týká velikosti. Opravdu zařízení, které umístíte kamkoli a nikde vám nebude zabírat mnoho místa. Hlavními rysy je minimalistická jednoduchost designu i ovládání.

Tiskne v laserové kvalitě ve formátu A4 s rozlišením 600 x 600 Dpi. Za minutu vytiskne 22 stran. Kapacita papíru je 150 listů na vstupu a 100 listů na výstupu. Konektivitu bezdrátovým připojením a podporu tisku z mobilního zařízení, jakož i Apple AirPrint tento model obsahuje. Za nás má všechno, co jsme očekávali. Znovu se jedná o univerzální multifunkci pro tisk, kopírování a skenování v jednom zařízení.

Multifunkce HP LaserJet M140w All-in-One je asi nejkompaktnější laserové zařízení pro kvalitní monochromatický tisk. Znovu to kazí malý displej, ale pro základní úkony postačující. Což je však výhodou, tak tento model mě HP+ nepovinné. Buď se rozhodnete, že budete používat výhody programu HP Instant Ink nebo ne.

HP LaserJet M140w

 

Poslední model nebo spíše dva jsou z portfolia výrobce Brother. Jedná se o jednoúčelovou laserovou monochromatickou tiskárnu HL-L2442DW a univerzální multifunkci DCP-L2532DW.

Brother HL-L2442DW

Tento model laserové tiskárny je rozměrově kompaktnější než druhý model Brother. Nabízí však všechno, co potřebujeme. Kvalita pomocí laserové technologie, bezdrátová konektivita s podporou Apple AirPrint a snadné ovládání. Vstupní kapacita 250 listů papíru a výstupní 150 listů. Maximální měsíční zatížení je nastaveno na 35 000 stran tisku. Rychlost tisku A4 v rozlišení 1 200 x 1200 Dpi je 30 stran za minutu. První strana se vytiskne za 8,5 sekund. Pokud jsme dříve kritizovali malý displej u předešlých modelů, tak tento jej nemá vůbec. Za to má podporu automatického oboustranného tisku, což je výhodou.

 

Brother HL-L2442DW

Brother DCP-L2532DW

Druhý model Brother je multifunkce nabízející funkce tisku, kopírování a skenování. Velikostí je poněkud robustnější. Splňuje všechny naše požadavky, co se týče bezdrátové konektivity, podpory Apple Airprint a kvality tisku pomocí laserové technologie.

Tiskne v rozlišení 2 400 x 1 200 Dpi, formát A4. Za minutu vytiskne 30 stran a první výtisk vyprodukuje za 8,5 sekund. Kapacita papíru na vstupu je 250 a na výstupu 150 listů. I tento model podporuje automatický oboustranný tisk.

Brother DCP-L2532DW

 

Co se týká těchto modelů jsou parametry vyrovnané. Cenově je nevýhodnější model Brother HL-L2442DW, jelikož se jedná o jednoúčelovou tiskárnu s funkcí tisku. Ostatní modely jsou univerzální multifunkce, kde kromě tisku získáte také funkci kopírování a skenování.

Nejkompaktnější rozměry má model HP LaserJet M140 All-in-One, což je opravdu velmi malá multifunkce se svěžím designem v bílém provedení. Zatím je to náš favorit. Tento model jsme viděli dokonce umístěný v zavírací skříňce, kde se v pohodě vešel a stačilo otevřít tento prostor při tisku. Zadáváte-li tiskové úlohy z mobilu je to rychlé a pohodlné. 

Nás však zajímá ještě jedna věc, a to jsou náklady na tisk. Který z těchto modelů má nejvýhodnější poměr ceny tonerové kazety a její vytíženost.

Ve standardní verzi au jednoho prodejce bychom výhodnost podle nákladů seřadili takto:

Xerox WorkCentre 3025BI náklady na tisk (cena toneru a jeho vytíženost) za 61,90 € získáte 1 500 stran tisku a jedna strana tisku vás bude stát 0,04 €

Brother HL-L2442DW za 1 199 Kč získáte 1 200 stran s cenou na jednu stranu 0,03 €

HP LaserJet M140w za 43,90 získáte 950 stran a cena za jeden výtisk bude 0,04 €

Brother DCP-L2532DW za 41,90 máte 1 200 stran tisku s cenou 0,03 €

Musíme uznat, že já v tomto případě je to vyrovnané. Nejvíce nás zaujal Brother DCP-L2532DW a HP Laserjet M140w. Ten boduje díky malé velikosti, svěžímu designu a možnosti fungovat i bez přijetí podmínek HP+.